Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Hvordan bli kvitt melmidd

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Hvordan bli kvitt melmidd

For å bli kvitt melmidd (også kjent som hvetemidd) er det viktig å identifisere, fjerne infiserte kilder, rydde opp i rot som kan gi en matkilde for dem, og ha en plan for å forhindre at de kommer tilbake på lang sikt.

Selv om melmidd ikke biter, kan de angripe en rekke matvarer, inkludert kornbaserte varer, tørket frukt eller grønnsaksprodukter, og til og med ost, hvis de får sjansen til å bosette seg på et kjøkken.

Hva er kornbaserte varer?

Selv om det kan virke åpenbart at kornbaserte varer er laget av hvete, er det viktig å tenke utenfor boksen når det kommer til melmidd. Begrepet «kornbasert» vekker tanker om korn og mel, og selv om dette er noen av måltidets favorittmat, er det lett å glemme å inspisere andre ting som fuglefrø og kjæledyrmat, som også inneholder korn.

Hva er den beste måten å bli kvitt melmidd på kjøkkenet?

For noen kan eksponering for alvorlige melmidd-angrep forårsake en tilstand som kalles “matkløe”. Noen kan også være allergiske mot melmidd. Hvis du tror du har et problem med melmidd, men også er følsom for allergener, sørg for å bruke passende personlig verneutstyr, inkludertert hansker, lange ermer og en ansiktsmaske hvis du skal rengjøre infiserte områder.

Hvordan ser melmidd ut?

Melmidd er små, nesten mikroskopiske skapninger som varierer i størrelse fra 0,33-0,66 mm og er blekgrå til hvit i fargen. De har også klørføtter som er mørkere enn kroppen og forskjellige farger fra gul til rødbrun. Med mindre et problem er alvorlig, kan det være vanskelig å oppdage måltider i forurensede produkter fordi de er så små og passer så godt inn på grunn av deres bleke farge.

Det er over 50 arter av midd kjent for å angripe kornprodukter og andre lagrede varer (inkludert ostemidd og muggmidd). Dette betyr at midden du ser kanskje ikke er melmidd i tehnisk forstand, men mange av dem er en del av Acaridae-familien. De er alle så små at det kan være vanskelig for noen som ikke er en entomolog å identifisere dem spesifikt. Heldigvis vil rydde opp i et middproblem innebære de samme trinnene uavhengig av hvilke type midd det er.

Ofte er en av de første indikasjonene på et problem å legge merke til det som ser ut å være fint støv på matvarene. Hvis det er melmidd, vil støvet bevege seg. Denne bevegelsen kan være vanskelig å se med det blotte øyet, men et forstørrelsesglass kan hjelpe. Du kan også lyse opp et område for å gjøre bevegelsen mer synlig.

melmidd

5 måter å bli kvitt melmidd naturlig på

Å behandle ett melmiddproblem vil ligne på å behandle ethvert kjøkken skadedyr. Det vil i hovedsak omfatte inspeksjon, identifisering, fjerning, renhold og løpende forebygging. Kjemisk behandling bør ikke være nødvendig for å behandle et melmiddproblem på et hjemmekjøkken.

Hvis du har et middproblem på kjøkkenet ditt, følg disse trinnene for å bli kvitt problemet for godt!

Inspiser, identifiser og fjern potensielle kilder

Melmidd, som mange andre kjøkken-skadedyr, blir brakt inn i hjemmet på gjenstander som brød, frokostblandinger, mel, tørket frukt og andre lagrede varer.

  • Sjekk varene som er lagret i kjøkkenskapene dine, inkludert korn og mel, brød, frokostblandinger (inkludert mais), fuglefrø, kjæledyrmat og tørket frukt.
  • Når du har identifisert hvor melmiddene kommer fra, er det svært viktig å umiddelbart fjerne alle infiserte produkter og rense opp i området for å unngå pågående problemer eller etterlate mellom.

Støvsug skap og kjøkken

Når du har tatt tak i en kilde til melmidd, er det viktig å sørge for at hvete, mel og annet skal ikke bli igjen nederst i skapene eller skuffene dine. Du vil ikke gi disse skadedyrene flere måltider!

Når det gjelder gjør-det-selv-skadedyrbekjempelse, er det en god idé å investere i et kvalitetsstøvsuger. En støvsuger er et av de mest verdifulle naturlige verktøyene du kan ha rundt hjemme ditt.

råd

Unngå å bruke såpe og vann til å rense skap. Støvsuger er mye bedre for denne typen vasking. Å bruke såpe og vann til i skap kan skape en melpasta som ender opp i sprekkene i skapene dine. Dette kan gi en matkilde for andre kjøkken-skadedyr.

Oppbevar tørre varer i lukkede beholdere

Oppbevaring av varene dine i forseglede beholdere er en fin måte å holde skadedyr unna på.

Disse kommer gjerne inn i våre hjem på varer fra matbutikken. Ved å holde disse varene forseglet i de riktige beholderne, sikrer du at de ikke lett sprer seg til andre matvarer.

Ha en plan for å unngå melmidd

Siden melmidd og andre skadegjørere som f.eks sopp kommer ofte hjem fra butikken, sørg for å inspisere ting grundig. Hr du opplevd problemer med kjøkkenskadedyr, bør du vurdere å sjekke varene dine før du tar dem med inn i hjemmet ditt.

Hold også øye med matvarene dine mens du bruker dem på kjøkkenet. Hvis du merker merkelige lukter, merkelige teksturer, sjeldne farger eller noe annet unormalt på kjøkkenutstyret ditt, er det på tide å gjøre en full inspeksjon.

Roter varer

Pass på at du ikke kjøper varer i for store mengder. Prøv å kjøpe bare det du skal bruke de første ukene, og hvis et produkt utløper før et annet, bruk det først. Dette vil bidra til å sikre at gjenstander ikke blir lagret for lenge. Hvis du har tatt med melmidd inn i hjemmet ditt og ikke vet det, kan problemet spre seg hvis du lar gjenstander stå uforstyrret.

Hva forårsaker melmidd?

Mens disse er tilstede i mange tempererte klima, skyldes dette kun transport av forurensede varer. De foretrekker varmere temperaturer og høy luftfuktighet, og hvis de ikke ble fraktet rundt på kloden på ulike matvarer, ville de forbli i tropene der der naturlig har det best.

Når det kommer til hjemmet ditt, er årsaken til melproblemet nesten helt sikkert en type lagret mat, enten det er mel, frokostblanding eller kjæledyrmat. Inspiser kjøkkenskapet ditt for å finne årsaken til problemet og forsøke å eliminere det umiddelbart.

Hvordan holde melmidd unna

Start med å inspisere varene dine før du kjøper dem og igjen før du tar dem inn. Kjøkken-skadedyr finnes som oftest i dagligvarebutikker.

Oppbevar kornvarene dine i forseglede beholdere, slik at hvis det er melmidd, er det lett å holde dem fanget. Vær oppmerksom på varene dine når du bruker dem og hold øye med alt mistenkelig, inkludert merkelige lukter, farger og teksturer, og sørg for at varene dine ikke har gått ut på dato.

 

  • Melmidd stammer fra tropene, hvor de nye varme temperaturer og høy luftfuktighet, men sender verden rundt i forurensede kornbaserte varer.
  • Melmidd vil ikke forsvinne før kilden til problemet er løst. Inntil du har identifisert og fjernet kilden til melproblemet ditt, er det sannsynlig at de vil fortsette å dukke opp.
  • Når melmidd infesterer matvarer, kan de forårsake betydelig skade og gjøre maten ubrukelig for konsum.
  •  Melmidd kan gi allergiske reaksjoner hos mennesker. Når melmidd forurenser matvarer eller miljøer, kan de utløse allergiske reaksjoner på grunn av deres avfallsprodukter, som ekskrementer og avkastninger av hud.
  • Livssyklusen  varierer i lengde og kan vare fra 17-28 dager avhengig av temperatur og fuktighet i miljøet.

Håper dette hjelper deg til å bli kvitt ditt melmidd eller andre skadedyr på matvarer du måtte ha.

Andre artikler om skadedyr:
Sukkermaur
Stokkmaur
Rotter
Mus
Skjeggkre

 

 

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top