Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Fakta om maur du ikke visste

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Fakta om maur du ikke visste

Maur er et av de mest kjente insektene vi har. De fleste vet litt om maur, men hva vet vi virkelig om maur? Mange leser ofte om maur når de opplever et problem med maur i hjemmet sitt. Maur er interessante skapninger, som har en utrolig evne til å tilpasse seg. De er utrolige arbeidere og har et velorgansiert samfunn som blir styrt av en eller flere dronninger. Det finnes rundt 12 000 arter av maur er over hele verden. Dette lille insektet er i stand til å bære mer enn 20 ganger sin egen kroppsvekt. 

Ta kontakt

Fakta om maur

Fakta om maur

Jeg vet det er vanskelig å tro, men vekten av verdens befolkning vil være lik vekten til alle maur. Maur er de lengstlevende skapningene på jorda.
De fleste vet at maur lever i maurtuer, og noen kan gi et smertefullt bitt. De fleste maurene har to øyne, de har få linser som de kan se veldig godt med.
Vi vil fortelle deg seks fakta om maur du ikke visste i denne artikkelen.

1. Det er mange flere maur i verden enn mennesker

Hvis du lurer på hvor mange maurarter som finnes i verden? Vel, mer enn 12 000 arter av maur har over hele verden. Hver har spesielle egenskaper som hjelper dem å overleve i sitt geografiske område.

2. De har overmenneskelig styrke

Maur er sterke. De kan bære mellom 10 og 50 ganger sin egen kropp. Hvis en 10-åring hadde styrke som en maur, kunne de lett løftet en bil.

3. Maur har ikke lunger

Det er mange maurarter som ikke har lunger og andre som har det. Små og mangler kapasitet til komplekse organsystemer som vårt, er maurene ikke like motstandsdyktige mot sykdommer og sykdommer som oss. Maur har luftrør kalt spirakler som lar dem puste. De får oksygenet de trenger fra luften som passerer gjennom disse åpningene.

4. Maur har ikke ører

De har ikke ører, men det betyr ikke at de ikke kan høre på noe. Maur hører ved å føle vibrasjoner i bakken gjennom foten fordi de har eksepsjonelle sansevibrasjoner på knærne og bena.

5. Maur kan overleve under vann

Det ble rapportert at maurene overlevde den store flommen. Prosessen med å puste for maur er unik. De har evnen til å holde pusten under svært ugunstige forhold. Maur kan holde seg i live under vann i omtrent 24 timer.

6. Maur har en enorm hjerne

En av fakta om maur du ikke visste er at maur har en enorm hjerne. Blant alle insektene har de enorme hjerner. De har 250 000 flere celler i hjernen enn andre skapninger. Maur anses å være en avde smarteste skapningene på jorden.

Konklusjon: Maur er sosiale insekter, noe som betyr at de lever i kolonier. De har utrolig styrke i forhold til størrelsen. Maur er sosiale insekter, noe som betyr at de lever i store kolonier eller grupper. Når maur spiser andre insekter eller dyr, hjelper de med å gjenbruke og gjødsle alt rundt dem. Selv om maurene er små i størrelse, lærer de oss å jobbe hardt. Grunnlaget for deres suksess er en sosial organisasjon, evnen til å bevege seg raskt og kraftige selvforsvarsevner.

Trenger du hjelp med å bli kvitt maur? ta kontakt med oss idag for en uforpliktende samtale. Eller se skadedyrproffen.no for å kjøpe de beste maurmidlene med detaljerte beskrivelser på hvordan man bruker dem for best mulig effekt, 

Fortsett å lese

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top