Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Hvordan bli kvitt midd

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Hvordan bli kvitt midd

Hva du trenger å vite om midd

Dette lille skadedyret, som er mindre enn et knappenålshode, utgjør ingen alvorlig trussel mot menneskers helse eller forårsaker store skader på boliger, men det kan være til alvorlig plage når det invaderer boliger. I Norge er det hovcedsaklig kløverbrunmidd som vi kommer i kontakt med inne.Kløverbrunmidd skiller seg fra mange skadedyr ved at de utviklingen går ned når været bli varmere. Eggene går i dvale ved høye temperaturer, slik at mengden midd går ned på sommeren .

Når det varmere sommerværet kommer, vil kløvermidd legge egg, disse utvikles sent og vil klekke på høsten på grunn av varme. Eventuelle egg som legges om høsten vil overvintre til klekking neste vår. Disse eggene er ofte plassert i sprekker og sprekker på husets ytre eller mellom vegger, noe som skaper problemer for huseiere ved klekking.

Når de knuses, etterlater voksne kløvermidd en rød flekk, spesielt på gjenstander som gardiner, tapeter, tepper og andre møbler som er lysere i fargen. Som sådan bør kløvermidd som finnes i hjemmet støvsuges i stedet for å knuses.

Forebygging av kløverbrunmidd

Det er tiltak som huseiere kan ta for å forhindre kløvermidd-angrep innendørs. For det første bør tykk vegetasjon eller planter som er kjent for å tiltrekke kløvermidd fjernes i et 50cm belte rundt omkretsen av hjemmet. På samme måte bør huseiere inspisere strukturen, inkludert fundament, vindusrammer og sidekledning for sprekker som kan tjene som inngangspunkter. Disse mellomrommene bør være skikkelig forseglet for å hindre kløvermidd i å legge egg eller komme inn i hjemmet.

Midd som oppdages i boliger kommer utenfra. Områder på utsiden av huset der midden kommer inn, som lufteluker og vinduer, kan det sprøytes et smalt sperrebelte med et insektmiddel.

Det er vanlig å bruke midler som inneholder pyretrum eller pyretroider. Slike midler får man kjøpt i bl.a. jernvareforretninger og plantesentre. Midden kan være motstandsdyktig mot slike midler, noe som kan vanskeliggjøre bekjempelsen. Da kan man kontakte et skadedyrfirma for hjelp.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top