Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Flygemaur

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Flygemaur

Flygemaur: hanner og dronninger i svermetid

stokkmaur med vingerFlygemaur er et fascinerende fenomen, spesielt i svermetiden. Men hva er egentlig flygemaur, og hvorfor ser vi dem sverme?

Hva er flygemaur?

Til tross for navnet, er ikke flygemaur en egen art av maur. De er heller hanner og unge dronningmaur som, i motsetning til arbeidermaurene, klekkes med vinger. Disse vingede maurene spiller en viktig rolle i maursamfunnet, spesielt når det kommer til reproduksjon.

Svermetid: en tid for parring

I parringstiden, som oftest forekommer i de varme sommermånedene mellom juni og august, samles flygemaurene i store svermer. Disse svermene består av hanner og dronninger fra flere kolonier. Parringen skjer i luften, ofte rundt høye tretopper, kirkespir og andre høye strukturer. Etter denne luftige dansen, møter hannen sin skjebne og dør, mens den befruktede dronningen begynner sitt neste kapittel.

Etablering av en ny koloni

Etter paringen feller dronningen vingene og begynner arbeidet med å anlegge en ny tue. Hun søker et passende sted, ofte i jord eller morkent tre, hvor hun lager en liten hule. Her legger hun sine egg og forblir uten næring til de første arbeidsmaurene klekkes. Denne prosessen kan ta alt fra seks til elleve måneder, avhengig av arten.

Når flygemaur blir et problem

Selv om svermer av flygemaur er et kortvarig fenomen, kan store svermer innendørs indikere en mer omfattende mauraktivitet i boligen. Hvis dette er tilfelle, kan det være nødvendig med bekjempelse.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top