Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Hvordan lus sprer seg | Fjerning av hodelus

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Hvordan lus sprer seg | Fjerning av hodelus

Høytiden gir oss en flott mulighet til å tilbringe tid med familie og venner, skape nye minner og unne oss god mat, men vi er ikke de eneste som nyter festlighetene. Høytidene gir også hodelus den perfekte muligheten til å finne nye verter og spre seg fra husstand til husstand. Disse insektene er et av Norges vanligste skadedyr. De sprer seg som en ild i tørt gress gjennom skoler, idrettslag og sommerleirer, og mange av oss lurer på hvordan disse små insektene beveger seg så fort? Til tross for at den er en av de mest kjente parasittene i verden, er det mange misoppfatninger om dem.

Hodelus

Hopper eller flyr lus?

På grunn av deres evne til å reise fra hode til hode, tviler mange på at hodelus har evnen til å hoppe eller fly. Heldigvis er det ikke tilfelle. Selv om det er mange insekter som kan hoppe, er ikke lus blant dem. Den eneste måten lus kan spre seg på er ved å krype på de seks beina. Hvis du nylig snakket med noen før du fant ut at de hadde lus, er den gode nyheten at du har lav risiko. Lus blir tvunget til å reise på land, så det er lite sannsynlig at lusene har nok tid til å ta turen. Men hvis de ikke kan hoppe eller fly, hvordan sprer lus seg?

Hvordan lus sprer seg

Den eneste måten hodelus spres på er gjennom direkte kontakt med en eksisterende vert. Hodelus er tilpasset til å leve utelukkende i menneskehår, så hvis de faller ut av det, tar det ikke lang tid før de finner et nytt hjem før de dør. Dette gjør det nesten umulig for hodelus å spre seg gjennom indirekte metoder som f.eks dele hatter eller låne sportsutstyr. Å dele puter, gruppebilder og klemmer er noen av måtene lus kan få den direkte kontakten de trenger for å spre seg.

Hvordan unngå hodelus

Den beste måten å forhindre hodelus på er å unngå hode-til-hode-kontakt når det er mulig. Gjør regelmessige luskontroller og oppmuntrer dem i skolene det kan være en fin måte å fange et tilfelle av lus før det har en sjanse til å spre seg. Hvis du har en familie, lær barna dine om tegn og symptomer på lus og hvordan de spres. Hodelus er mye mer vanlig hos barn på ungdomsskolen, så det er viktig at barna vet hvordan de skal identifisere dem. Å holde håret oppe og ute av veien er en annen enkel måte å redusere risikoen for lus på. Å trekke håret tilbake i en flette eller hestehale holder håret ute av veien og reduserer sjansene for å ta håret for feil person.

Unngå hodelus

Stopp spredningen av lus ved fjerning av fersk hodelus

Hvis du begynner å se tegn på hodelus hos deg selv eller et familiemedlem, kontroller umiddelbart. Finner du lus bør behandling skje umiddelbart. Det finnes gode behandlingsformer som fåes kjøpt på apotek. Jo raskere behandling gjennomføres, jo raskere vil livet komme tilbake til normalen. Lykke til og ha et lusefritt år.

 

 

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top