Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Fakta om flått

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Fakta om flått

Det er sommer, noe som betyr mer solskinn og mer tid utendørs til å leke, gå på tur og utforske naturen. Dessverre kan dette også bety mer kvalitetstid med noen av naturens mest kjente skadedyr. Flått, som ofte påtreffes i høyt gress og skogkledde områder, er et slik beryktet skadedyr. Og det er viktig å sørge for at du beskytter deg selv, din familie og dine kjæledyr.

flått

Selv om den er liten i størrelse, kan flått forårsake store problemer ved å spre farlige sykdommer som borreliose. Så, før du drar utendørs i sommer, sjekk ut følgende fakta om flått for å lære mer om disse bitende små krypene.

 1. Flått er ikke insekter.

  Det er sant. Flått er ikke insekter, selv om de ofte forveksles med dem. Flått er faktisk klassifisert som edderkoppdyr, eller slektninger til edderkopper, skorpioner og midd. Hvis du ser nøye på en flått når du identifiserer den, ligner den på en måte en edderkopp med sine fire benpar og mangel på antenner.

 2. Flått er virkelige minivampyrer, de suger blod.

  Visste du at flått krever et blodmåltid for å overleve. Det er riktig! Flått krever blod for næring. Svartbeint flått lever for eksempel først og fremst av blodet fra hjort, men de vil også bite mus, små ville dyr, fugler og mennesker.

 3. Flått er våghalser.

  Flått hopper eller flyr ikke. I stedet kryper de oppover lav busk eller gress for å finne en vert. Deretter spenner de fast med bakbena og strekker frembena ut for å gripe et forbipasserende dyr eller menneske. Denne prosessen kalles questing. Noen ganger faller de til og med fra trær og faller fritt ned på en forbipasserende vert.

 4. Flått er hundeelskere også.

  Noen flåttarter, foretrekker hunder som verter. Dessverre er hunder ofte enkle mål når de leker i hagen eller går en tur i skogkledde områder. Hvis du har kjæledyr, ikke glem å sjekke dem ofte for flått, spesielt etter turer eller leketid, og vask regelmessig sengetøy og plysjleker. Hvis du har katt, sørg for å sjekke den regelmessig for flått også.

 5. Når det gjelder fôring, bruker flått lang tid.

  I motsetning til mange andre bitende skadedyr, er flåtten tilpasset å fôre i lange perioder. De begraver de buede tennene sine dypt inn i huden til en vert, slik at de kan forbli trygt festet i flere dager for å spise. Det er viktig å merke seg at flått vanligvis krever 24-48 timers fôring før de kan overføre infeksjoner som borreliose, så rask fjerning er avgjørende.

Ble du overrasket over noen av disse flåttfakta? Flått kan utgjøre en trussel mot helsen vår, spesielt om sommeren når både mennesker – og kjæledyr – tilbringer mer tid ute i naturen. Det betyr imidlertid ikke at vi alle må holde oss bunkret i husarrest i løpet av de neste ukene. Hvis du planlegger å dra nytte av det varme været ved å gå fotturer, sykle, campe eller dra på et utendørseventyr denne sesongen, bare sørg for å følge noen av disse tipsene for å forhindre flåttbitt.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top