Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Hvordan påvirker vann maur?

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Hvordan påvirker vann maur?

 

kan maur drukne

Maur kan være et omfattende skadedyr, det er svært viktig hvis du ser etter tegn på en inntrenging på grunn av den omfattende strukturelle skaden de kan forårsake. Du har kanskje hørt om måter å bli kvitt maur på selv ved å bruke enkle gjør-det-selv-metoder, som å helle vann på dem. Selv om slike metoder kan være effektive på kort sikt, er de lite effektive og kan føre til enda større problemer.

Kan maur svømme?

Det korte svaret på dette spørsmålet er nei, maur kan ikke svømme.

Hvis du ser på kroppen til en maur, vil du se at den består av tre seksjoner: hodet, thorax og magen. Disse seksjonene er ganske runde og store. Maur har også seks små føtter. Bena er sterke nok til å støtte maurens kropp selv når den bærer gjenstander som er mange ganger større enn maurens kroppsvekt. De fungerer med andre ord veldig godt i jorda.

I vannet er det en annen historie. En mann nedsenket i vann vil svinge bena rundt, slik de fleste dyr ville når de plutselig er i vann. Den lille størrelsen på maurbein forhindrer imidlertid at de genererer kraft fremover. Derfor vil ikke en maur i vann kunne svømme til land. Om noe kan kroppen hans bare snurre ukontrollert i vannet mens han holder seg mer eller mindre på samme sted. Hvis mauren er heldig, kan den svømme nærme nok til kysten til å unnslippe vannet, men dette er ingen garanti.

Kan maur drukne??

Hvis maur blir i vann lenge nok, vil de til slutt dø. Det er imidlertid et spørsmål om dette virkelig kvalifiserer som drukning.

Å puste hos maur er annerledes enn hos mennesker. Maur har ikke lunger eller nese. De har en munn, men de bruker den ikke til å puste. I stedet har maur hull i eksoskelettene som kalles spirakler. Spiraklene er koblet til små rør inne i maurens kropp hvor oksygenutveksling finner sted.

Hvis vann kommer inn i en maurs spirakler, kan det forstyrre utvekslingen av oksygen og karbondioksid, akkurat som vann gjør i lungene for mennesker. Imidlertid har maur evnen til å lukke spirakler hvis de blir fanget i vann. Dette hindrer vann i å trenge inn i spiraklene, men hindrer også at mauren får oksygen. Generelt kan en maur overleve i vann med spolene lukket i opptil 24 timer, og noen arter kan overleve på denne måten i flere dager.

Oksygenmangelen på grunn av de lukkede spiraklene vil til slutt drepe mauren, men om det teller som kvelning hvis vann ikke kommer inn i spiraklene er et spørsmål for forskerne å diskutere.

Hvorfor vann ikke er effektivt for å bekjempe maur

Vann regnes som sammenhengende, noe som betyr at molekylene har en tendens til å holde seg sammen. En maurs kropp kan være for liten til å bryte overflatespenningen. I så fall kan den kanskje gå på vannoverflaten igjen på tørt land.

Det er maur som lever i lavtliggende områder som er utsatt for flom. Disse maurene har tilpassede ferdigheter som gjør at de kan overleve i vann en stund. For eksempel lager brannmaur flåter ved å låse bena sammen, noe som gjør at de kan svømme i sikkerhet.

Vann er ikke en god måte å bli kvitt et maurangrep i hjemmet ditt fordi de lager reir i trekonstruksjoner. Selv om du kunne få vann inn i tunnelene deres, noe som ville være vanskelig fordi inngangshullene deres er så små, ville vannet fordreie treverket og tiltrekke seg andre skadedyr.

Hvorfor velge Skadedyrkontroll1

Når vi tar på oss et oppdrag, innebærer det å identifisere skadedyrene og hvorfor boligen din er angrepet. Videre vil vi vurdere skaden de har forårsaket og bestemme en effektiv handlingsplan mot dem.


 

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top