Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Kakerlakker i hus

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Kakerlakker i hus

Kakerlakker er en av de mest fryktede skadedyrene i norske hjem. Disse små insektene er ikke bare ekle, men de kan også bære med seg ulike sykdommer og forurense matvarer. Disse insektene har de senere årene blitt et økende problem og kan være veldig vanskelig å bli kvitt.

 

Ta kontakt

markkakeralkk

Det å få kakerlakker i hus kan være skremmende. Men noen ganger er det helt uskyldig, det finnes faktisk en kakerlakk som lever utendørs i Norge, dette er markkakkerlakken, som i noen tilfeller forviller seg inn i hjem. Denne er ikke til noen skade og trives best ute.

tysk kakerlakk

Den vanligste kakerlakken vi ofte finner som skadedyr innendørs i Norge, er tysk kakerlakk. Denne kommer seg inn i boliger ved å bli fysisk fraktet inn. Man kan få dem med seg hjem i bagasjen, via matvarer eller i forsendelser fra utlandet. Man oppdager den som oftest rundt kjøkken og bad. Hvor den lett kan finne mat og vann. Disse kakerlakkene er ikke store, men kan raskt bli et stort problem dersom de får leve i fred.

Hvorfor er kakerlakker et problem?

Kakerlakker formerer seg raskt og kan på kort tid skape et alvorlig problem i hus eller leiligheter. De trives spesielt godt på steder med tilgang til mat og fuktighet, som kjøkken og bad. Selv om de ikke forårsaker direkte skade på bygninger som for eksempel maur, kan de spise på malerier, papir, bøker og annet. I tillegg kan de forurense matvarer ved å spise på dem og tilgrise dem med avføring og sekret. Dette gjør dem til en stor trussel for husholdningens helse og velvære. Det er derfor viktig å sette igang tiltak med en gang man oppdager disse insektene inne i boligen, før problemet utvikler seg og blir større.

Hva bør man gjøre dersom man finne kakerlakker i huset?

Dersom man observerer kakerlakker i boligen må man ikke starte med egne tiltak for å forsøke å bekjempe dem. Man bør ikke under noen omstendighter ta i bruk insektspray eller bruke andre former for bekjempelsesmidler dersom man ikke har erfaring eller kompetanse på å bekjempe disse insektene.

Finner man kakerlakker inne bør man ta kontakt med profesjonelle skadedyrbekjempere. Bekjempelse av kakerlakker krever kompetanse erfaring og riktig tilnærming. Faren for at et angrep utvikler seg er stor.

Dersom du får én befruktet kakerlakk inn i boligen og denne legger egg, vil dette skape en infestasjon i løpet av en periode på noen måneder. Tysk kakerlakk er kjønnsmoden etter cirka 60 dager og vil bruke 28 dager på å klekke sin eggkapsel.

Hvordan identifisere et kakerlakkangrep

Det er flere tegn som kan indikere at du har et kakerlakkproblem i huset:

  • Observasjon av kakerlakker: Hvis du ser kakerlakker om dagen, kan dette tyde på en stor infestasjon. Kakerlakker er nattaktive, så å se dem om dagen er et alvorlig tegn.
  • Kakerlakksavføring: Dette kan se ut som små brune flekker eller ovale pellets som ligner malt kaffe..
  • Lukt: Et sterkt og forverrende lukt i huset kan være forårsaket av kakerlakkers avføring og avfall.

Forebygging og bekjempelse

For å unngå kakerlakker i huset, er det viktig å kontrollere ting man tar med seg inn i boligen. Har man vært på steder man tenker kan ha vært infisert med skadedyr bør man kontrollere bager, tøy og gjenstander før man tar dem inn i boligen. Hold mat dekket, rengjøre kjøkkenflater regelmessig, fjerne fuktige klær og tømme søppelet regelmessig. Hvis du mistenker en infestasjon, er det viktig å kontakte et profesjonelt skadedyrfirma. De vil kunne gi råd og behandling for å fjerne kakerlakkene fra hjemmet ditt. Bekjempelse av kakerlakker bør ikke forsøkes utføres av privatpersoner uten riktig kompetanse og utstyr.

Ta kontakt med oss i Skadedyrkontroll1 for mer informasjon eller hjelp til å bekjempe kakerlakker i din bolig. Vi har høy kompetanse, erfaring og riktig utstyr for å fjerne kakerlakker trygt og effektivt.

Ønsker du å se hva som møtte oss i en leilighet hvor kakerlakker hadde fått leve i fred over en lengre periode? Vår tekniker Glen Hovdal var i denne leiligheten, hvor tysk kakerlakk var blitt et stort problem.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top