Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Hvordan bli kvitt rotter i garasjen

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Hvordan bli kvitt rotter i garasjen

Rotter i garasjen

Opplever du rotter i garasjen din, kan huset ditt stå for tur. Sett igang tiltak umiddelbart. Disse skadedyrene kan gjøre stor skade på biler og ting du har i garasjen.
Ta kontakt idag, for å bli kvitt problemet raskt.

Hvordan bli kvitt rotter i garasjen

Rotter er ikke et av dine vanlige skadedyrene. Disse beryktede små skapningene smarte og utgjør en stor risiko for dyre skader og ubehagelige opplevelser! De liker å utforske nye miljøer, og garasjen din er dessverre ikke et unntak! Ifølge en fersk studie er rotter svært intelligente skadedyr som utmerker seg ved å lære og forstå nye konsepter. Dette betyr at når de er inne i garasjen din, vil rotter utforske de nye gjenstandene og til slutt føle seg hjemme.

Hvis du vet noe om rotter, er det at fortennene deres aldri slutter å vokse. For å trimme disse tennene og stoppe dem fra å vokse inn, gnager rotter konstant på overflater som plast, tre, gummi og ledninger, og forårsaker alvorlig strukturell skade.

Men den verste nyheten er at disse små dyrene også bærer på og sprer alvorlige sykdommer som hantavirus, salmonella og rottebittfeber. Enda mer skremmende, når rotter kommer inn i garasjen din, er det bare et tidsspørsmål før de finner veien inn i ditt komfortable og varmere hus.

 

rotte i garasjen

Hvorfor kommer rotter inn i garasjen min?

Du vil kanskje ikke høre dette, men rotter har blitt vant til å leve i menneskers boliger. Det er riktig! Faktisk viser fossile bevis at rotter har levd side om side med mennesker i 15000 år. I dag har disse gnagerne blitt en av de mest invasive skadedyrene, og koloniserer nesten hvert hjørne av verden. Men hva er egentlig greia med rotter? Hvorfor angriper de hus og garasjer?

I likhet med mennesker er rotter varmblodige dyr, noe som betyr at de produserer sin egen kroppsvarme. Men fordi de har et stort forhold mellom kroppsoverflate og kroppsmasse, mister rotter raskt varme til miljøet. Derfor søker de aktivt etter et varmt sted å bygge reir, spesielt om høsten når temperaturen begynner å synke. Hvis det er en sprekk så liten som 12 mm bred i veggen til garasjen din, vil rotter bruke den som en invitasjon til å slippe seg inn.

Etter så mange tiår med å leve blant mennesker, har rotter utviklet seg til å spise de samme tingene som oss. Vanligvis kan de nyte alt som mennesker og kjæledyr spiser, inkludert frukt, grønnsaker, pasta, brød, kokte bønner og til og med kjøtt. Likevel er ikke rotter kresne spisere. De kan spise omtrent alt de kommer over – inkludert avfallet i søppelkassen i garasjen din.På toppen av det er rotter nattlige skadedyr. Det betyr at de holder seg skjult om dagen, bare kommer ut for å søke mat om natten. Naturligvis foretrekker disse irriterende skadedyrene å bygge reir på mørke, uforstyrrede steder med lett tilgang til mat. Derfor er en sjelden brukt garasje med fuglefrø og kjæledyrmat svært attraktiv for rotter.

Hvordan bekjempe rotter i garasjen

Nå som du kjenner til faktorene som gjør garasjen din til et hotspot for rotteangrep, er det lett å bli kvitt skadedyrene og holde dem borte fra garasjen for godt!

Den enkleste og kanskje billigste måten å bli kvitt mus i garasjen er ved å gjøre det så ugunstig for deres overlevelse som mulig. Dette betyr å kvitte seg med alle mulige mat- og vannkilder og eliminere steder hvor rotter kan bygge reir. Her er mer effektive tips for å bli kvitt rotter i garasjen:

Fjern rot

Folk har en tendens til å samle hauger med søppel og ubrukte gjenstander i garasjene sine. Dessverre trives rotter i de rotete områdene i garasjen din. De elsker å hekke og grave seg ned i rot, da det holder dem varme og trygge mot rovdyr. For å bli kvitt rotter, bør du rydde opp i garasjen og holde den organisert.

Forsegl matvarer i tette beholdere

Som nevnt tidligere, rommer en rottemeny alt fra frukt, grønnsaker, fuglefrø og kjæledyrmat. Selv om de har dårlig syn, har disse altetende dyrene en høy luktesans og kraftige tenner, slik at de kan tygge på nesten hvilket som helst materiale med mat. For å tvinge rotter ut av garasjen bør du forsegle all mat i glass eller tykke plastbeholdere.

Gnagersikre garasjen din

En av de mest effektive måtene å bli kvitt rotter i en garasje på er å gnageresikre den. Dette betyr å inspisere hele lokalet for å identifisere mulige rotteinngangspunkter, som sprekker og hull i vegger. Husk at rotter er små skapninger, og takket være deres fleksible brystkasse kan de presse seg gjennom ufattelig små hull og sprekker.

Tett smale sprekker, sprekker og hull ved hjelp av fugemasse og bruk stålull for å tette eventuelle hull som fører inn i garasjen. Gnageresikring lar deg eliminere skadedyr i garasjen effektivt.

Bruk naturlige rottemidler

En annen effektiv måte å avskrekke rotter fra garasjen din er å bruke naturlige rottemidler. Heldigvis har disse smidige pattedyrene en sterk luktesans for å kompensere for deres dårlige syn. Du kan bruke det til din fordel ved å sprøyte lukter som rotter ikke tåler, for eksempel eplecidereddik, peppermynte, eukalyptus, hvitløk og varm pepper.

Bruk rottefeller

Klappfeller er en velprøvd måte å bli kvitt rotter i garasjen på. Du kan kjøpe rottefeller på nettet eller i jernvarebutikken. Sett dem i n rotteaktivitetsområder og vurder å bruke peanøttsmør for de beste resultatene. Når den er fanget, slipp den levende rotten minst én kilometer unna hjemmet ditt.

Vurder profesjonelle skadedyrkontrolltjenester

Foruten å være utspekulert, er rotter produktive oppdrettere! En enkelt rotte kan produsere så mange som 7 kull per år, som hver inneholder 8-12 unger! Likevel er rotter perfekte til å gjemme seg, noe som gjør det utfordrende for huseiere å eliminere et angrep effektivt.

Den gode nyheten er at skadedyrbekjempere er utstyrt med kunnskap, ferdigheter og riktig utstyr for å bli kvitt rotter fra garasjen for godt. Teknikeren vil nøye inspisere garasjen din for å finne årsaken til problemet og tilpasse en løsning som vil eliminere skadedyrene og holde dem unna på lang siktr

 

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top