Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Hvordan bli kvitt bananfluer?

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Hvordan bli kvitt bananfluer?

Hvordan bli kvitt bananfluer?

Bananfluer er noen av de mest ufarlige insektene i våre liv. Du sitter komfortabelt i stuen din på en lat ettermiddag og tenker at alt er bra helt til du går forbi kjøkkenet og legger merke til dusinvis av disse fluene flyr rundt.

Det er litt foruroligende fordi du vet at de ikke bare fløy inn vinduet. I stedet har disse fluene gytet på kjøkkenet ditt, antagelig ved siden av eller i maten du spiser.

Dessuten er de så små at du ikke kan gå rundt og diktere og kvele dem. Du må bli flink for å bli kvitt disse små skadedyrene.

Vi skal se hvordan bananfluer fungerer, hvor de kommer fra og hvordan man blir kvitt dem. Forhåpentligvis vil følgende ideer gi deg litt mer selvtillit og mindre angst neste gang du har med bananfluer å gjøre.

Hva er en bananflue?

Disse fluene er kjent på grunn av deres raske livssykluser og store mengder avkom.

Fruktflue, bananflue, eddikflue og ølflue er alle kallenavn for dette irriterende lille insektet. Det vitenskapelige navnet er Drosophila melanogaster, som høres mye skumlere ut enn insektet faktisk ser ut på avstand.

Fra vårt perspektiv er disse bittesmå insektene omtrent halvparten så store som et riskorn. De er så små at du nesten ikke kan se noen detalj av kroppen deres uten å komme for nærme, og du ville bli hardt presset for å få øye på en som landet på armen din.

Zoom inn omtrent 30 ganger, og bananflua har et sint utseende med store røde øyne, bittesmå piggete hår og fargeflekker som ligner krigsmaling.

Hvor kommer bananfluer fra?

Epler som står utenfor er dekket av fruktfluer, tiltrukket av juicen deresEpler som står utenfor er dekket av fruktfluer, tiltrukket av juicen deres

Bananfluer tilbringer mesteparten av tiden sin utendørs og lever av råtnende mat, avføring og mer. Selv om disse tingene er frastøtende for mennesker, er de utmerkede steder for fluer å spise, parre seg og legge eggene sine.

Når det gjelder frukt, er fluer mye mer oppmerksomme på nedbrytningssyklusen enn vi er. Når frukten gjærer og brytes ned, avgir den forskjellige aromaer. Vi kan lukte disse biproduktene sent i prosessen, men nedbrytningsprosessen pågår fra det øyeblikket du henter planten og er i full gang når den når bollen på kjøkkenbenken.

Fluer har utviklet seg til å lukte nedbrytende frukt fra store avstander i forhold til størrelsen. Sjansen er stor for at alle som har en skål med gammel frukt i hjemmet er på radaren til de mange fluene i eller rundt det hjemmet. Lukten slipper ut hjemmet gjennom sprekker, vinduer, ventiler og mer.

Fruktfluer er små nok til å bruke disse kanalene for å komme inn i huset. I nesten alle tilfeller er en fruktflue liten nok til å følge vinden til kilden uten store forstyrrelser.

En haikerguide til dagligvarer

Dagligvarebutikker gjør sitt beste for å forhindre bananfluer, men sjansene er store for at det er bananfluer som legger egg et sted i alle dagligvarebutikker over hele landet.

Kanskje det største eplet i vesken din er delvis råttent. Fluene er klar over dette lenge før du visuelt kan inspisere eplet og se om det er råttent. Så de utvalgte fluene som cruiser rundt i flueutopien til matbutikken kan lukte et herlig lite spor av råtne epler på vei til posen du skal kjøpe.

Hvordan bli kvitt bananfluer

Utfordringen med fruktflueangrep er at fluene stadig formerer seg. Pluss, etter første generasjon vil individene i populasjonen formere seg til forskjellige tider, på forskjellige steder, og skape en situasjon der det kommer nye fluer inn i ligningen hele tiden.

Den gode delen for oss er at de ikke kan reproduseres på mange forskjellige steder. Med mindre du har et helt hus fullt av råtnende frukt, vil det være enkelt å eliminere parringssteder for fruktfluer. Du trenger bare å finne all frukt eller mat som kan råtne og fjerne dem fra huset ditt.

Hvis kjøkkenet ditt er relativt rent og du ikke finner kilden til fluene, har du litt av en utfordring. Først må du finne kilden, og det er selvfølgelig en kilde.

For det andre må du grave dypt og bli kvitt det, fordi det sannsynligvis er et gammelt stykke frukt eller mat som sitter fast et sted dypt i skapene dine. Ofte gjør fruktfluer disse isolerte flekkene til avlssentre, noe som gjør dem ganske irriterende å se på, enn si å kaste.

Vi sender deg virtuelle hurrarop for det. Kanskje kaste inn en maske og noen hansker for å gjøre det litt mindre skummelt!

Potensielle paringssteder for bananfluer

Hvis du leter etter kilden til fluer uten hell, er du sannsynligvis veldig forvirret. Det er ikke alltid i skapet eller på benken. Husk hvor små fluene er.

Størrelsen deres gir dem tilgang til nesten alle områder av hjemmet ditt, og mat eller faktisk råtnende søppel er ikke alltid stedet å parre seg. De kan finne lignende områder eller steder i hjemmet ditt som har avfall. Dessverre er de vanligvis steder vi aldri ser eller tenker å se.

Start med å lukke søppelbøtta. Bli kvitt åpne søppelsekker i hjemmet, siden du kan ha mistet en eplekjerne i dunken på badet eller en bananbit ved siden av søppelbøtta på soverommet ditt.

Tomflasker er et annet område å kjempe med. Fruktfluer (også kalt bananfluer) kan også formere seg i gjærende væsker. Det betyr vin, eddik, juice og egentlig alle gamle fruktbaserte drikkeflasker du kaster i resirkuleringsbøtta. Fluer kan lukte disse tingene, uansett hvor dypt de er begravet.

Du bør også se gjennom skapene dine. Våte, varme områder er utmerkede steder for fruktfluer å samles. Du vet aldri hva slags organisk kjemi som holder på i skapet, og gir en liten gjæring for å tiltrekke og huse generasjoner av fluer.

Det samme gjelder avløpet ditt! Avløp, spesielt de som sjelden brukes, er perfekte steder for fruktfluer å legge eggene sine. Dette er et flott tidspunkt å rense avløpet i tilfelle fluer samles der.

Du kan også sjekke inn og rundt kjøleskapet ditt, under skapene og generelt hvor som helst mat kan ha sklidd eller gjemt seg uten at du vet det.

Dette er et nødvendig skritt etter å ha blitt kvitt fluer. Å sitte og fange hver eneste flue du ser vil ikke hjelpe mye. Det ville vært som å klippe gresstrå i stedet for å klippe plenen.

Når du har fjernet frukten, kan du ta aktive skritt for å fjerne de eksisterende fluene.

Sette bananfluefeller

Fruktfluefelle på blå bakgrunn

En av de beste måtene å tiltrekke og fange bananfluer er ved å sette opp en hjemmelaget bananfluefelle. Det er ganske enkelt, og du har sannsynligvis alt du trenger i hjemmet ditt allerede.

Start med å få en liten kopp eller bolle til bruk. Et standard drikkeglass eller frokostblandingsskål vil fungere perfekt. Fyll den med en liten mengde vann og eplecidereddikk eller rødvin. Topp den med et par dråper oppvaskmiddel.

Når du har den på plass, spre et lag med plastfolie over toppen av beholderen. Sørg for at den er tett, og stikk deretter flere hull i toppen. Tanken er at fluene skal kunne komme seg inn, men ikke komme seg ut. Du kan få noen krypende fluer, men sjansen er stor for at de ikke får det.

Videre, hvis du lar for mye væske være i beholderen, vil de sannsynligvis sette seg fast i den. Fluer tiltrekkes av væsken, går ned inni og de vil oftest bli fanget. Plasser noen av disse fellene rundt kjøkkenet ditt eller områder der du har lagt merke til bananfluer.

Eksperimenter gjerne med forskjellige beholdere og åte og du vil komme frem til noe som fungerer bra for deg. Eplecidereddik, oppvaskmiddel og vin er alle andre agn som har fungert for andre.

Vil du lære mer om fluer?

  1. Fluetyper og forebygging
  2. Husflue
  3. Spyflue
  4. Loftsflue

 

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top