Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Brunhodereirmøll

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Brunhodereirmøll

Utseende

  • Forvinger brune med uregel- messige brune flekker
  • Bakvinger lyse og gulgrå
  • Lange hårfrynser langs bakkant av vinger
  • Vingespenn 11-17 mm
  • Larven hvit med mørkt hode

Biologi og atferd

I naturen i Norge finner man brunhodereirmøll sør for Trøndelag, men man finner dem over hele landet i innendørsmiljøer. Brunhodereirmøll er oftest knyttet til fuglereir eller steder der animalske rester samles, og de trives godt i hønsehus. Larvene livnærer seg på łær-, hår-, hud- eller pelsrester, men er også observert i lagrede vegetabilske produkter. Voksne individer er nattaktive, og utendørs observeres de fra mai til september. Genera- sjonstiden er relativt langsom, og de finnes derfor kun i stort antall mot slutten av en eggproduksjonsperiode.

Skadebilde

Brunhodereirmøll er av liten økonomisk betydning, men arten har i noen tilfeller blitt funnet som skadedyr på skinn, i tøy og i utstoppede dyr. I hønsehus og fjøs (gjerne spurvereir) kan de opptre i stort antall, og da kan de være til irritasjon og oppleves som et skadedyr.

Forebygging og bekjempelse

Fjerne næringsgrunnlaget til larvene

Kilde: Fhi.no

Trenger du råd, eller hjelp til problemer med skadedyr i din bolig? Ta kontalt for en uforpliktende samtale.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top