Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Bekjemp støvlus

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Bekjemp støvlus

Egenskaper av støvlus

Støvlus forekommer og er relativt vanlig i husholdningen aktiv hele året. De plagsomme skadedyrene kan allergier utløses når de forekommer i store mengder. Vi viser deg hvordan et angrep av støvlus blir og hvordan du kan bli kvitt insektene.Smådyrene identifiseres også ved begreper som f.eks spatelus eller boklus beskrevet. Over 5600 arter av støvlus er kjent over hele verden, rundt 100 arter forekommer i Sentral-Europa. Støvelus regnes som et hygiene skadedyr.

 

Du kan kjenne igjen insektene på følgende:

  • opptil 2 millimeter lang
  • oval eller sekkformet kropp med brun-beige farge
  • trekantet hode med sideøyne
  • lange ben og følehorn
  • det finnes eksemplarer med og uten vinger

Siden støvlus er veldig flinke til å hoppe, blir de noen ganger forvekslet med lopper. I tillegg til sprettbevegelsen er en rykkende løpebevegelse typisk for de små skapningene.

Livsstil av støvlus

Støvelus foretrekker en varmt og fuktig klima med en Fuktighet på opptil 85 prosent. Populære steder for insekter er:

  • baderom
  • kjøkken
  • fuktige vinduskarmer
  • fuktige kjellere
  • innendørs planter

I løpet av livet, som varer rundt ti til tolv uker, legger de ca 100 egg. Avhengig av arten gjennomgår larvene tre til åtte stadier av utvikling, som varer i 20 til 40 dager.

Dyrene foretrekker å spise mugg, men liker også å hjelpe seg selv til Kornbaserte matvarer, f.eks müsli, mel, havregryn, ris eller pasta. Også i bøker, lagret under fuktige forhold, kan støvlus forekomme. Under disse forholdene dannes det et veldig fint lag med mugg på bøkene, som insektene spiser. Et angrep på bøkene er synlig på grunn av fint papirstøv.

Hvor farlig er støvlus?

De små insektene er i utgangspunktet ikke er farlige for mennesker. De dukker opp i stort antall, de kan utløse allergier. I tillegg kan avføring fra støvlus i mat være et hygieneproblem.

Opplever du insektene i matvarer, bør du gjøre tiltak. Å spise de infiserte produktene kan utløse allergier, som hudirritasjon, nysing eller astmaanfall.

Hvordan bekjempe støvlus

Støvlus i husholdningen foretrekker fuktige og varme steder. Så den enkleste måten å bekjempe det på er å frata dyrene levebrødet ved å redusere fuktigheten eller Eliminer årsaken til  fuktigheten. Ved en luftfuktighet under 60 prosent forsvinner dyrene av seg selv.

I tillegg bør du bruke støvsugeren ofte.  Særlig mørke hjørner bak møbler, under tepper eller vinduskarmer er populære, så disse bør støvsuges ofte.

Som regel hjelper det om du bruker rommene luft flere ganger om dagen (tre til fire ganger), i minst 10 minutter eller alltid etter matlaging eller dusjing/bading. Heng så langt det er mulig vått tøy utenfor leiligheten på balkongen, i hagen, på terrassen eller i spesielle tørkerom.

Det kan ta litt tid før de små skapningene forsvinner helt. Men hvis klarer å lage et tørt  habitat for dyrene vil de forsvinne for godt.

 

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top