Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Hvordan bli kvitt møll i hjemmet ditt

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Hvordan bli kvitt møll i hjemmet ditt

Hvordan bli kvitt (og forhindre) møll i hjemmet ditt

Når det gjelder skadedyr, kan møll rangeres som noen av de verste skapningene å leve med. De tygger åpne hull i favorittgenserne dine, etterlater avføringen i klærne våre, og formerer seg som larver i frokostblandinger, tepper eller andre husholdningsartikler.

Ønsker du å bli kvitt møll? Her kan du finne gode produkter mot  møll.

Bli kvitt møll

Dessverre er det ikke så lett å bli kvitt møll raskt som du kanskje håper. Når disse skapningene først har kommet inn i hjem, kan de være vanskelige å bli kvitt igjen. Det finnes mange typer møll, så det første du må gjøre – selv før du lager en effektiv utryddelsesplan – er å identifisere hvilken type flygende insekt du har å gjøre med.

klesmøll

Det er imidlertid noen gode nyheter: så lenge du er både presis og utholdende, er det helt mulig å bli kvitt møll naturlig. (Og nei, du trenger ikke å få hjelp av skadedyrkontrollen)uten hjelp av proffesjonell skadedyrkontroll.

For å hjelpe deg med å få jobben gjort, vil vi her gi deg informasjon fra profesjonelle utryddere for å fortelle deg hva som forårsaker møll i hjemmet, og hvordan bli kvitt møll for godt.

Identifiser om du har klesmøll eller matmøll.

Huseiere kommer vanligvis i kontakt med en av to typer møll: matmøll og klesmøll. Som deres kategorier tilsier, følger disse insektene forskjellige matkilder i forskjellige deler av huset.

Av matmøll er det som regel melmøll eller tørrfruktmøll vi får inn i hjemmene våre. Disse går etter korn og tørrvarer som frokostblandinger, kjeks, ris og annen lagret mat. De er vanligvis kommet inn i huset ditt fra matbutikken, etter å ha kommet dit fra forurensede lagre eller fabrikker. Du kan da finne møllarver inne i maten.

Klesmøll liker naturligvis skap og garderober, og larvene er avhengige av naturlige fibre som lin, ull, silke eller pels til mat. Disse små flygende insektene finner mange måter å komme seg inn i huset eller leiligheten på – de kan fly gjennom en åpen dør eller et vindu, komme fra klesbutikken, eller fra et lagerhotell. De kan ikke overleve lenge ute i Norge.

Et voksent melmøll, er vanligvis 12-13mm lange med grå og bronsevinger.

melmøll

Den vanlige klesmøll, fremstår som gyllen-hvit i fargen og er 5-8mm lang.

klesmøll

Tørrfruktmøll er 8-10mm lang og har et karakteristisk mønster på vingene.  Den ytre halvdelen av vingene er kobberrøde eller mørkegrå, mens den indre delen av vingene er lys grå eller lys gul.

tørrfruktmøll

“Mens klesmøll først og fremst tygger på naturlige fibre, har de vært kjent for å spise gjennom syntetiske stoffer for å komme til en matkilde, derfor er det viktig å rengjøre klærne før du oppbevarer dem.

Matinfiserte møll vanligvis mye større enn klesmøll. En annen identifiserende egenskap: Hvis du ser på en matmøll under et mikroskop, har den ingen hår. Klesmøllen har derimot små totter av hår.

Begynn å rengjøre og kast infiserte materialer.

Hvis du prøver å bli kvitt matmøll, er det første trinnet for å stoppe et angrep å ta ut søppelsekkene. Kast potensielt forurenset mat og fjern den fra hjemmet.

Hvis du har å gjøre med klesmøll, start med å gjøre en mengde klesvask. Vask det du kan med varmt vann og vaskemiddel, og tørk deretter på middels eller høy varme for å drepe larvene.

Både på kjøkkenet og i skapene, rengjør alt: teppet, veggene og benkene. Bruk støvsuger til å rengjøre langs kantene og i hjørnene. Kast deretter posen umiddelbart eller tøm beholderen utenfor og vask. Når det gjelder kjemikaliene i møllkulene – naftalen eller paradiklorbenzen kan disse utgjøre en helsefare og bør brukes med forsiktighet.

Forsegl sesongens klær i lufttette poser eller bokser; den vakuumforseglede varianten er en god metode. Oppbevar dem i hoveddelen av huset, ikke i et varmt, fuktig loft eller kjeller. Gjenstander som dyr kashmir kan også legges i en ziplock-plastpose med litt bomullsull for å absorbere fuktigheten og oppbevares kjølig hvis du har mulighet.

I kjøkkenskapene, oppbevar mat i lufttette glass eller sterke plastbeholdere. Dette har bonuseffekten at det forhindrer fuktighetselskende mugg og andre skadedyr som maur. Det er også lurt å sjekke maten fra matbutikken før du legger den i skapet, siden det er der angrepene vanligvis starter.

Tørk og rengjør regelmessig.

Forhindre fremtidige skadedyrproblemer med vanlig rengjøring. Å tørke overflater og fjerne støv, lo og smuler vil gå langt. Overvåk etter tegn på møllaktivitet, ikke bare på klærne og maten, men også andre steder.

Brukte klær og møbler kan være infisert med skadedyr. Dette gjelder ikke bare møll, men andre skadedyr som skjeggkre, veggedyr eller kakerlakker er også kjent for å komme inn med møbler, klær eller andre gjenstander. Vær nøye å undersøk gjenstander du tar med deg inn i hjemmet.

Ønsker du mer informasjon om møll, anbefaler vi at du tar en titt på fhi.no

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top