Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Er rotter smarte?

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Er rotter smarte?

Smarte rotter?

Rotter kan være spennende dyr. Selvfølgelig vil vi ikke ha dem i hjemmet vårt, men det faktum at de har klart å spre seg til nesten alle kontinenter i verden og overleve er fantastisk. Når det er sagt, er det fortsatt mye som ikke er kjent om dette kjente dyret. I denne artikkelen vil vi dekke noen av de mindre kjente fakta om rotter.

 

Videoen viser hvor smarte rotter kan være, og derfor utrolig vanskelig å fange.

Gnagere lever i naturen

Rotter og mus har stammestrukturer og et reir består vanligvis av en enkelt stor familie. Du kan finne opptil 150 individuelle rotter i et reir, og disse reirene kan bli ganske komplekse, med differensierte områder som brukes til forskjellige formål. Dette betyr at når du ser en rotte eller mus i hjemmet ditt, eller du ser tegn på angrep, er det mest sannsynlig mange mus eller rotter som kryper rundt og gjemmer seg et sted. Som sådan kan kontrolltitakene bli ganske omfattende og det kan ta lang tid å utrydde og fjerne hele bestanden i en befengt bygning.

hvis man ser en rotte

Gnagerarter konkurrerer med hverandre om territorium

Gnagere er harde konkurrenter innen alle arter, og den nåværende regjerende kongen, nesten overalt i verden, er brunrotta. Brunrotter blir også kalt Norsk rotte, men til tross for navnet kommer den ikke fra Norge. Den kommer fra et land mye lenger unna – Sørøst-Asia. Det tok århundrer, om ikke årtusener, før den norske rotta spredte seg over landet og reiste videre vestover på toppen av handelskaravaner. Men da seiling ble en mye mer effektiv måte å handle varer på, hoppet den norske rotta om bord og krysset havene for å nå det nordamerikanske kontinentet. En gang her dominerte den alle andre rottearter, inkludert svartrotten, som var den første europeiske rotta som nådde kontinentet.

Rotter er smarte nok til å bruke verktøy

Rotter er faktisk ganske smarte, og det er derfor de er så vanskelige å bli kvitt. For eksempel, under et angrep, vil de unngå gjenstander eller mat som dreper andre rotter, noe som betyr at feller og giftstoffer mister sin effektivitet over tid. I en laboratoriesetting gikk forskerne så langt som å lære rotter å kjøre en liten plastbil for å hente mat. Deres intelligens sammen med deres sosiale oppførsel gjør rotta til et vanskelig og veldig formidabelt skadedyr. For mer informasjon om rotter, eller hvis du har et rotteangrep i hjemmet ditt som må fjernes, kontakt oss i dag.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top