Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Hvordan ser et maurreir ut innenfra?

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Hvordan ser et maurreir ut innenfra?

Hvor komplekse kan maurkolonier være?

Ettersom maur er det mest plagsomme skadedyret på sommeren, er det trygt å anta at nesten alle har sett en maur på kjøkkenbenken og tenkt: «det er bare én, ikke noe problem!» Vel, tenk om igjen. Vi ser idag på et videoprosjekt som beskriver opprettelsen og utgravingen av et maurreir. Det blir brukt flytende metall for å vise hvordan disse sosiale skadedyrene lever og arbeider i store komplekse kolonier, ofte rett i våre egne bakgårder. Dette unike prosjektet tilbyr en titt bak kulissene på en koloni som en gang ble antatt å huse over 200 000 maur og demonstrerer hvordan bare noen få bittesmå maur faktisk kan bety ett stort problem hvis den ikke behandles ved kilden – reiret.

Den ene ufarlige mauren du ser på kjøkkenbenken din om sommeren kommuniserer faktisk med den større kolonien utenfor om hvordan du kommer inn i hjemmet ditt. For å belyse hva som egentlig skjer i bakgårder over hele landet, helte eksperter smeltet sink i et maurreir som ligger rett under overflaten av en plen. Den tredimensjonale støpingen som ble resultatet avslører den enorme skalaen til en typisk koloni som inneholder over 100 forskjellige kamre, noe som understreker behovet for årvåkne forebyggende tiltak.

I Norge er det hovedsakelig sort/jordmaur/sukkermaur eller stokkmaur som er problemet inne i hjemmene våre. Dette skaper et bilde av hvordan et reir blir bygget opp og hvilke type skader vi kan få dersom reir får utvikle seg over tid inne i våre hjem.

  • Tett sprekker og sprekker i og rundt hjemmet med et passende tetningsmiddel.
  • Oppbevar sukker, sirup, honning og andre søtsaker i lukkede beholdere og tørk av utsiden av beholderne for å fjerne klissete rester.
  • Sørg for at alle søppeldunker har et sikkert lokk og kast søppel regelmessig.
  • Rydd raskt opp fett, smuler og søl for å fjerne potensielle matkilder.
  • Reparer lekkende rør for å unngå fuktoppbygging og bruk en avfukter i fuktige kjellere og loft.
  • Inspiser potteplanter inne i hjemmet for tegn på hekking og fjern plantene ved første tegn på et angrep.
  • Eliminer potensielle hekkeplasser ved å fjerne gamle landskapsmaterialer, overflødig vegetasjon og rusk fra hagen.
  • Hvis du er bekymret for maur på eiendommen din, kontakt en autorisert skadedyrbekjemper.

For mer informasjon om maur, se våre andre artikler om maur.

 

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top