Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Er stokkmaur farlige?

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Er stokkmaur farlige?

Stokkmaur oppførsel

Stokkmaur  spiser ikke treverk, men alikevel er stokkmaur  farlige for våre bygg, siden de gnager treverk ganske enkelt ut og kaster det som avfall. Stokkmaur er en av de største artene av maur, disse skadedyrene er også de mest problematiske på grunn av hvor mye strukturell skade de kan forårsake. Som navnet antyder, bygger stokkmaur hjemmene sine i gamle stokker og tre, de graver glatte tunneler for å manøvrere og finne mat.

er stokkmaur farlige

Disse maurene er ikke farlige for mennesker, men kan skape ubehag og sjenanse dersom de kommer inn i våre hjem.

Stokkmaur når vanligvis opp til 14mm i lengde, og er svarte eller røde og svarte. Som andre maur har de segmenterte kropper. Hovedindikatoren på deres tilstedeværelse er hullene de lager i treet når de graver.

Ofte kan stokkmaur forveksles med skogsmaur. Disse skilles enklest ved å ta et nærbilde av hodet med mobilkamera, å se hvordan hodet ser ut. stokkmaurhode er helt svart, mens skogsmaur har røde felter på siden av ansiktet.

skogsmaur ansiktstokkmaur ansikt

Stokkmaur trenger en vannkilde for å overleve, noe som er en grunn til at den primære tretypen de sikter mot er død, råtnende eller fuktig. Det er lettere å grave i og gir dem en kilde til fuktighet. Utendørs kan de bli funnet å skape reir i trestubber, rundtrøtter, under steiner eller andre litt fuktige steder. Finner man dem innendørs er de ofte i forbindelse med fuktskadede vinduer og dørkarmer, krypkjeller, loft, skorsteiner, vasker, badekar og gammelt trekledning. Man kan ogå finne dem i isopor under varmekabler.

Siden stokkmaur er større insekter, kan skaden de skaper være mer åpenbar og mer ødeleggende. De forlater regelmessig reiret for å søke og kommer tilbake for å fortsette å grave. Hvis du finner små, men tydelige hull i trær på eiendommen din som ser ut til å være tunneler, spesielt hvis det ser ut som en liten haug med sagflis samler seg under dem, kan det hende du har oppdaget et stokkmaurangrep. Vær også spesielt oppmerksom på sagflis eller annet bøss som plutselig kommer til syne ut fra gulv, eller taklister.

Finn uthvordan du kan bli kvitt stokkmaur her.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top