Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Hva du skal gjøre når museåten din blir stjålet gjentatte ganger

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Hva du skal gjøre når museåten din blir stjålet gjentatte ganger

Forsvinner åten fra fella?

Åten din kan forsvinne av en rekke årsaker, men det mest sannsynlige er at en rekke skadedyr finner åren ditt, avhengig av det spesifikke åten som plasseres og typen felle som brukes.

musefelle

Typer skadedyr som stjeler åte

  • Rotter: Fordi de er mye større i størrelse og vekt, kan rotter lett omgå limplater og feller ment for mus, og snappe maten uten å bli fanget i fellen.
  • Insekter: Det er veldig vanlig at insekter som snegler, sirisser, maur og andre insekter lever av åte beregnet på gnagere. Disse bittesmå insektene kan komme inn og ut av levende feller og andre typer feller uten å utløse fellen. Maur er svært vanlige inntrengere, og snegler kan ofte identifiseres ved de slimete sporene de etterlater på fellen eller utløseren.
  • Små dyr: Små ikke-måldyr har vært kjent for å stjele mat og åte fra ulike musefeller uten å bli tatt selv.
  • Stort dyreliv (kaniner, hjort): Selv større pattedyr kan være syndere hvis åten er rimelig tilgjengelig og maten brukes som er attraktiv for disse dyrene, for eksempel alt som kan finnes i en hage som disse pattedyrene tiltrekkes av.

 

Tips for å  lokke mus

Alt som er sagt, kan mus være veldig intelligente, slu skapninger, og kan spise på åren uten å bli fanget. Noen tips for lokking inkluderer:

  • Bruk peanøttsmør: Gjør peanøttsmør mer effektivt ved å pakke et stykke gasbind inn i det og rundt fellens utløser. Når den prøver å løsne peanøttsmøret, vil tennene legge seg inn i gasbindet og trekke avtrekkeren med den.
  • Ikke ha overflødig åte: Bruk bare nok av maten til å tiltrekke seg gnageren. Jo mer det er, jo mer sannsynlig kan gnageren få et måltid uten å ta alt eller utløse fellen.
  • Bruk riktig felle: Prøv aldri å fange rotter med en felle laget for mus. Hvis den ikke slipper unna med åten, vil den sannsynligvis bli skadet og dø en langsom død.
  • Plasser åten nøyaktig: I levende feller henger åten mot baksiden av fellen for å redusere insekttilgjengeligheten.
  • Ikke oppmuntrer til hekking: Mus tiltrekkes også av hekkende materialer som hyssing og bomull. Hvis du fortsetter å ha problemer med mat, prøv å bruke disse elementene i stedet.

 

Tegn på mus og andre skadedyr

Fordi du ikke ser noen ny museskitt, kan det opprinnelige problemet ditt være løst, med mindre det fortsatt er andre bevis. I så fall ville det være et godt tidspunkt å analysere disse bevisene på nytt for å finne ut om problemet faktisk er mus, eller om det er et annet skadedyr som forårsaker problemet, for eksempel sirisser eller kakerlakker ligner på mus og kan trenge profesjonelt øye for å skille mellom de to.

Det er svært viktig at skadedyret er riktig identifisert, da det er den eneste måten å gjøre det mulig å bestemme den beste og mest effektive bekjempelsesmetoden.

Hvis det ikke er ytterligere bevis på tilstedeværelse av skadedyr, eller problemer som forårsakes, vil det være fordelaktig å avbryte fangst- og lokkearbeidet med mindre musene, andre skadedyr eller bevis på tilstedeværelse av skadedyr dukker opp igjen.

Hvis du har fortsatt bevis på tilstedeværelse av skadedyr (foruten det faktum at åten er borte) og ikke er i stand til å finne ut hva skadedyret er, kan det være på tide å ringe en skadedyrbekjemper for å gjennomføre en fullstendig inspeksjon for å identifisere skadedyret og anbefale og/gi den mest effektive kontrollen.

[ad_2]

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top