Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Gul svermeflue

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Gul svermeflue

Utseende

  • 2 mm, maks 3 mm lang
  • Gul med mørke lengdestriper på ryggen
  • Mørke, brede tverrstriper på bakkropp

Biologi og adferd

Gul svermeflue hører til familien stråfluer (Chloropidae), en stor fa- milie av små fluer der de aller fleste er knyttet til planter i gressfami- lien, og enkelte kan gjøre stor skade i korndyrking. Larvene til gressflue lever imidlertid av gallebladlus som finnes på røttene til ulike planter, særlig gress. 

Larvene forpupper seg i jorda. Fluene har flere generasjoner i løpet av sommeren og overvintrer som voksne. Om høsten på varme, solfylte dager, kan de voksne trekke mot bygninger i store svermer på mange millioner fluer. Fluene velger høye bygnin- ger som sola skinner på, og som fremtrer som lyse i omgivelsene. Her trenger de inn gjennom alle åpninger og sprekker, inn i værelser og loft. I oppvarmede rom vil fluene dø, men i sprekker og på loft vil fluene, som er svært kuldetolerante, overvintre. Fluene oppsøker gjerne de samme bygningene hvert år.

Skadebilde

Fluene gjør ingen fysisk skade, men kan være til irritasjon.

Forebygging og bekjempelse

  • Hold vinduer og lufteluker lukket når fluene kommer om høsten. Monter eventuelt insektnett i lufteluker og vinduer.
  • Fluer som kommer inn kan støvsuges.

Kilde: Fhi.no

Trenger du råd, eller hjelp til problemer med skadedyr i din bolig? Ta kontalt for en uforpliktende samtale.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top