Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

3 grunner til at mus går ute om dagen

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

3 grunner til at mus går ute om dagen

mus

Hvis du ser en mus i hjemmet ditt, bør du ringe etter Skadedyrkontroll. Mus formerer seg så raskt, hvis du ser én mus, er det sannsynligvis mange andre tilstede som du ikke kan se. Men fordi mus er flinke til å gjemme seg, kan en infestasjon gå ubemerket hen en stund.

Kommer mus ut i løpet av dagen??

Mus er nattaktive av natur. Instinktene deres er å sove på dagtid og fôre om natten. Mus er veldig små skapninger som må passe seg for rovdyr. Det er lettere for dem å unngå fangst hvis de søker i ly av mørket.

Mus som bor i huset er ikke så redde for rovdyr. De fôrer vanligvis innendørs når mennesker sover, noe som betyr at de kan fôre praktisk talt uforstyrret.

Mus er vanligvis aktive fra skumring til daggry. De går ikke i dvale om vinteren, så de må søke ly for kulden, noe som er en grunn til at observasjoner av nus ig rotter inne i boliger er mer vanlig om høsten og vinteren. En annen grunn er at når solen går ned tidligere, kan gnagere bli aktive sent på ettermiddagen og tidlig på kvelden når folk fortsatt er våkne.

Hvorfor går mus ut på dagtid?

Selv om mus og rotter er våkne på dagtid, holder de seg vanligvis i mørke gjemmesteder til natten faller på. Siden det er farlig for gnagere å gå utendørs, foretrekker de å unngå det når det er mulig. Det er imidlertid situasjoner der mus er villige til å ta risikoen for å begi seg ut i boligområdet ditt i løpet av dagen.

Som oftest er grunnen til at mus går ute på dagtid for å få mat. De trenger vanligvis å spise minst hver annen til fjerde dag, selv om de er opportunistiske spisere, vanligvis spiser de maten som er lettest tilgjengelig. Dette betyr ikke at de alltid må spise et stort måltid; de kan spise litt av det som tilfeldigvis er tilgjengelig, og det er nok til å opprettholde dem. Mus foretrekker å søke om natten, men hvis matkildene de er avhengige bli mindre, kan de bli tvunget til å avvike fra sine vanlige nattlige mønstre for å søke i dagslys.

Sjeldnere kan mus komme ut i løpet av dagen på jakt etter vann. Som andre dyr trenger de vann for å utføre mange av kroppsfunksjonene sine, men de drikker ikke nødvendigvis mye vann fordi de kan hydrere indirekte fra maten de spiser. En mus som har en jevn vannkilde trenger ikke spise så ofte. Det motsatte er også sant, noe som betyr at hvis matforsyningen til en mus begynner å bli lav, kan den komme ut i løpet av dagen for å lete etter vann. Vannkilder for en mus kan omfatte lekkende rør eller kraner.

En annen grunn til at mus kan komme seg ut er at angrepet har økt for mye. Dette er relatert til andre årsaker fordi ressurser, for eksempel mat og vann, som kan ha støttet en liten populasjon av mus, kanskje ikke lenger er egnet til å støtte et angrep som har vokst til en stor størrelse. Det kan hende at gnagere må søke i løpet av dagen for å overleve.

Hvorfor bør du ringe skadedyrkontroll1?

Mens det er mange tips tilgjengelig for hvordan bli kvitt gnagere, profesjonell skadedyrbekjempelse er den mest effektive måten. Vi identifiserer gnagerarten for å lage en plan spesielt skreddersydd for den. Da fjerner vi ikke bare mus fra hjemmet ditt, men forhindrer dem i å komme inn igjen. 


 

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top