Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Bli kvitt husflue

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Bli kvitt husflue

Husfluen (Musca domestica) er en vanlig flueart som er utbredt over hele verden. Den kan være en bærer av sykdommer, og er derfor en viktig dyreart å studere for biologer og epidemiologer. Husfluen kan også være en plage for mennesker, spesielt stuefluen, som er en europeisk husflue.

En hunnflue kan legge fra 500 til 3000 egg i løpet av livet, med ca. 100-150 egg i hvert kull. Det tar så lite som 7 dager fra eggestadiet til hunnfluen er ferdig utviklet og mottakelig for befruktning. Dette gjør at husfluen kan formere seg raskt og være til stede i store mengder på kort tid.

Så hvordan bli kvitt flue?

Tips og råd utendørs

Ute i hagen bør man sørge for å fjerne råtnende nedfallsfrukt, da dette tiltrekker fluer, spesielt fruktfluer. Frukt bør også samles sammen og legges i kompost eller transporteres til en gjenvinningsstasjon. Avføring fra dyr bør også fjernes regelmessig for å unngå at fluer tiltrekkes.

Tips og råd innendørs

Innendørs er det viktig å holde det rent og fjerne matrester. Fuktig avfall tiltrekker seg fluer, og søppelkassen bør derfor være tett og tømmes regelmessig. Frukt og grønnsaker bør sjekkes jevnlig for å unngå at fluer tiltrekkes. Returflasker og -bokser bør oppbevares i tette plastposer og pantes eller kastes regelmessig.

Myggnett kan installeres på vinduer, eller dører og vinduer kan holdes lukket. Døde fluer bør fjernes. En blanding av vann, eddik, litt sirup og et par dråper oppvaskmiddel kan lages og plasseres i en liten skål i rommet hvor fluene er observert. Fluene vil tiltrekkes, men drukne på grunn av oppvaskmiddelet som bryter overflaten på væsken.

Det er viktig å være oppmerksom på at fluene har en kort levetid, og at det derfor er viktig å ta tak i problemet så tidlig som mulig for å unngå at det sprer seg.

Ofte stilte spørsmål

Hva spiser husfluer?

Husfluer spiser på alt fra matrester og avfall til døde dyr og ekskrementer. De kan også suge på blodet til dyr og mennesker.

Hvordan bli kvitt husfluer?

Det finnes flere måter å bli kvitt husfluer på, inkludert:

  • Rengjøring av matrester og avfall
  • Bruk av insektspray eller insektfeller
  • Bruk av naturlige avskrekkingsmidler som sitron eller eukalyptusolje
  • Tetting av sprekker og åpninger hvor husfluene kan komme inn

Hvor legger husfluer egg?

Husfluer legger egg på steder som matavfall, dyreavfall og ekskrementer. Eggene klekker vanligvis innen 24 timer.

Hva tiltrekker husfluer?

Husfluer tiltrekkes av matrester, avfall, dyreavfall og ekskrementer. De kan også bli tiltrukket av overmoden frukt og grønnsaker.

Hvordan bli kvitt små fluer i huset?

Små fluer i huset kan være et tegn på en husflueinfeksjon. For å bli kvitt dem, kan man følge de samme trinnene som for å bli kvitt husfluer, inkludert rengjøring av matrester og avfall, bruk av insektspray eller insektfeller, og tetting av sprekker og åpninger.

Hvordan lage en bananfluefelle?

En enkel husfluefelle kan lages ved å kombinere eplecidereddik og oppvaskmiddel i en bolle. Husfluene vil tiltrekkes av lukten av eddik og falle i fellen på grunn av oppvaskmiddelet.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top