Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Humler

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Humler

Utseende

  • Runde og lodne (tett behåret)
  • Hovedsakelig sorte, men som oftest også med hvite, gule eller røde bånd på bryst og bakkropp
  • Slikkende munndeler

Biologi og adferd

Humler finnes over hele landet. I Norge er det funnet 26 arter av såkalt sosiale humler. De aller fleste sosiale humler bygger egne bol, utfôret med tørt gress, mose, musehår e.l. Ofte velger de gamle musebol under bakken, men de kan av og til anlegge bolet i hulrom i husvegger. Humlesamfunnene består som regel bare av noen få hundre individer. Bolet brukes bare ett år. Som hos stikkveps er det kun nyklekte dronninger som overvintrer. Humler lever av nektar og pollen. De er svært viktige for pollineringen av planter både i den naturlige flora og i landbruket. Illustrasjonen viser dronning av stein- humle (Bombus lapidarius), som er vanlig i kyststrøk av Sør-Norge.

Skade

Humler er fredelige dyr, men de kan stikke hvis man ødelegger bolet deres eller klemmer dem. Stikket er smertefullt på lik linje med vepse- og bistikk. Humler gjør ingen skade når de bygger bol i en vegg.

Bekjempelse

  • Bekjempelse er unødvendig og skal kun forekomme i helt spesielle tilfeller

Ønsker du å lese mer om disse interesante insektene? det kan du finne på vår side, fakta om humler.

Kilde: Fhi.no

Trenger du råd, eller hjelp til problemer med skadedyr i din bolig? Ta kontalt for en uforpliktende samtale.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top