Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Betyr det å finne sagflis et skadedyrangrep?

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Betyr det å finne sagflis et skadedyrangrep?

Betyr det å finne sagflis et skadedyrangrep?

Hvis du finner en haug med sagflis under et skap eller ved foten av veggen din, kan du bli forvirret. Du har ikke bygget noe eller malt tre i huset ditt. Da kan du forstå hva trebitene kan bety. Husbukk? Bør du ringe etter hjelp? Er du usikker, tak kontakt med skadedyrkontroll1, for en uforpliktende samtale.

Du har kanskje å gjøre med et alvorlig maurangrep. Eller det kan være borebiller som forårsaker lignende hauger med sagflis rundt huset. Ellers kan det hende at problemet ikke er feil i det hele tatt. Lær hvordan du kan se forskjellen mellom et skadedyrangrep og et ikke-problem med vår guide nedenfor.

 

 

sagflis maur

Mulige forklaringer på den haugen med sagflis

Hvis du har funnet hauger med sagflis i hjemmet ditt, legg merke til plasseringen deres samt årstiden. Bruk deretter informasjonen nedenfor for å finne ut hvilket av disse skadedyrene (eller mennesker) kan forårsake bekymringer.

.

Husbukk og stripet borebille fryktes av huseiere i hele Norge, men disse er hovedsaklig et problem på sør og vestlandet De er kjent for å forårsake store ødeleggelser når de ikke kontrolleres. Treborende insekter etterlater seg små hauger med fint spon. Disse er forholdsvis enkle å kjenne igjen, siden sponet ligger i små hauger spredt utover gulvet. Sponet er veldig fint og kan sammenlignes med fint hvetemel.

borebiller

Stokkmaur er store svarte maur som liker å bosette seg i gammelt, råtnende tre for å bygge reir og hjem. Dessverre for deg kan deler av hjemmet ditt virke som en perfekt bolig for disse skadedyrene.

Hvis du bor i et fuktig område, eller har lagt merke til hauger med sagflis i en fuktig kjeller, kan stokkmaur være problemet ditt. Fordi disse maurene bor i vegger og gulv, er det vanskelig å fastslå hvor mye skade de har påført hjemmet ditt. Ring oss for å få hjelp til å bli kvitt ditt stokkmaurproblem og bestemme hva som er neste skritt.

stokkmaur skade

Sort jordmaur er den mauren som oftest kommer inn i Norske hjem. Selv om jordmaur er mye mindre og virker mer ufarlig enn stokkmaur, kan denne også tyde på større problemer i boligen. Sukkermaur vil ikke lage like store skader selv, men er som oftest et tegn på et underliggende fuktproblem som må undersøkes nærmere og utbedres. 

Jordmaur er ofte enklere å bekjempe enn stokkmaur og vil effektivt kunne bekjempes med en god mauråte dersom man ikke kan fjerne reiret direkte.

sagflis maur

Andre årsaker

Før du får panikk ved tanken på at bittesmå kjever gnager i stykker huset ditt, tenk på forrige gang du utførte bygging av noen del av hjemmet ditt. Sandpapir for å fjerne finishen på et skap før du malte det på nytt? Har du montert ny kronlist i stua?

Noen ganger kan sagflis etter konstruksjon se mye ut som skadedyr. Hvis du ikke er sikker – Ta kontakt med oss for en gratis befaring* for å få undersøkt hva det kan være.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top