Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Hvordan behandle veggedyr i møbler

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Hvordan behandle veggedyr i møbler

Hvordan behandle veggedyr i møbler

Veggedyr er bittesmå, opportunistiske skapninger som lett migrerer i bagasje, vesker og klær til hvor som helst de kan finne en matkilde. Og den matkilden er deg.

Veggedyr er bittesmå, opportunistiske skapninger som lett migrerer i bagasje, vesker og klær til hvor som helst de kan finne en matkilde. Og den matkilden er deg.

Hvis du mistenker at sofaen eller favorittstolen din har skjulte hemmeligheter, bør du umiddelbart iverksette tiltak for å finne ut de problematiske insektene og bli kvitt dem. Hvis du finner veggedyr, vær forberedt på å gjenta utryddelsestrinnene flere ganger til hjemmet ditt er fritt for veggedyr.

Hvordan vet jeg om jeg har veggedyr i sofaen?

Hvis du har lagt merke til kløende utslett på huden din, spesielt på ryggen eller baksiden av bena, eller små blodflekker på klærne eller møbelstoffet, så har du sannsynligvis et veggedyrangrep. Den eneste måten å vite sikkert på er å gjøre en grundig inspeksjon.

Siden veggedyr er små med voksne insekter som bare er omtrent på størrelse med et eplefrø og unge veggedyr enda mindre, kan de være svært vanskelige å se. Så du trenger noen verktøy for å gjøre en god inspeksjon:

  • Lommelykt
  • Gummihansker
  • Et gammelt kredittkort eller et tynt stykke solid plast
  • Dobbeltsidig tape
  • Forstørrelsesglass

Nå som du har alle verktøyene samlet, pakk inn kredittkortet med den dobbeltsidige tapen. Dette vil hjelpe deg å nå trange områder som sømmer og fange eventuelle veggedyrbevis.

Hvis du har et trekk på møblene, fjern det og inspiser det for veggedyraktivitet. Hvis du har mistanke om et problem, plasser dekselet i en tung plastpose for å hindre at insektene spres til andre deler. Fjern hver pute og inspiser hver del. Se på hver søm, kant og glidelås ved hjelp av det klebrige kredittkortet og en lommelykt. Pakk putene hvis du ser veggedyraktivitet.

Flytt til sprekkene langs rammen av sofaen eller stolen og snu den slik at du kan sjekke under. Veggedyr har en tendens til å gjemme seg i mørke flekker og kommer bare ut for å mate når mennesker er tilstede.

Tegn på veggedyrangrep

Hvis du ser noen av disse tegnene, har du veggedyr, og behandling vil være nødvendig for å bli kvitt angrepet.

  1. Veggedyr: Voksne veggedyr er ovale, flate og rødbrune. Hvis de nylig har matet på menneskeblod, vil de bli avrundet. Nylig klekkede veggedyr eller nymfer er nesten gjennomskinnelige og veldig små og vanskelige å se.
  2. Veggedyregg: Egg er melkehvite og mindre enn et riskorn. Du finner dem i mørke sprekker og sprekker hvor de kan forbli uforstyrret til de klekkes.
  3. Tørket blod: Hvis du ser flekker av ferskt eller tørket blod på stoffer, er dette en mulig indikasjon på at veggedyr har vært aktive og matet.
  4. Insektskinn: Veggedyr mister skinnet eller eksoskjelettet minst fem ganger mens de går gjennom sine utviklingsstadier. Skinnene ser nesten identiske ut som en levende veggedyr, bortsett fra at skinnene vil være mer gjennomsiktig i utseende og ikke beveger seg.
  5. Ekskrement: Vegedyrekskrementer eller avføring vises som svarte flekker eller tynne svarte striper.

Vask, sug og damp

Hvis du bekrefter et angrep, er det på tide å iverksette tiltak. Samle alt som er vaskbart og sleng det i vaskemaskinen. En tur gjennom vaskemaskinen med varmt vann og deretter en tørketrommel på høy varme vil drepe alle stadier av veggedyrutviklingen.

For gjenstander som ikke kan gå i vaskemaskinen, støvsug hver overflate og sprekk inkludert undersiden. Bruk ens tøvsuger med så mye kraft som mulig og gjerne et med HEPA-filter for å fange opp så mye rester som mulig. Tøm posen eller koppen ofte i en plastpose som kan forsegles og kastes utenfor hjemmet.

Etter å ha støvsuget hver pute og rammen til møblene, er det flere alternativer for å sikre at du har fanget hver veggedyr. Plassering i varme over 50 grader over lengre tid (12timer).

Eller du kan fryse stoffene hvis du har fryseplassplass i fryseren. VFryseboks p-18 grader i noen dager vil drepe alle stadier av veggedyr.

Selvfølgelig kan rammen til møblene ikke gå i en plastpose, men du kan bruke varm damp til å drepe veggedyr og eggene deres. Steameren skal være i stand til å produsere damptemperaturer på mer enn 120 grader, ha en stor vannbeholder for å opprettholde dampen i lengre tid, og ha en presis dyse.

Før dysen langs hver sprekk og sprekk. Du bør også dampe alle flate overflater for å drepe egg, fjerne ekskrementer og desinfisere stoffer. Stoffet skal være veldig fuktig, men ikke gjennomvått. Det vil trolig ta opptil 24 timer før møblene tørker. En vifte kan brukes til å sirkulere luften for å fremskynde tørkeprosessen, men direkte varme bør ikke brukes, siden det kan være en brannfare.

Behandling med insektmiddel

Siden veggedyr kan henge i tepper, gardiner og til og med tapetsømmer, er det nesten alltid nødvendig med  behandling med insektmidler for å kvitte et hjem fra et angrep. Det beste valget er en behandling med tørkepulver. Dette gir lang beskyttelse, noe som kan være bra, siden veggedyr leve i opptil ett år uten å spise av et menneske. Et godt tørkepulver produkt er Insektnix, eller insektnix spray for lettere påføring.

Installer veggedyrdetektorer

Nå som du har støvsugd, dampet og sprayet, er en annen måte å forhindre veggedyr fra å nå de komfortable dybdene til møbler, å plassere veggedyrdetektorer av plast under hvert ben på møblene. Dette er i utgangspunktet flerveggede plastkopper med et glatt belegg som hindrer veggedyr i å krype oppover bena på møblene. De er lett tilgjengelige i butikker og på nett. Disse kalles Climb ups.

De er også en god indikator på alvorlighetsgraden av angrepet fordi du kan se hvor mange du fanger hver dag. Det er en god idé å holde avskjærerne på plass i opptil ett år.

Trenger du produkter mot veggedyr, kan dette finnes her.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top