Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Hvorfor kommer maur inn i hus på våren

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Hvorfor kommer maur inn i hus på våren

Maur kommer ofte inn i hus på våren fordi de er på jakt etter mat. Når temperaturen stiger, begynner maurene å bli mer aktive og begynner å søke etter matkilder. Hvis de oppdager mat i huset ditt, vil de kunne følge lukten og finne veien inn. De kan også finne små åpninger eller sprekker i vegger og gulv som de kan bruke som inngang til å komme seg inn i huset. Det er viktig å være proaktiv og forhindre at maurene kommer inn ved å holde mat og søtsaker forsvarlig lagret og sørg for å tette eventuelle hull og sprekker som kan brukes som inngang.

sukkermaur
maurtue

Hvilke maurtyper kan man finne inne i hus

Det er flere typer maur som kan være vanlige i norske hus. Noen av de vanligste artene er:

  1. Stokkmaur: Dette er den største mauren i Norge og kan ofte sees i hus i vår- og sommermånedene, denne er spesielt utbredt på øst og sørlandet.

  2. Svart jordmaur/sukkermaur: Disse maurene er de vanligste i Norge og kan ofte sees i huset når de er på jakt etter mat. Disse finner vi over hele landet.

  3. Svart tremaur har vanligvis reir i gamle, hule trær, men kan også slå seg til inne i vegger eller andre hulrom innendørs. De lager reir med vegger som kan minne om kartong, konstruert med god hjelp fra maurens egen sopp.

  4. Rød skogsmaur: Disse maurene er vanligere i skogområder, men kan noen ganger også finnes i nærheten av hus og bygninger. Denne mauren lager vanligvis tuer av barnåler ute i skogen.

Tiltak for å bli kvitt maur inne om våren:

  1. Finn ut hvor maurene kommer fra og tett eventuelle sprekker eller åpninger som de kan bruke som inngang.

  2. Rengjør området der du har sett maurene og fjern eventuelle matkilder som kan tiltrekke seg dem.

  3. Sett opp maurbokser eller bruk maurmiddel for å bekjempe maurene. Det er viktig å følge bruksanvisningen nøye for å unngå skade på mennesker og kjæledyr.

  4. Hvis maurene er vanskelig å bli kvitt på egen hånd, kan det være lurt å kontakte en profesjonell skadedyrbekjemper for hjelp.

Det er også viktig å huske på at forebygging er den beste måten å unngå maur i huset på. Sørg for å holde mat og søtsaker forsvarlig lagret og tett eventuelle åpninger og sprekker i vegger og gulv som maurene kan bruke som inngang.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top