Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Bytt isolasjon etter angrep av mus

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Bytt isolasjon etter angrep av mus

Lær om skaden mus kan gjøre på isolasjonen og om den bør skiftes ut etter et angrep

Ikke bare sprer rotter og andre gnagere dusinvis av sykdommer, men de kan også skape kaos inne i hjem og andre bygninger.

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Når de først er inne, hekker de i stille, tygger hull i vegger og graver seg ned i isolasjon og etterlater avføring og urin. Isolasjonsskader skjer ikke alltid, men det er ikke uvanlig etter et angrep, spesielt hvis mus har hekket i huset eller bygningen i betydelig tid.

Tegn på angrep av mus i isolasjon

Mus finnes ofte på loft, hvor de ofte kan hekke uforstyrret og uoppdaget. Disse smågnagerne kan forårsake betydelig skade, inkludert oppskrapte ledninger, tygget treverk og forurensede overflater.

Derfor er det viktig å gjøre gode tiltak for  musekontroll. Bruk pålitelige eksperter når et angrep oppdages.

Tegn på mus i hus inkluderer:

  • Støy, som riping, sklir og løping, på loftet eller veggen – spesielt om natten.
  • Trestykker eller isolasjonsmateriale på loftsgulvet.
  • Gnagemerker på tre, mat, pappesker og andre gjenstander.
  • Avføring eller urinflekker på gulv, vegger og andre områder.
  • Fettete spor langs gulv der mus løper frem og tilbake skaper spor og etterlater oljeavleiringer bak pelsen.
  • Sterk lukt, mugg på loftet eller i hele huset.

I tillegg til disse tegnene på angrep, kan en titt på isolasjonen også gi ledetråder. Mus graver seg ofte ned i isolasjon for å hekke inni. De bruker også materialet til å bygge reir.

Spiser mus isolasjon?

Mus har en tendens til å tygge gjennom nesten alt, inkludert ledninger, papp, tre og isolasjon. Men hva gjør mus med søppel?

Av og til kan mus spise små biter av isolasjon. Isolasjon er spesielt attraktive på grunn av dens varme og mykhet.

Selv om disse små skadedyrene kan spise små mengder fra tid til annen, graver de seg oftest og går i tunnel. Mus bruker først og fremst isolasjon for å gi ly og komfort til reirene sine.

Med sine skarpe tenner og klør vil mus forårsake betydelig skade. Ikke bare er de en helsefare, men krypene kan også forårsake fukt- og andre problemer i hjemmet når isolasjonen brytes ned.

Riktige tiltak er nødvendig for å få situasjonen under kontroll og forhindre ytterligere skade. Skadedyrkontroll1 kan gi trygghet ved å finne kilden til angrepet, fjerne alle gnagere og deretter holde dem ute.

Hvordan holde mus ute

For å holde mus ute av isolasjonen (og ute av loftet), bør det gjøres flere tiltak.

Å tette sprekker og åpninger der mus kan komme inn, holder mus ute for alltid.

Videre kan desinfeksjon etter et angrep virke for å gjenopprette sunne levekår og bidra til å forhindre fremtidig tiltrekning.

Lukten av mus tiltrekker seg flere mus. Forskere har funnet et protein i urinen til hannmus som markerer deres territorium og kan tiltrekke mus til det området. Dette understreker behovet for grundig gnagerkontroll og opprydding etter et angrep.

Hvis mus har forurenset eller skadet isolasjonen, kan utskifting av isolasjonen være nødvendig. Ellers kan avfall og ekskrementer bli liggende igjen. Dessuten kan hull og hull skape fuktighet, noe som fører til mugg ogsoppskader.

Det kan også gjøre et hjem eller en bygning sårbar for temperaturendringer på grunn av skadet isolasjon.

Noen isolasjonsmaterialer er mindre attraktive for mus og gnagere.

For eksempel er skum- og celluloseisolasjon kanskje ikke førstevalget for gnagere til huler og reir.

Den eneste sikre måten å holde mus ute av hjemmet på er å eksklusjon. Dette fungerer som en trygg, naturlig og permanent barriere.

Det å bruke et skadedyrfirma for å rådføre eller utføre tetting av bygg er en god investering.

Når angrepet er profesjonelt behandlet og eksklusjon er utført, er neste trinn å rense området og erstatte isolasjonen. Denne prosessen er avgjørende for å få bygningen tilbake til sin gnagerfrie tilstand og for å eliminere trusselen om spredning av sykdommer.

Skadedyrkontroll1 for full kontroll og trygghet

Med flere tiår med erfaring innen skadedyrkontroll i hele Norge, vil vi kunne gi de beste rådene og tjenestene for en permanent kontroll på invasjon av mus.

Ta kontakt med Skadedyrkontroll1 i dag for mer informasjon om hvordan vi kan bidra til å dempe et angrep eller for å planlegge en gratis inspeksjon.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top