Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Fakta om rotter du ikke visste

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Fakta om rotter du ikke visste

Her skal vi ta for oss noen fakta om Rotter du ikke visste. Rotter er i noen byer og områder dessverre blitt et vanlig syn. De er et fryktet skadedyr, og det er gode grunner til det. Rotter kan forårsake skade på bygninger, infrastruktur og matlagre. I tillegg kan de spre sykdommer til både mennesker og dyr. Det er derfor viktig å være oppmerksom på tegn på rotter og ta tiltak for å forhindre at de trives for godt i vårt nærmiljø.

Fakta om rotter er viktig å vite for å forstå hvorfor de er så problematiske. For eksempel kan rotter formere seg raskt og kan leve nesten overalt. De kan også spise nesten alt, og reives veldig godt i vår søppel. Rotter kan også forårsake store skader på kloakksystemer, som kan føre til oversvømmelser og forurensning. Det er derfor viktig å ta tiltak for å bekjempe rotteproblemer når de oppstår.

fakta om rotter

Det er også ting om rotter som mange kanskje ikke vet. For eksempel kan rotter klatre vertikalt opp til 1,5 meter og hoppe horisontalt opptil 90 cm. De kan også svømme opptil 1,5 km i åpent vann. I tillegg har rotter utmerket hørsel og luktesans, men dårlig syn. Å forstå disse faktaene om rotter kan hjelpe folk med å ta de riktige tiltakene for å bekjempe rotteproblemer.

hvis man ser en rotte

Fakta om rotter

Rotter er små, atletiske dyr som tilhører gnagerfamilien. De finnes over hele verden og er kjent for å være skadedyr på grunn av deres evne til å spre sykdommer og ødelegge bygninger og matlager. I denne delen vil vi se på noen fakta om rotter som du kanskje ikke visste om.

10 Fakta om rotter du ikke visste

 1. Rotter kan le: Studier har vist at rotter faktisk har evnen til å le når de blir kilt. Selv om denne “latteren” er utenfor det hørbare spekteret for mennesker, har forskere vært i stand til å registrere det ved hjelp av høyfrekvente opptaksenheter.

 2. Rotter er utmerkede svømmere: Rotter kan svømme opptil tre kilometer i åpent vann, og de kan dykke i opptil tre minutter. De har også blitt observert svømme i kloakkrør og toaletter.

 3. Rotter har et utrolig minne: Når rotter lærer en navigasjonsrute, glemmer de den aldri. Dette er kjent som deres “kognitive kart”.

 4. Rotter er empatiske: Forskning har vist at rotter har evnen til å vise empati. For eksempel vil de ofte forsøke å hjelpe en annen rotte som er i nød.

 5. Rotter er renslige: Til tross for deres rykte, er rotter faktisk veldig renslige dyr. De tilbringer mange timer hver dag med å vaske og pleie seg selv og hverandre.

 6. Rotter er nattaktive: Rotter er mest aktive på natten, noe som gjør dem til nattlige skapninger. De har dårlig syn, men utmerket hørsel og luktesans, som hjelper dem med å navigere i mørket.

 7. Selv om rotter er svært nysgjerrige dyr, er de også sky og foretrekker å løpe vekk heller enn å konfrontere en potensiell trussel.

 8. Rotter er flinke til å grave: Rotter, er kjent for deres utmerkede graveferdigheter. De kan lage omfattende tunnelsystemer for å skape reir, lagre mat og unngå rovdyr.

 9. Rotter spiser mye: Rotter spiser omtrent en tredjedel av kroppsvekten sin hver dag. De er altetende, noe som betyr at de vil spise nesten hva som helst, fra frukt og grønnsaker til kjøtt og korn.

 10. Rotter kan kommunisere: Rotter har et komplekst kommunikasjonssystem som involverer både lyder og dufter. De bruker ultralyd til å kommunisere med hverandre, og de kan også gi ut en rekke dufter for å markere territoriet eller signalisere sosial status.

Rotteatferd

Rotter er nattaktive dyr og er kjent for å være veldig skeptiske. De vil unngå alt som er nytt eller ukjent og kan være veldig vanskelige å fange. Rotter er også veldig sosiale og lever i flokker. De har en velutviklet luktesans og kommuniserer med hverandre ved hjelp av lukt.

Rottelevesteder

Rotter kan leve nesten hvor som helst, men de foretrekker varme, fuktige steder som kloakksystemer og kjellere. De vil også søke tilflukt i kompostbunker og matlagre. Hvis du mistenker at du har rotter i hjemmet ditt, bør du kontakte kommunen din og be om hjelp til å bekjempe dem.

Rotter kan være farlige, og det er viktig å ta tiltak for å beskytte deg selv og dine eiendeler. Ved å lære mer om rotter og deres atferd, kan du ta de nødvendige skrittene for å holde dem borte fra hjemmet ditt.

Rotte som Skadedyr

Rotter kan være farlige skadedyr som kan utgjøre en stor helserisiko for både mennesker og dyr. De kan spre sykdommer, ødelegge materiell og forurense mat. Rotter kan også forårsake store skader på bygninger og infrastruktur. Det er derfor viktig å være oppmerksom på tegn på rotter i huset og vite hvordan man kan bekjempe dem.

Tegn på Rotter i Huset

Det er flere tegn du kan se etter om du mistenker rotter i huset:

 • Ekskrementer: Rotter etterlater seg små, brune ekskrementer som kan finnes i nærheten av matlagringsområder, i skap og skuffer, og langs veggene.
 • Gnagespor: Rotter gnager på alt fra papir og papp til treverk og elektriske ledninger. Gnagespor kan sees på gjenstander som er ødelagt eller har hull i seg.
 • Lukt: Rotter etterlater seg en sterk, ubehagelig lukt som kan minne om ammoniakk.
 • Lyder: Rotter er aktive om natten og kan høres når de løper rundt i huset eller gnager på gjenstander.

Hvis man oppdager noen av disse tegnene, bør man umiddelbart ta grep for å bekjempe rotteproblemet.

Hvordan bekjempe Rotter

Det finnes flere måter å bekjempe rotter på. Noen av de vanligste bekjempelsesmetodene inkluderer:

 • Fellefangst: Feller kan brukes til å fange rotter levende eller drepe dem. Det er viktig å plassere fellene i områder der rotter ofte ferdes, og å sjekke dem regelmessig.
 • Gift: Rottegift kan brukes til å drepe rotter. Det er viktig å følge instruksjonene nøye, og å plassere giften i områder som er utilgjengelige for barn og kjæledyr.
 • Forebygging: Det er viktig å forebygge rotteproblemer ved å holde matlagringsområder rene og ryddige, tette hull og sprekker i vegger og gulv, og fjerne rottehabitat som busker og søppel.

Hvis man har et stort rotteproblem, kan det være lurt å kontakte en profesjonell skadedyrbekjemper for å få hjelp.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top