Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Hva spiser maur?

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Hva spiser maur?

Maurangrep starter vanligvis av én hovedårsak – mat. Men hva slags mat er egentlig attraktivt for maur, og tiltrekker ulike matvarer ulike arter?

Protein

Maur har tre hovedelementer i kostholdet – proteiner, fett og sukker. Noen arter av maur elsker protein og kostholdet er rikt på protein. For eksempel er sukkermaur veldig interessert i karbohydrater, til det punktet hvor de ikke bare invaderer termittkolonier for å spise arbeiderne, men vil også konsumere andre maur, som ofte deltar i krigføring mellom koloniene. Så maur kan tiltrekkes av tørket kjøtt som ikke er lagret riktig i huset.

fett

Fett er et annet viktig makronæringsstoff for noen arter av maur, og de kan få disse fettene fra oljer, fett kjøtt og grønnsaker, og meieriprodukter. For eksempel, hvis du lar et stykke ost ligge over natten, vil maur gjerne spise det. Selv noen naturlig produserte såper kan inneholde spiselige oljer som vil tiltrekke seg maur.

sukkerarter

Sukker er sannsynligvis hovedattraksjonen for de fleste arter av maur. Sukker, eller karbohydrater, finnes i mange matvarer i hjemmet, fra søtsaker og brus til brød og chips. Det er derfor det er så viktig å rydde opp brussøl så snart som mulig.

Konklusjon

Du kan bruke denne informasjonen til to formål – forebygging og kontroll. Å holde disse matvarene forseglet og utilgjengelig for skadedyr kan bidra til å forhindre angrep, og bruk av disse matvarene i agn kan bidra til å holde angrepene under kontroll. Når det brukes sammen med andre metoder, kan du sikre at hjemmet ditt er trygt mot maurangrep i lang tid. For eksempel kan du bruke åte og insektmidler som forebyggende metoder i tillegg til å holde mat utenfor rekkevidde.

Ta kontakt med oss i Skadedyrkontroll1 hvis du har problemer med maur. Vi har løsningen på ditt problem.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top