Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Lær om helserisikoen forbundet med dueangrep

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Lær om helserisikoen forbundet med dueangrep

helserisikoen forbundet med dueangrep

Å ringe et skadedyrfirma er normalt hvis du har fått uventet besøk fra mus, rotter, eller skadeinsekter. Normalt sett når det kommer til skadedyr, ser vi skadene det forårsaker i hjemmet vårt og søker hjelp fra skadedyreksperter. Men når det kommer til fugler som duer eller måker som invaderer tak og vinduskarmer ser vi det ikke på helt samme måte. Duer kan ha med seg mange kjente og ukjente sykdommer, Så det er en reell helserisiko å ha dem for tett innpå seg i større mengder. Det er vanskelig å få til rikitge smittevernstiltak når det kommer til duer, da vi ikke kjenner helserisikoen forbundet med det. Derfor er det bedre å sette igang tiltak for å holde dem unna eiendommene våre, slik at risikoen blir mindre. Hvor vi skal ringe etter hjelp?

I de fleste tilfeller får duer fripass fra de fleste av oss, da de stort sett oppholder seg ute, eller vi er veldig vant til deres tilstedeværelse. Men duer er kjente bærere av dødelige sykdommer og kan være vert for noen parasitter som lopper, flått, fluer, etc. Selv reirene deres er hjemsted for mange insekter som er skadelige for mennesker. Så infeksjonen bør tas på alvor. Her har vi listet opp fem sykdommer som er forårsaket av dueangrep.

Kryptokokkose

Det er en soppsykdom som kan oppstå fra dueavføring. Selv om denne soppen er rikelig i jord overalt i verden, kan den også vokse eksponentielt i dueskitt. Det svekker det menneskelige immunforsvaret. Friske mennesker får det vanligvis ikke uten betydelig eksponering for det.

Psittacosis

Sykdommen rammer generelt fugler som papegøyer, men infiserer også duer. Avføring fra infiserte fugler kan gjøre folk syke, med en medisinsk tilstand som kalles psittacosis. Symptomer er utslett, frysninger, feber, tretthet og sterk hodepine.

histoplasmose

Det finnes også en sopp i dueavføring. Hvis du inhalerer det under rengjøring, kan soppen passere gjennom luftveiene og forårsake en alvorlig infeksjon. Symptomene på denne sykdommen er brystsmerter ledsaget av feber og tretthet. Selv om sykdommen ikke kan overføres fra person til person, kan den utgjøre en risiko for bæreren.

toksoplasmose

Det er en infeksjon forårsaket av parasitter som kommer fra avføring, spesielt når de tørkes. Sykdommen rammer lungene, hjernen, leveren og andre store organer. Derfor er det en svært skadelig lidelse og kan ofte være livstruende. 

Alveolitt

Alveolitt er en lungesykdom forårsaket av fjærstøv og avføringsmateriale fra duer eller andre fugler. Det tar 10 til 20 år å utvikle seg til en sykdom med kontinuerlig og pågående eksponering. Men når den først blir infisert, kan den forårsake alvorlig skade på lungene og deres indre foringer.

Konklusjon

Et hus fullt av duer er ikke bare utsatt for sykdom, men det blir også ofte mye gris. For eksempel kan du oppleve ubehagelig lukt fra stedene de oppholder seg. Duer har en tendens til å blokkere visse områder. Så hvis du har et problem med duer eller andre fugler på din eiendom. Ta kontakt med oss i skadedyrkontroll1 for å få hjelp til å fuglesikre din eiendom.

[ad_2]

 

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top