Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Hussiriss

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Hussiriss

Utseende

  • Gulbrun med mørke flekker
  • Vinger ligger flatt over ryggen
  • Bakre beinpar er hoppebein
  • Hunnen har langt eggleggings- rør
  • 15-20 mm lang som voksen Sirisser er nært beslektet med gresshoppe

Biologi og adferd

Hussirissen er nattaktiv og hannen lokker på hunner med en plystrende lyd. Den stammer opprinnelig fra Nord-Afrika og Midtøsten. I Norge kan den leve utendørs om sommeren og spre seg en del ved egen vandring. Om vinteren er den avhengig av oppvarmede hus, varme komposthauger eller søppelfyllinger for å overleve. Hussirissen er altetende og forekommer i industrilokaler, bakerier, fyrrom, bolighus, siloer, komposthauger, søppelfyllinger, dyrehager osv. Hus- sirissen kan normalt ikke formere seg innendørs på grunn av tørt inneklima og manglende eggleggingssteder, men søppelfyllinger og komposthauger fungerer som oppformeringssteder. Klekketid for eggene er vanligvis 2-3 uker ved optimal temperatur, og nymfene gjennomgår 7-13 nymfestadier i løpet av 5-8 måneder, men lengden av livssyklusen er sterkt temperaturavhengig.

Skade

Hussirisser spiser på matvarer og kan gnage hull i papir og tekstiler, men regnes ikke som en alvorlig skadegjører. De kan være irriterende når de synger om natta. De er ufarlige for mennesker, men kan bite.

Bekjempelse

  • Hindre tilgang på mat og vann
  • Forgiftet åte.
  • Tildekking av avfall og sprøyting ved store bestander på søppeldeponier.

Kilde: Fhi.no

Trenger du råd, eller hjelp med skadedyrkontroll? Ta kontakt for en uforpliktende samtale.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top