Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Kontroll av rotter og mus – Slik beskytter du hjemmet og bedriften din

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Kontroll av rotter og mus – Slik beskytter du hjemmet og bedriften din

Kontroll av rotter og mus

Beskytt hjemmet og bedriften din mot rotter og mus med Skadedyrkontroll1. Lær om skadene de forårsaker, deres atferd, og hvordan våre eksperter kan hjelpe deg med effektive løsninger. Kontakt oss for trygg og effektiv skadedyrbekjempelse

Ta kontakt

Husmus

Husmus er vanskelige å utrydde fordi de elsker menneskeskapte strukturer og når de først er inne, formerer de seg rikelig.

De er en av de vanligste skadedyrinntrengerne i hjem og bedrifter.

Husmuskontroll

De er kjent for å oppholde seg utendørs i de varmere månedene av året, men når temperaturen synker, trekker de seg tilbake til bygninger på jakt etter ly og mat.

De er kjent for å spise mat som står på benken, i skap kjøkkenhager.

De utgjør en alvorlig risiko for skade på møbler, tekstiler og inventar i husene og kontorbyggene som støtter konstruksjonen, som de tygger uendelig for å samle de stadig voksende tennene.

Rotte

Også kjent som kloakkrotten og brunrotten, bærer denne arten på en rekke ekle sykdommer, spiser store mengder mat og forurenser all annen utsatt mat i sin vei.

Ekstremt ødeleggende, de skarpe tennene deres spiser gjennom isolasjon, ledninger og lager hull i gips, noe som skaper en alvorlig brannfare.

Kontroll av norske pitsburgrotter

Som andre formerer denne rotter seg veldig raskt.

En hunn kan få 6 kull i året, som hver produserer seks til tolv unger som blir kjønnsmodne først i en alder av tre måneder.

Gjør-det-selv-metoder er ofte ineffektive når du håndterer gnagerangrep, og profesjonell hjelp fra skadedyrbekjempelse og vedlikeholdseksperter er avgjørende for å fjerne et gnagerangrep permanent.

Problemer knyttet til rotter

Både mus og rotter kan utgjøre en alvorlig trussel mot menneskers helse og eiendom. Inne i et hjem kan de forårsake skader som ikke er lett å reparere og er dyre, noe som er ekstremt irriterende for både beboerne og deres kjæledyr.

Det mest fremtredende problemet gjelder følgende.

  • De tygger hull for å komme inn. Hullene de lager ødelegger lagrede møbler og andre gjenstander.
  • Mens de samler materialer for å bygge reiret, ødelegger rotter all eiendom på veien.
  • De legger avføring overalt og dynker stedene med urinen.
  • Gnagere er bærere av skadelige patogener, inkludert: byllepest, parasittiske ormer og ektoparasitter som flått og fluer og andre.
  • De tygger elektriske ledninger og kan forårsake brann.
  • Både mus og rotter forurenser og ødelegger mat.

Noen skumle fakta om mus og rotter

1. Rotter kan svømme gjennom et toalett. Det er ikke en legende, og det kan være en skumlere opplevelse for en huseier enn å åpne toalettlokket og se en rotte stirre tilbake. Rotter er gode svømmere og bruker kloakk som tunneler for transport.

2. Et rottepar kan bli til 1000 individer i løpet av 1 år. Avkom begynner å avle ved tre måneders alder, og fyller stadig på bestanden til de overtar et hjem og alt er tapt.

3. Rottens tenner slutter aldri å vokse, og de avsetter dem ved å hele tiden gnage bort i tre, murstein, sement, mat og bein til dyrene de spiser. Dette er grunnen til at de er så ødeleggende når de kommer inn i ledninger, isolasjon, møbler, lagret mat og alt annet.

4. Rotter er vanskelige å fange. Dette er en av grunnene til at gjør-det-selv-metoder ikke vil fungere, og profesjonelle skadedyreksperter bør tilkalles til stedet når de håndterer en gnagerangrep.

Selv bruken av rottegift har begrenset omfang for effektivitet.

5. Rotter kan bite. Bittene deres kan være smertefulle og farlige, siden de bærer på sykdom og til og med ett bitt kan sende en person (eller kjæledyr) til sykehuset.

6. Mus er veldig produktive. Husmus kan føde 8 kull i året. For en husmusen er den gjennomsnittlige kullstørrelsen 3-7 unger, og de kan starte avl allerede i seks ukers alder.

7. Gnagere har dårlig syn. Fordi de ser best i svakt lys, er gnagere veldig avhengige av hørsels- og luktesansen.

8. Mus har supersonisk hørsel. Forskning viser at rotter kan høre ultralyd opptil 90 kHz!

I tillegg bruker de ultralyd for å kommunisere og til og med serenade potensielle kamerater med kjærlighetssanger.

9. Mus er våghalser. Mus har vært kjent for å hoppe en utrolig høyde på rundt 25 cm, noe som er utrolig med tanke på at deres gjennomsnittlige størrelse er mellom 6 og 10 cm. I tillegg kan de klatre rett opp enhver grov vertikal overflate!

10. Mus elsker å utforske omgivelsene sine. Mus utforsker territoriet deres hver dag, de er ofte nysgjerrige på nye gjenstander. De er eventyrlystne og leter alltid etter nye potensielle matkilder.

Skadedyrkontroll1. Effektive gnagerløsninger

Med våre lange erfaring og fremoverlente metoder, er vi en ledende leverandør av langsiktige og nødsmessige skadedyrbekjempelse. Vi hjelper til med musesikring av boliger for en varig oeffektiv løsning.

Vi hjelper til der det er nødvendig, dette gjelder: Restauranter, hoteller, sykehjem, skoler og universiteter, helsetjenester, salonger og spa, kontorer, leilighetskomplekser og private hjem.

Våre dyktige teknikere er alltid klar til å hjelpe med et alvorlig rotte eller museangrep.

Vårt skadedyrbekjempelsesprogram for gnagere, balanserer konvensjonelle fangstmetoder med miljøstyring og teknikker for eksklusjon av skadedyr.

Vi oppfordrer ikke til bruk av rotte eller musegift, men når det er nødvendig, sørger våre teknikere alltid for sikkerheten til miljøet og alle mennesker og kjæledyr som kan bli berørt, dersom dette skal bli brukt.

Teknikere inspiserer først en bygning for risikoområder og eliminerer deretter gnagermat og ly ved åmuligheter ved å forsegle potensielle inngangspunkter.

Disse inkluderer fundamentsprekker, dårlig tette ventiler, avløpsrør og andre inngangspunkter som kan være utsatte og ubeskyttet.

Hvis du opplever skadedyrangrep, ta kontatk med oss umiddelbart. Vi er her for å hjelpe!

Ønsker du å lese mer om skadedyr? Se fhi.no

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top