Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Hva er hovedmetodene for gnagerkontroll?

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Hva er hovedmetodene for gnagerkontroll?

Metoder for kontroll av gnagere

Gnagere som rotter og mus er uønskede i hjemmet vårt. Det første trinnet for å kontrollere dem er å holde hjemmet ditt lukket for inngangspunkter, fri for potensielle matkilder, og holde hagen og gårdsplassen din pen og ryddig.

Som skadedyrbekjempere er vi vant til å håndtere gnagerangrep og utrydde dem i hjem. Forebygging og behandling av gnagerangrep krever en kombinasjon av å eliminere inngangspunkter som rotter og mus bruker for å komme inn i hjemmet ditt, eliminere mat- og huskilder som tiltrekker gnagere, og bruk av feller for å drepe eksisterende mus eller rotter i hjemmet. Å bruke en multitaktiske tiltak som kan redusere risikoen for fremtidige angrep, men den viktigste biten i puslespillet er forebyggende tiltak som å stenge tilgang og eliminere mat- og vannkilder som tiltrekker seg mus og/eller rotter i utgangspunktet.

 

De beste metodene for gnagerkontroll

Den mest effektive måten å forhindre mus fra å bosette seg på eiendommen din er å kontrollere eller eliminere dem før de blir etablert ved å introdusere et integrert skadedyrbekjempelsesprogram (IPM). Selv om bruk av gift- eller åtestasjoner er enkel å bruke og kan ha en direkte innvirkning på gnagerbestanden, er det ikke nok til å forhindre at de etableres. Den mest effektive langsiktige løsningen for å forebygge og kontrollere rotter er å implementere et IPM-program.

Implementering av et IPM-program krever ikke bare reduksjon av populasjoner ved bruk av gift, åte og feller, men også eliminering av potensielle mat- og vannkilder, reduksjon eller eliminering av hekkeplasser og andre forhold som  reparasjon av hull, sprekker og hull i fundamenter, dører, vegger, rør og ledninger for å hindre at rotter kommer inn i konstruksjoner.

Et grunnleggende første trinn i gnagerkontrollprogrammet er å eliminere eller kontrollere maten, vannet, husly og forsyninger. Dette gjøres ved å bruke metoder som feller eller åte for å bli kvitt gnagerbestanden.

For å hindre at rotter og mus kommer inn i hjemmet og bedriften din, må du beskytte inngangen ved å stenge alle mulige inngangspunkter. Å eliminere gnagere med feller og gift vil heller ikke holde dem ute av huset i fremtiden. Det er viktig å eliminere atraksjoner, som mat og vann, ved å lagre mat i lukkede beholdere og reparere utette rør.

Hva med kjæledyr?

Det er mange metoder og materialer som kan brukes til å kontrollere rotter og mus som kan påvirke kjæledyr. Gnageråte kan være giftig for hunder og katter, så vær forsiktig når du bruker dem. Permanente former for kontroll kan begrense mat, vann, husly og tilgang til bygninger er den sikreste og beste metoden.

Elektriske feller er feller som dreper mus med elektrisk støt kan brukes. Det finnes også gassdrevne feller, men disse er dyrere enn andre feller.  Huseiere, ledere og kommersielle skadedyrbekjempere har funnet ut at multikill gir best resultat. De som ikke ønsker å bruke feller selv og har et alvorlig gnagerangrep bør kontakte et profesjonelt skadedyrfirma.

Denne nettsiden gir nyttige tips om gnagerkontroll under en gnagerangrep. Det første trinnet er å bestemme omfanget av gnagerbestanden og observere mulige tegn på aktivitet. Før du begynner kontrollteknikker, utfør en spikersikkergod oppryddning av området for å redusere eller eliminere potensielle mat og vannkilder.

Når et angrep først er oppdaget, må man kunne oppdage gnagerlukt. For å bli kvitt rotter og mus er det viktig å finne ut hvilken gnager du kan kontrollere mest effektivt. Musefeller er mindre enn rottefeller og disse er ikke like følsomme for mus.

Mus og rotter er utmerkede klatrere. Eføy og andre ting opp på vegger kan danne rottestiger som gir tilgang til loft og andre innendørsrom.

Det finnes to typer gnagere gnagere vi får inn i Norske hjem: mus og rotter. Disse gnagerne sameksisterer med mennesker og forbinder mennesker med habitater, mat, vann og ly. Hvis leveforholdene passer for disse gnagerne, formerer de seg i et veldig raskt tempo.

Rotter og mus blir raskt kjønnsmodne og kan formere seg utrolig raskt. En enkel rottefamilie kan bli til 1000 individer på så lite som 1 år dersom forholdene er tilstede.

Oppdager du mus eller rotter i din bolig, ikke vent med å ta kontakt. Vi kan hjelpe og har lang erfaring med bekjempelse av mus og rotter i boliger. Ring oss for en uforpliktende samtale.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top