Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Appelsinflue

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Appelsinflue

Utseende

  • 3,5-5 mm lang
  • Bryst lyst med mørke flekker
  • Bakkropp gul med to lyse bånd
  • Vingene har mørke striper og gule felter
  • Larven er hvit, sylindrisk, smal i hodeenden, opptil 9 mm lang

Biologi og adferd

Appelsinflue kommer jevnlig til Norge som larver i appelsiner og annen importert frukt, men det er for kaldt i Norge til at den kan etablere seg. Den kommer opprinnelig fra Afrika, men via eksport av frukt har den etablert seg i mange land, inkludert Sør-Europa, der den opptrer som skadedyr i dyrking av frukt. Hunnen legger egg under skallet på modnende frukt av mange slag. Larvene spiser seg inn i frukten som da ofte faller ned fra treet. Larvene forpupper seg i jord. Avhengig av temperatur, kan flua ha 1-12 generasjoner i året.

Hvilke skade kan de gjøre

Appelsinflue gjør stor skade på fruktavlinger i mange land, og regnes på verdensbasis som et av de verste skadedyrene i frukt. Deler av frukten råtner, og ved egglegging kan en sopp trenge inn og gjøre deler av frukten svart. I overflaten av frukten kan man se små hull etter ferdigvokste larver som har gnaget seg ut. Det er ikke farlig å spise angrepet frukt.

Bekjempelse

Her i Norge trenger vi ikke å bekjempe Om frukten er angrepet kan de råtne delene skjæres bort før man spiser resten.

Kilde: Fhi.no

Trenger du råd, eller hjelp til problemer med skadedyr i din bolig? Ta kontalt for en uforpliktende samtale.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top