Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Hvordan bli kvitt maur

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Hvordan bli kvitt maur

Å bli kvitt maur kan være en utfordring. Maur kan være en kilde til irritasjon og frustrasjon for huseiere. De kan dukke opp i maten, i skapene og i andre områder av hjemmet ditt. Det kan være vanskelig å bli kvitt dem, når de først har bosatt seg. Heldigvis finnes det en rekke metoder du kan prøve for å fjerne maur fra hjemmet ditt.

Ta kontakt

Bli kvitt maur

Maur kan være en stor plage når de invaderer hjemmet ditt. Bruk av åte og spray er effektive metoder for å kontrollere og eliminere maurproblemer. Her er en guide til hvordan du bruker disse metodene riktig og miljøvennlig.

maur i hus

Bruk av åte

Åte er en effektiv metode fordi maurene tar med seg giftig mat tilbake til kolonien, noe som bidrar til å eliminere hele kolonien over tid.

Typer av åte

 • Flytende åte: Bra for sukkermaur som tiltrekkes av søt mat.
 • Gele åte: Enkel å plassere på smale steder hvor maurene ferdes.
 • Granulert åte: Kan plasseres i åtebokser for beskyttelse mot barn og kjæledyr.

Hvordan bruke åte

 1. Identifiser maurstiene: Finn ut hvor maurene kommer inn i huset og hvor de ferdes.
 2. Plasser åten: Plasser åten langs maurstiene og nær inngangspunktene. Bruk flere små mengder i stedet for en stor klump.
 3. Vent og observer: Det kan ta noen dager før åten begynner å virke. La åten stå slik at maurene kan ta den med tilbake til kolonien.
 4. Fyll på åte: Hvis åten blir spist opp raskt, legg ut mer åte til problemet er løst.

Bruk av spray

Spray kan gi rask lindring ved å drepe maur direkte i reir eller tue. Det er viktig å bruke spray riktig for å unngå å spre skadelige kjemikalier inne i hjemmet.

Slik bruker du spray

 1. Identifiser reir eller tue: Finn ut hvor maurene har sitt reir eller tue. Dette er ofte utenfor huset, i hagen, under steiner, eller i sprekker og hull.
 2. Spray direkte i reir eller tue: For å eliminere maurkolonien effektivt, spray direkte inn i reiret eller tua. Dette sikrer at giften når dronningen og de andre maurene.
 3. Unngå spraying innendørs: Bruk spray kun ute og direkte i reir eller tue. Unngå å spraye på overflater inne i hjemmet.
maur i hus

Hva er viktig for å bli kvitt maur

 1. Ha tilgjengelig riktige maurmidler for bekjempelse
 2. Fjerne alle mulige matkilder.
 3. Bruk tid på å finne ut hvor maurene beveger seg
 4. Hvis mulig, finne hvor reiret er.
 5. Bruke maurspray for å destruere reir hvis det er funnet
 6. Hvis ikke reir er funnet bruk forgiftet åte i maurstier
 7. Kontroller tiltak med jevne mellomrom
 8. Vær tålmodig! Maur har brukt tid på å etablere seg, du kommer til å bruke tid på bekjempelse.

Maurangrep inne er den viktigste grunnen til at folk ringer et profesjonelt skadedyrfirma. Når man får maur inne  i hjemmet sitt, kan det være vanskelig å bli kvitt! Det virker som om uansett hvor mange du dreper, er det en annen hær av maur som skal ta deres plass. I Norge har vi flere maurtyper som kommer inn i hjemmene våre og skaper problemer. 

De 2 viktigste er stokkmaur og sort jordmaur(sukkermaur). Det første trinnet for å bli kvitt maur inne er å utføre en grundig inspeksjon av hjemmet ditt for å finne ut hvor maur er og hvor de beveger seg. Dette kan gi deg en god oversikt over hvilke tiltak som må settes igang. Denne informasjonen er også nyttig for en skadedyrkontrollør å få dersom du velger å få hjelp fra et skadedyrfirma. En grundig inspeksjon bør avdekke hvilken type maur du har å gjøre med og eventuelt hvor reiret er plassert. Alle disse observasjonene er viktig dersom man ønsker å bli kvitt maur inne. Vanligvis er kjøkken, gang og bad de beste stedene å begynne maurinspeksjonen på, men inspeksjonen din vil sannsynligvis også føre deg utendørs.

Maur i hagen

Det å ha maur i hagen er nødvendigvis ikke en negativ ting. Maur har en viktig jobb i økosystemet . Maur hjelper til med nedbrytningen av avfallstoffer i hagen. Blant annet lever maur av døde blader og andre insekter. Ved å bryte ned organisk materiale i jorda, hjelper maur med å levere næringsstoffer til hagen din. Dette gjør hagen din godt!

Maur spiser også insektegg, og dermed fungerer maur i hagen som en naturlig skadedyrkontroll som hjelper deg. De reduserer med andre ord antall insekter i hagen. Spesielt fint er det at maur stopper skadelige insekter fra å reprodusere (bli flere) og også stopper dem fra å skade planter. Blant annet spiser maur larver, og mange som holder planter i kjøkkenhagen eller ellers i hagen vil trives med at de dermed stopper larver fra å ødelegge planteblader.

I tillegg lufter maur jorda ved å grave tunneler i bakken og levere oksygen til planterøttene. Disse tunnelene forbedrer også vanndreneringen ved å overføre vann og næringsstoffer til planter.

Bli kvitt maur i hagen

Dersom maur du har i hagen blir til store mengder som påvikrer bruk av hagen din neativt, kan det være nødvendig å redusere bestanden på tomta de for å kunne bruke uteområdene på en normal og hyggelig måte.

Det finnes en rekke metoder du kan prøve for å bli kvitt maur i hagen din. En av de enkleste måtene å bekjempe dem på er å fjerne matkildene deres. Dette kan være vanskelig ute i naturen, derfor kan bekjempelsesmidler ofte være nødvendig. 

Man kan bruke spray dersom man avdekker maurreir. Da sprayer man direkt i reiret for å destruere hele samfunnet. Dersom man ikke finner reiret kan man bruke forgiftet åte. Det inneholder en lokkemiddel som tiltrekker maur. Når de spiser dette vil de ta det med seg inn i samfunnet for å dele dette med de andre. Det er viktig å plassere åte på steder hvor maur ferdes, slik som langs bedd eller vegger der du har sett maur.

Når man bruker maurmiddel  er det viktig å følge instruksjonene på produktet nøye, siden noen av disse produktene kan være skadelige for mennesker og andre dyr hvis de ikke brukes riktig.

Hvor finner vi maurreir?

Maur er flinke til å holde seg skjult, de kan bygge reir under en rekke forhold. Se under steiner, vedhauger, under hageavfall, råtnende trestubber og eventuell vegetasjon på eller nær bakken i nærheten av maurstien.

bli kvitt maur

Når du skal bli kvitt maur, er målet å drepe hele kolonien, inkludert dronningen. Hvis du ikke kan lokalisere og behandle reiret med maurspray, kan man bruke forgiftet åte. Med forgiftet åte bruker vi maurenes egne arbeidere til å ta med seg mat inn i reiret som vil ta livet av larver, maur og til sist dronning. Dyktige skadedyrbekjempere foretrekker lokking av maur i stedet for å bruke en kjemisk spray inne i hjemmet ditt. Åte regnes som et tryggere, mer grønt alternativ for husholdninger, og det viser seg også å være en mye mer effektiv metode for å bli kvitt maur.

Mauråte kommer i en rekke formuleringer som geler, flytende og granulat. Alle maur åter inneholder en kombinasjon av lokkemidler, vanligvis et sukker, karbohydrater eller et protein, og en maurgift. Den aktive ingrediensen er designet for å virke sakte og slik at den ikke forårsake umiddelbar død.

Ulempen med å bruke åte er at maur kan være kresne. Maur foretrekker noen ganger protein, og andre ganger har de lyst på karbohydrater. Hvis riktig lokkemiddel ikke er i åten som tilbys, kan maurene ignorere det fullstendig.

Maurspray er ofte frastøtende

De fleste insektmidler og sprayer vi får kjøpt inneholder middel som er kraftig frastøtende på maur. Slik at hvis maur blir oppmerksom på at det er blitt brukt spray i området, så vil de holde seg borte. Dette er en dårlig metode for å kontrollere maur. Maur vil alltid finne alternative måter, eller steder å oppholde seg, slik at et maursamfunn kan utvikle seg å bli større.

Konklusjon

Maur kan være en kilde til frustrasjon for huseiere, men det finnes flere effektive metoder du kan prøve for å bli kvitt dem. Prøv først å finne årsaken til at maur har invadert hjemmet ditt. Hold kjøkkenet og andre områder med matvarer godt lukket og tømt for matrester og søppel. Maurbokser og maurbekjempelsesprodukter kan også være effektivt hvis de blir brukt riktig.  Hvis disse metodene ikke fungerer, kan det være lurt å kontakte en profesjonell maurbekjemper for hjelp.

Ta kontakt med Skadedyrkontroll1 for en uforpliktende samtale om ditt problem. Det koster ingenting å ringe oss. Vi kan bistå med gratis befaring for å se hva vi kan gjøre for deg.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top