Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

6 Tips, Hvordan bli kvitt maur

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

6 Tips, Hvordan bli kvitt maur

6 tips til et maurfritt hjem​

Å bli kvitt maur kan være en utfordring. Vi har laget en enkel veiledniang med noen få sjekkpunkter som kan gjøre din kamp enklere. Hvis du alikevel trenger hjelp, ta kontakt for en uforpliktende samtale.

Enkle tips du kan gjøre i dag, hvordan bli kvitt maur!

Hvis du aldri har møtt maur i huset, kontoret eller skolen, regn deg selv blant de heldige få. Men hvis du er som folk flest, har du møtt dette irriterende skadedyret flere ganger– enten det er et reir av stokkmaur i hagen din eller en invasjon med sukkermaur som marsjerer over kjøkkenbenken din på jakt etter mat.

Maur er det mest plagsomme skadedyret i Norge på våren og sommeren. Flere typer er kjent for å angripe hjem og andre strukturer. Så det er ikke overraskende at så mange mennesker rapporterer å ha problemer med dette skadedyret.

Det er imidlertid noen enkle grep som huseiere kan ta for å redusere sjansene for å invitere maur inn i hjemmet ditt.

maur i hus

1. Kjenn de stedene de oftest oppholder seg

Det er nok ikke overraskende å høre at maur oftest angriper kjøkken. Tross alt er kjøkken fulle av mat og vann, alle maur, trenger mat og vann for å overleve. Bad, soverom, stuer, kjellere, innvendige vegger og i/rundt klimaanlegg og varmeenheter er også kjent for å tiltrekke seg maur.

hvorfor kommer maur inn

2. Fjerne mat og vannkilder

En annen viktig del for hvordan bli kvitt maur i hjemmet, ditt er fjerning av vannkilder. Et maurproblem betyr ikke at hjemmet ditt er skittent. Men i skadedyrbekjempelse gjelder det å sikre at det ikke er tilgjengelig mat eller vann for maur. Forsøk på maurbekjempelse vil være lite effektiv hvis ikke matsøl eller smuler blir fjernet slik at maur har mindre tilgang på mat. Ikke glem å rengjøre grundig fra små husholdningsapparater, brødbrett og kjøkkenbenk.

Å holde kjøkkenet ryddig vil bidra til å motvirke maur fra å komme innendørs. Tørk av benken og vask gulv regelmessig for å fjerne smuler og rester fra søl. Oppbevar mat i lukkede sikre beholdere, og oppbevar moden frukt i kjøleskapet. Tørk av søl på krukker, spesielt alle som inneholder honning, sirup, brus eller andre søtsaker. Til slutt, bruk lokk på søppelbøtter og kast søppel regelmessig.

4. Ta bort kjæledyrmat på natten

Katter, hunder og andre kjæledyr kan invitere maur inn i hjemmet ditt. Mat- og vannskålene deres er et lokkemiddel for skadedyr som maur. Vil du ha bort maur, så sørg for å holde kjæledyrskålene rene og rydde opp i mat eller vann som søles umiddelbart. Velg å lagre tørr kjæledyrmat i en forseglet plastbeholder. 

5. Fjerne eller tette igjen inngangspunkter

Ta deg tid til å inspisere utsiden av hjemmet ditt for enkle tilgangspunkter. Trær og busker bør trimmes vekk fra hjemmet, da grener kan gi maur motorveier innendørs. Forsegle eventuelle sprekker og sprekker på utsiden av hjemmet med silikonmasse, og vær spesielt oppmerksom på områder der bruksrør kommer inn.

6. Bruk riktig bekjempelsesmetode

Uten riktig metode, kunnskap og verktøy, kan det å kjempe mot maur være en vanskelig kamp. Hva verre er, en maurkoloni vil fortsette å vokse hvis den ikke blir riktig behandlet. Dersom man ønsker å bruke maurgift, er det viktig at man velger riktig. Noen arter av maur kan forårsake alvorlig skade på eiendom (som stokkmaur). Selv om arten som anses mest som plagsom. Kan faktisk maur også forurense maten vår.

Så hvis du finner maur i hjemmet ditt, og føler at du ikke kan klare kampen selv. Kontakt en autorisert skadedyrspesialist med en gang. De vil være i stand til å identifisere maurarten, oppdage sannsynlige inngangspunkter og bestemme et effektivt behandlingsforløp.

Ta kontakt med Sørlandet skadedyrkontroll for en uforpliktende samtale om ditt problem. Det koster ingenting å ringe oss. Vi kan bistå med gratis befaring for å se hva vi kan gjøre for deg.

Steder vi utfører skadedyrkontroll

Larvik

Oslo

Bærum

Bergen

Moss

Ås

Tønsberg-Horten

Ønsker du å lese mer om skadedyr og skadedyrkontroll. Gå inn på FHI.no sine nettsider her

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top