Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Bli kvitt duer

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Bli kvitt duer

Bli kvitt duer

Upopulært er et underdrivelse. De dukker opp i svermer, på krakker, tak, balkonger, terrasser eller fortau. De er til stor iritasjon og kan være ubehagelige og nærgående, Kan også være en potensiell sykdomspreder.Mange av de berørte leter derfor etter enkle, men effektive måter å fjerne duer på. Det er mange tips, hvor effektive er skremme drager.? Og hva er egentlig effektivt i det lange løp for å skremme bort duer?

Stort hygiene- og byggeproblem

er duer alvorlige skadedyr, både fra et hygienisk synspunkt og på grunn av mulig skade på konstruksjonen. Avføring fra dueer inneholder syre.fører til Denne  forvitring av bygninger. Dette gjelder byggematerialer av enhver art. Duenes ekskrementer kan også overføre sykdommer og parasitter. Derfor utgjør de da en høy helserisiko for beboerne eller brukerne av bygget.

Et annet problem er sekundære skadedyr (f.eks. fuglelopper)fordi de forekommer veldig ofte i forbindelse med dueangrep.

Dueskremmere – er disse nyttige?

Et internettsøk med begreper som «dueavskremmere», «avskrekke duer» eller «fugleskremmere» gir flere tips om hvordan de fjærkledde skadedyrene kan skremmes bort eller holdes unna balkonger, tak osv. på sikt.

Men mange av disse tipsene har ingen lang, eller fullstendig effekt.

Sette opp / henge plastravner

Her burde han duenes naturlige fiende vise dens effekt. Det anbefales med jevne mellomrom å flytte på plastfuglene for å vise duen at den er et ekte “dyr i bevegelse”.

Hengende glitrende gjenstander, som striper av aluminiumsfolie, CD-er

kombinasjonen av refleksjoner og bevegelser er ment å avskrekke dyrene, den raslende aluminiumsfolien er en ekstra akustisk støtte for å drive dem vekk.

Enheter med ultralyd

At høyfrekvente toner som disse enhetene produserer, sies å være effektive, men  også her er det veldig ofte slik at duene har en tilvenningseffekt, dvs. først blir de avskrekket av det, etter noen uker har imidlertid lydene tilsynelatende ikke lenger en avskrekkende effekt. Dessuten synes kjæledyr også at disse lydene er svært ubehagelige og må også lide av dem.

Akustiske systemer med dyrelyder

Her vil være fremfor alt Skrik fra rovfugler eller bjeffende hunder satt inn. Lydene må ikke høres regelmessige ut, men må med ujevne mellomrom bli spilt. Det kan imidlertid også skape problemer for naboene dersom de føler seg plaget av støyen. Studier av disse systemene har vist at selv med uregelmessige lyder, vil tilvenningseffekt inntreffe.

Duebekjempelse er ikke tillatt!

Gitt de mange mislykkede metodene for å avskrekke duer, vil mange sikkert tro at duekontroll ville være et godt alternativ. Men det er det ikke tillatt av dyrevelferdsmessige årsaker. Kontrollmetoder som:

  • gift åte
  • Drepende feller
  • Skyting

Enkelte ganger kan det være nødvendig å fjerne byduer. Dette kan gjøres i feller som fanger duene levende. Fellene må plasseres i nærheten av sitte-, hvile-, hekke- og spiseplassene. Før fellene aktiveres må det legges ut åte rundt fellen i 3-4 dager. Etterpå aktiveres fellen, og åte legges inne i fellen. Bruk av levende lokkeduer ikke er tillatt. Avliving må skje på en dyrevelferdsmessig forsvarlig måte. Duene kan også settes fri, men de kommer gjerne raskt tilbake igjen på grunn av sine velutviklede instinkter når det gjelder å finne tilbake til hjemstedet igjen.

Hva hjelper egentlig mot duer?

Det er noen mekaniske metoder for å skremme duer. Spesielt effektive metoder som er velprøvd er:

  • duenett
  • due pigger
  • Elektroimpulsforsvarssystemer
  • Laser

Med disse enhetene kan duer ikke lenger fly til de berørte gjenstandene, slik at forurensning med avføring eller fjær forhindres.

Det er fornuftig å ansette en spesialist på fuglesikring for å forhindre at det gjøres feil under montering av tiltak. Hvis duer for eksempel fortsatt finner et smutthull eller et tilgjengelig alternativ, vil problemene fortsette.

 

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top