Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Hvilke mauråte bør vi bruke?

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Hvilke mauråte bør vi bruke?

Hvilke mauråte bør vi bruke?

Med så mange alternativer, hvordan bestemmer fagfolk innen skadedyrbekjempelse hvilket mauråte de skal bruke?

Vi vet aldri hva en bestemt maurart kanskje vil søke etter, så ofte må vi legge ut flere typer for å se hva maur foretrekker. Maur kan også forandre matpreferanser, slik at det som virker idag, kanskje ikke er det maur foretrekker om noen uker, eller på en annen plass. Sesongvariasjoner, vil ofte være en avgjørende faktor for hva maur foretrekker.

hvorfor kommer maur inn

Dette er grunnen til at skadedyreksperter bruker en rekke åtetyper. Om våren kommer maur ofte inn i hus for å lete etter mat. Dette er fordi mattilgangen ute er begrenset. Maur vil da søke eter all de kan spise. Disse maurene forsviner ofte av seg selv, når tilgangen på mat ute øker.

Når man skal velge ut et åte er det flere faktorer som spiller inn. hvis for eksempel bladlus er matkilden, la mauren finne et søtt åte før den finner bladlusen. Hvis maur er innendørs, er det sannsynligvis på kjøkkenet. Vanligvis er det best å ikke bruke åte i nærheten av kjøkkenbenken. Lokalisering av inngangspunktet for å legge ut åte der, vil være et mye mer egnet sted. Da vil maur stoppe der før det kommer opp på kjøkenbenken.

Hvor skal man legge ut mauråte?

Plassering av åte kan være avgjørende. Har man åte på tube kan man legge mauråte inn i hullet eller sprekken mar kommer ut fra. Man kan også prøve å legge åte på utdsiden av dette stedet, slik at maur kanskje velger å spise utendørs, maur vil da etter hvert få beskjeden om at det er mat ute og slutte å gå inn.

For å teste åte kan man plassere dem på matpapir eller lignede på forskjellige punkter langs stien, det er viktig å bruke små mengder som ikke brytes ned før maurene kan spise det.

Når man tester ut åte er det viktig at man har forskjellige formuleringer for hånden. Geleåte, flytende åte og granulerte frø er de forskjellige typene vi har på markedet. Gel åte er  ofte den maur foretrekker innendørs.

Når maurene tar åte kan man forsøke å følge dem til reiriet. Klarer man å avsløre lokalisering av et reir, vil man enkelt kunne behandle dette med et kontaktdrepende insektpulver eller sptøytemiddel. Da vil reiret umiddelbart bli tilintetgjort.

Det er viktig å forstå hvorfor maur er på stedet. Har man maur innendørs er det ofte andre underliggende årsaker til at maurene befinner seg akkurat der. Fuktighet er ofte en av hovedgrunnene til at maur har bosatt seg i boligen.

Dersom man finner årsaken til problemet kan man faktisk ta seg av et problem uten å bruke en dråpe produkt” hvis dekjemikalier, dersom man kjenner maurens biologi og vaner.

Noen formuleringer gir fordeler. Maur har en begrenset evne til å fordele ut veske til andre maur og larver i kolonien. Mens granulat og noen geleformuleringer er lettere å dele ut, slik at hele kolonien blir påvirket og reiet effektivt kan utryddes.

Dersom du trenger hjelp til å fjerne maur fra din bolig eller uteområdet, kan det være en stor fordel å ta kontakt med oss i Skadedyrkontroll1. Vi kan gi råd om effektiv bekjempelse, eller hjelpe til med å kontrollere maur.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top