Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Humlebolvoksmott

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Humlebolvoksmott

Utseende

  • Hunnen og hannen er ulike
  • Hunnen gråbrun med en karakteristisk svart flekk midt på hver framvinge
  • Hannen lyst grålig med, mørkt sikksakkbånd på framvingene
  • Vingespenn 23-38 mm
  • Larven gul med rødbrunt hode
Humlebolvoksmott

Biologi og adferd

Humlebolvoksmott (tidligere kalt humlebolmøll) finnes over hele Sør-Norge. Den er aktiv i skumringen og etter mørkets frembrudd. Larvene lever i bol av stikkveps og humler, men kan også trives i fuglereir. I vepsebol spiser larvene først gamle celler, «papirvegger» og avfall i bolet, men angriper senere celler med yngel. I humlebol spiser de krukker og kaker med honning, blomsterstøv og yngel. Hele bolet kan bli spunnet inn i larvenes silketråder og gjenvevd av tunneler. Når larvene er fullvoksne i september, vandrer de ut av bolet, lager slitesterke kokonger spunnet sammen av silketråder, og overvintrer her. De forpupper seg følgende vår og voksne kommer frem i april/mai.

Skade

Humlebolvoksmott gjør vanligvis ingen skade, men kan komme inn i hus der vepsebol har vært i forbindelse med f.eks. luftekanaler eller på loft. Man kan da finne kokonger spunnet sammen på gulv, vegger, klær eller hagemøbler som forårsake overfladisk skade.

Forebygging og bekjempelse

  • Fjern kokonger, humle- og vepsebol i boligen
  • Døde mott fjernes med støvsuger.

Kilde: Fhi.no

Trenger du råd, eller hjelp til problemer med skadedyr i din bolig? Ta kontakt for en uforpliktende samtale.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top