Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Skadedyrkontroll i Arendal

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Skadedyrkontroll i Arendal

Skadedyrkontroll

Markedets beste metoder for skadedyrkontroll til gode priser. Vi utfører Skadedyrbekjempelse uten at det er fare for miljø og helse. Trenger du hjelp fra et lokalt skadedyrfirma i Arendal? 

Ta kontakt for en uforpåliktende samtale.

Ta kontakt

Skadedyrkontroll Arendal

Skadedyr er et økende problem i Arendal. Det milde fuktige klimaet vi har, gir ypperlige levekår for en del av artene som ofte skaper bygningsskader og ubehag. Alle i vårt skadedyrfirma er opplært i å bruke miljøvennlige metoder som fjerner eller forebygger skadedyrproblemet uten å belaste omgivelsene unødig. Den viktigste bekjempelsesmetoden er alltid eksklusjon. Holder man skadedyr ute fra boligen er faktisk ikke dyret å anse som et problem.

De mest vanlige skadedyrene er mus, rotter, stokkmaur, sukkermaur, skjeggkre, Stripet borebille, husbukk og veggedyr

arendal

Rotter og mus i Arendal

Rotter og mus krever mat, husly og vann. Husly gir beskyttelse mot rovdyr, vær, og et gunstig sted å yngle. Selv om gnagere krever vann, er deres varierende veldig etter art. Fordi gnagermat og tildekking (dvs. vegetasjon) kan være det påvirket av menneskelige aktiviteter, har det vært betydelig utvikling av strategier for å redusere populasjoner og skader ved å manipulere vegetasjon. Bruk eksklusjon og behandlingsmetoder for å bli kvitt gnagere på en trygg og kostnadseffektiv måte. Den mest effektiv langsiktige løsningen er å holde gnagere ute i utgangspunktet. Tiltak som tetting av gjennomføringer og andre inngangspunkter forhindrer gnagere fra å komme inn i bygninger og hjelper deg å unngå en invasjon. Våre teknikere har lang erfaring og høy kompetanse på effektive metoder. Vi et hvordan vi kan fjerne å holde boligen din fri for rotter og mus i fremtiden.

hvordan ser rotter ut

Skjeggkre

Vårt inneklima har vist seg å være veldig godt for skjeggkre. Det er derfor blitt vanlig å finne disse insektene i norske bygg. Skjeggkre tåler langt tørrere forhold enn sølvkre. Skjeggkre kan i helårsoppvarmede boliger opptre i alle rom. Sannsynlig utviklingstid fra egg til kjønnsmodent individ er fra 18 måneder og opp mot tre år. Til tross for at skjeggkre kan overleve på veldig næringsfattige matkilder som papir, er dette en næringskilde  for skjeggkre som vil begrense evnene til formering og utvikling. Skjeggkre trenger tilskudd av proteiner for å oppnå full utvikling. Skjeggkre går igjennom flere livsstadier, for å gjennomføre disse stadiene trenger de en mer variert kost som også inneholder proteiner. Evnen til å overleve lenge på papir er derfor trolig forbeholdt de senere stadier i utviklingen. Hos insekter er produksjon av egg koblet til høyt inntak av proteinrik føde. Skjeggkre vil sannsynligvis ikke kunne produsere egg dersom matkilden kun består av cellulose. Andre insekter som kommer inn I habitatet til skjeggkre og dør, vil kunne være en god kilde til proteiner.

skjeggkre

Veggedyr

I Arendal har vi i senere år hatt en økning i veggedyr bekjempelser. Veggedyr er et insekt som skaper mye frykt og kan være voldsomt ubehagelig å få inn i bolig. Dette insektet er ikke noe man skal forsøke å bekjempe selv uten god kunnskap om hvordan disse insektene lever og hvordan man utfører en vellykket skadedyrkontroll på disse. Veggedyr er nattaktive og suger blod av mennesker og dyr. De finnes i hele Norge og er de siste årene blitt stadig mer vanlige, særlig på overnattingssteder. Veggedyr spres med reisebagasje og brukte møbler/gjenstander. Har veggedyret etablert seg i et rom, kan det på egenhånd spre seg videre l andre rom eller leiligheter i samme bygg. På dagen gjemmer dyrene seg i nærheten av soveplasser, i sprekker i senga, bak listverk, i skap osv. De kan overleve lenge (mange måneder) uten mat. Veggedyret utvikles fra egg, gjennom fem nymfestadier til voksen. Dette kan ta fra en måned til et år avhengig av temperatur og mat tilgang.

Se hvordan vi behandler veggedyr her.

veggedyr arendal

Stripet borebille

Stripet borebille hører med til familien borebiller (Anobiidae), underfamilien stripeborebiller (Anobiinae). Billen er vanlig i kyststrøk, ofte i kjellere, i bartretrevirke, i mindre grad i løvtre. Flygehullene på treoverflaten er sirkelrunde 1-2 mm brede. Larvegangene er under 2 mm brede og går på kryss og tvers i veden. Boremelet er lyst. For å sjekke om angrepet er aktivt, kan flygehullene merkes eller tettes, for så å se om nye hull oppstår. Larvene bruker to eller flere år på sin utvikling. Forpuppingen skjer fra mai til midten av juli. De voksne billene klekker og gnager seg ut fra slutten av juni til begynnelsen av august. Paring kan skje i puppekamrene og egglegging skjer kort tid etter klekking. Antall egg varierer mye, men 20-40 er vanlig. Skadene vil bli størst om treverket kun består av splintved, hvis ved-fuktigheten ligger mellom 18 og 30 % og temperaturen er i overkant av 20 °C i sommermånedene. Under slike forhold kan treverket bli helt oppspist. Larvene kan også skade fuktige bøker (”bokorm”).

stripet borebille

Maur

I Arendal har vi hovedsakelig 2 typer maur som vi håndterer. Disse står for de de aller fleste forespørsler vi får om å hjelpe.  Sukkermaur (svart jordmaur) og Stokkmaur. Maur som lager reir inne kan ødelegge myke byggematerialer, for eksempel råttent tre eller isoporisolasjon. Maur som kommer inn etter et måltid om våren kan være til stor irritasjon.

Forebygg for eksempel ved å bruke fin grus istedenfor sand under hellesteiner, tett igjen sprekker i husvegg, ha insektnett i lufteluker, mistenker du fuktproblematikk må dette raskt utbedres, ha grov stein/pyntestein inn mot grunnmur istedenfor bed. Hvis du allikevel vil ha blomsterbed langs grunnmur, så forsøk å ha avstand mot husvegg, og velg gjerne planter som ikke bladlus liker, for maur “melker” bladlus for honningdugg.

sukkermaur
Identifisering av skadedyr

Det første du må gjøre for å bekjempe uønskede skadedyr er å finne ut hva slags dyr du har i huset. Ikke alle dyr og insekter som du noen ganger finner i huset er i seg selv et skadedyr. Det er veldig få insekter og dyr som vi finner inne som behøver å bekjempes. Mange dyr forviller seg inn, men de fleste finner veien ut igjen selv etter kort tid.

Hvis du for eksempel finner en kakerlakk på gulvet i huset ditt, må du ikke umiddelbart starte en bekjempelse. I Norge finner vi en frittlevende art av kakerlakk, som heter markkakerlakk. Denne forviller seg noen ganger inn i boliger, og skaper en unødvendig frykt. Når dette insektet kommer seg inn i boliger er det kun ved et uhell. Den finner raskt veien ut igjen selv, eller den vil dø ut av seg selv innendørs. Hvis du tvert imot kommer over en tysk kakerlakk, må du umiddelbart ta kontakt med skadedyrkontrollen for å starte en bekjempelse.

Det kan være veldig vanskelig å vite hva slags arter du finner, siden mange arter er veldig like. Vi kan hjelpe deg med å identifisere insekter som du finner inne. Denne identifikasjonen forteller deg om du har et problem som bør håndteres og om dette er noe du trenger hjelp til, eller kan ordne selv.

Når vi utfører skadedyrbekjempelse i Arendal, er det ofte skjeggkre, sukkermaur, mus, rotter eller veps som er utfordringen. Uansett hvilket dyr eller insekt som forårsaker problemer, har vi utstyr og erfaring for å løse problemet på en rask og effektiv måte.

Selvfølgelig er det best hvis du ikke utsettes for skadedyrangrep. For å unngå dette må det tas forholdsregler. Vi har service- og vedlikeholdsavtaler, noe som betyr at vi regelmessig ser etter problemer med skadedyr. Dette gjør at vi kan være i forkant av problemet og unngå kostbare skader. Våre godkjente teknikere vil utføre periodiske inspeksjoner når det er nødvendig og lage en skriftlig elektronisk rapport som dokumenterer inspeksjonen og tilstanden til bygningen. Om nødvendig gis det også råd om andre nødvendige tiltak som kan utføres for å minske faren for problemer.

Dersom du er utsatt for et skadedyrangrep vil vi hjelpe til å løse dette problemet. Vi bruker miljøvennlige og effektive metoder og utstyr for å fjerne skadedyr. På den måten setter vi et minimalt avtrykk på omgivelsene og ivaretar bomiljø og miljø.

Alle våre skadedyrteknikere har offentlig godkjenning og lang erfaring med håndtering av uønskede dyr.

Les mer om forskjellige skadedyr her

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top