Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Hvis du ser en mus, hvor mange er det?

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Hvis du ser en mus, hvor mange er det?

Hvis du ser en mus, hvor mange har du?

Selv om mus er mindre skadedyr, bærer de på sykdom og, hvis de tillates å avle, kan de forårsake reell skade på et hjem. Men hvis du ser en mus, hvor mange har du? Her er noen måter å finne ut av det på.

Mange mus

På generelt grunnlag kan vi si at hvis en huseier legger merke til en mus i hjemmet sitt, er det sannsynligvis minst noen få til der den kom fra. Mens det er flere måter å måle antall mus som gjemmer seg i et hjem, kan tidspunktet på dagen musen blir oppdaget være en nyttig første indikator. Hvis hendelsen skjedde i løpet av dagen, er det sannsynligvis minst et par andre mus. Gnagere er vanligvis ensomme og nattaktive, så bevegelse i løpet av dagen kan tyde på at reiret deres er overfylt.

mus

Å ha mus i hjemmet ditt er et relativt vanlig problem som mange huseiere står overfor, og det finnes mulige løsninger for å bli kvitt dem. Det kan være overveldende og tankene kan snurre hvis du ser en mus og lurer på hvor stort problem du har. Det kan imidlertid kreve tålmodighet for å løse et museangrep fullt ut.

mus i veggen

Har du mus?

En enkelt mus er en sjelden forekomst, men musen ønsker som regel bare være inne hvis været har vært kaldt.

I gjennomsnitt indikerer de fleste museobservasjoner et mer betydelig angrep, så det er ganske sjelden å ha en enslig mus i hjemmet. Dette kan imidlertid være tilfelle hvis musen på en eller annen måte ha gått seg vill inne på jakt etter mat eller ly eller løp fra et jagende rovdyr.

Husk at mus kan ha kull opptil 10 ganger i året, så en mus kan bli til et kull veldig raskt hvis en annen kommer inn i huset med den. Det er best å holde øye med tegn på et større angrep.

Mus i huset?

Hvis du ser en mus om natten eller i et lite trafikkert område av hjemmet ditt, har du sannsynligvis mange flere i nærheten. Mus er nattaktive. De foretrekker å være aktive om natten i mindre trafikkerte områder som kjellere, boder og inne i vegger.

Mus kan produsere kull så raskt som hver 20. dag med levedyktige kull på minst seks mus. Én mus kan bli til over 100 mus i løpet av 150 dager (ca. 5 måneder) hvis infestasjonen forblir ukontrollert. For huseiere som mistenker at mus kan være på veggene, loftet eller krypkjellerne, er det viktig å søke ytterligere bevis for å bekrefte tilstedeværelsen av gnagere.

Museavføring er sikkert tegn på tilstedeværelse av en mus.

Huseiere med museangrep vil sannsynligvis se avføring. Musebæsj er veldig små sylindriske former som nesten ser ut som mørkebrune eller svarte riskorn, og er spisse i begge ender. Disse avføringene kan bære sykdommer som hantavirus eller listeria, så det er viktig å rydde opp raskt og behandle et potensielt invasjon så snart som mulig.

Skraping eller rasling i veggene kan tyde på et museangrep.

Selv om fysiske bevis som avføring ikke er tilstede, kan skraping eller lyder i veggene, spesielt på natt eller kveldstid, være et sikkert tegn på at det er mus i huset. Kjæledyr kan også advare eierne om inntrengere med deres utmerkede hørsel – hvis en hund eller katt begynner å se, bjeffe eller knurre på veggene uten noen åpenbar grunn, stol på instinktene deres og ring en profesjonell skadedyrbekjemper for å bekrefte mistankene.

Mus kan presse seg gjennom de minste hullene for å komme til ly og knapt lage en lyd mens de gjør det. En ungmus kan passe kroppen sin gjennom et hull på bredden av en penn. Hvis en mus ser et hull som ikke er stort nok, vil den bruke tennene til å utvide det.

mus

Hvorfor bor mus i vegger og tak?

Det handler om sikkerhet og sikkerhet. gnagere oppholder seg i områder med lite trafikk og foretrekker mørke fremfor sterkt eller sterkt lys. Som sådan finner den lille gnageren sikkerhet fra rovdyr, en uhindret måte å komme til mat og reirforsyninger på, og det trøstende mørket inne i husveggene.

Se etter tegn på et musereir, som kan bidra til å bestemme hvor lenge mus har vært i huset.

Som fôrfangere bygger mus reir av den som de kan finne rundt seg. Ikke bare er de i stand til å gjemme seg og oppsøke større rovdyr og søke etter matforsyninger, men de kan også tygge gjennom forskjellige typer byggematerialer, inkludert gipsplater, isolasjon, gummi og til og med strømledninger!

Steder mus liker å hekke er et sted som er trygt for rovdyr (spesielt hvis et hus har katter), er tørre og varme (spesielt om vinteren), gir rikelig med hekkemateriale og har lett tilgang til en matkilde.

Fagfolk er best rustet til å håndtere et gnagerangrep av enhver størrelse.

Mens huseiere vanligvis kan påta seg ansvaret for å identifisere et museangrep, er skadedyrbekjempere utstyrt for å identifisere og kvitte seg med museangrep på en tryggest mulig måte for alle parter.

Hvis huseiere mistenker et museangrep basert på observasjoner av muselort,  skraping i vegger om natten eller ser en eller flere mus, er det best å ringe et utryddelses- eller skadedyrfirma for å utrydde problemet.

Trenger du hjelp med å håndtere problemer med mus eller rotter i huset? Ta kontakt med oss i skadedyrkontroll1

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top