Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Hvordan forhindre at rotter kommer inn?

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Hvordan forhindre at rotter kommer inn?

Hvordan forhindre rotter i hjemmet ditt?

Mistenker du at du hatr fått rotter inn i huset? Sett igang tiltak umiddelbart. Disse skadedyrene kan gjøre stor skade på biler og ting du har i garasjen.

Ta kontakt idag, for å bli kvitt problemet raskt.

Forebygge mot rotter

Når rotter invaderer hjemmet ditt, kan ting bli ganske rotete! Disse nattaktive skadedyrene har dårlig syn og gjør en skikkelig ordensforstyrrelse når de suser gjennom huset ditt. For eksempel etterlater de flekker og flekker på vegger, avføring og urin i hekkeområdene, og ripemerker på overflater.

rotter

Kort svar? Veldig lite.
De spiser alle typer mat og  forurenser maten og kan sette familiens helse i alvorlig fare. Det er grunnen til at skadedyreksperter anbefalte å ha forebyggende tiltak for å holde rotter borte fra hjemmet ditt i utgangspunktet. Her er en omfattende guide til hvordan du kan forebygge rotter i hjemmet.

Vanligvis vil rotter snike seg inn i hjemmet ditt av samme grunner som andre skadedyr. Så lenge de har tilgang til følgende tre grunnleggende behov i hjemmet ditt, vil rotter trives.

  • Vann: I motsetning til mus, må rotter drikke fra en vannkilde for å overleve. Jada, de irriterende inntrengerne kan overleve i en liten periode uten å direkte konsumere vann, men når den tid kommer, vil de gjerne utnytte de defekte kranene, utette rørene og kjæledyrfatene i hjemmet ditt som en vannkilde.
  • Mat: Rotter må mate for å holde seg i live. Disse altetende er ikke kresne spisere og vil spise stort sett alt de kan få labbene på. Selv om de har et rykte for å rote gjennom søppel og kose seg med rester, kan rotter også spise frukt, grønnsaker, insekter og små dyr som fugler.
  • Tilflukt: Rotter trenger et varmt og behagelig sted å oppdra ungene sine. Når de angriper hjemmet ditt, lager disse dristige skapningene vanligvis reir på stille, uforstyrrede steder som bak vegger, inne i apparater og under møbler.

Tegn på rotter i hjemmet ditt

En av grunnene til at rotter er så vanskelige å kontrollere ved å bruke enkle metoder, er at de er veldig gode på gjemme seg. Når de er redde, for eksempel når de føler menneskelig tilstedeværelse, kan rotter løpe ekstremt fort, noe som gjør det vanskelig for en utrent huseier å se eller til og med mistenke et angrep

Heldigvis har rotter en tendens til å etterlate seg tydelige tegn på deres tilstedeværelse. Hvis du nøye inspiserer hjemmet ditt, kan du finne følgende tegn på rotter i huset:

  • Uforklarlig, skarp ammoniakklukt som sitter igjen i huset
  • Rare knirking eller skrapelyder i vegger og tak
  • Gnagemerker og fettflekker/flekker på vegger og andre overflater
  • Små, pelletsformet rotteskitt spredt over hele huset ditt
  • Fotspor og halemerker i de sjeldent brukte hjørnene av hjemmet ditt
  • En levende eller død rotte

 

Hvordan forhindre at rotter kommer inn?

Forståelig nok vil ingen dele hjemmet sitt med rotter! Disse sykdomsbærerne forårsaker ikke bare uoverstigelige strukturelle skader, men setter også helsen til dine kjære i fare. Her er effektive tips om hvordan du kan forhindre rotter i hjemmet ditt:

Tett igjen alle åpninger

Inspiser hjemmet ditt grundig innvendig og utvendig for å oppdage åpninger, hull eller sprekker som rotter kan snike seg inn gjennom. Når du inspiserer, vær nøye med rundt peisen, bak kjøkkenskap, rundt rørene under vasken og vaskemaskinen, inne på loftet og rundt sluk.

Forsegle alle hull du har identifisert i og utenfor hjemmet ditt. Fyll sprekker og små hull med stålull og legg fugemasse eller sprayskum rundt tetningsullen for å holde den intakt. Bruk sement, stålnett eller metallplater for å tette større hull.

Hold det ryddig i og utenfor hjemmet ditt

Rotter tiltrekkes av rotete områder da de tilbyr et praktisk sted å bygge reir og en mulig matkilde. Faktisk er rot og søppel like viktig for rotter som mat og vann, siden de gir beskyttelse mot potensielle rovdyr som katter.

For å forhindre rotter i hjemmet ditt, sørg for å vaske søl så snart de oppstår, og rengjør oppvasken umiddelbart etter bruk. Rydd opp søppel og rusk, og rydde opp innsiden og utsiden av hjemmet ditt.

Trim vegetasjon og overhengende trær

Rotter elsker å gjemme seg i vegetasjonen og plantene rundt hagen din. Det er først og fremst fordi de vil gjøre alt for å sikre at de ikke er i det fri, hvor de kan bli utsatt for rovdyr. I tillegg til å holde hagen og områdene rundt rene, bør du også trimme alle overhengende trær ettersom de lar skadedyrene hoppe opp på taket ditt.

Rotter invaderer ofte hjem ved å tygge og gnage gjennom byggematerialer som tre, murstein, bly, aluminium, plast og gips. 

Skaffe seg katt,
Katt kan faktisk være en god måte å skremme bort rotter på.
Katter er rottenes største rovdyr. De er den enkleste og mest naturlige måten å forhindre rotteproblem i hjemmet ditt. 

Bruk klappfeller
Feller er den beste måte å fjerne rotter på, man risikerer ikke at rotter dør på stede man ikke kan få tak i dem, slik at de skaper luktproblemer. Bruk av feller krever god teknikk, som du kan lese mer om her.

 

Ta kontakt med skadedyreksperter

Å søke hjelp fra et lokalt skadedyrfirma er en effektiv måte å forhindre rotter i hjemmet ditt. Proffene er vant til å håndtere rotteangrep. Når du kontakter dem, vil en tekniker bli tildelt for å inspisere hjemmet ditt for å finne faktorer som gjør det sårbart for rotter. Han vil deretter gnagersikre hjemmet ditt ved å bruke de beste metodene for å forhindre sjanser for nye angrep.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top