Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Listerine behandling mot lus: dreper Listerine lus?

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Listerine behandling mot lus: dreper Listerine lus?

Et vanlig middel som familier spør om er metoden for å bruke Listerine til å drepe lus. Mange foreldre forteller historier om slektninger som har hevdet at folk sverger til å bruke en Listerine-lusbehandling som en permanent løsning for å behandle lus, og de lurer på om det er en rimelig løsning å behandle lus til en lav kostnad. Før du smører Listerine eller en annen munnvann på håret og hodebunnen, er det viktig å vurdere fakta. Listerine vil ikke drepe hodelus, og ingenting trenger gjennom det voksaktige belegget til luseegg (stikket). Kun godkjente behandlinger for lus virker godt.

INGREDIENSER I LISTERINE

Listerine er merkenavnet på et munnvann som består av vegetabilske oljer, vann, alkohol, kunstige søtningsmidler, konserveringsmidler, smaks- og fargestoffer. Ofte hevder kunder at blå Listerine for lusebehandling er det beste, andre sverger at brune Listerine-lusbehandlinger er de eneste som dreper lus. Noen kunder tror at alkoholinnholdet i Listerine er det som dreper insektene, og de spør om alkoholen dreper lus? Faktum er at bortsett fra fargen som brukes i løsningen, er det ingen forskjell mellom de forskjellige fargene på Listerine for lus, og alkohol dreper ikke lus. Men dreper Listerine hodelus?

DREPER FRISK LUS?

Blant forslagene til hvordan du kan bruke Listerine for å utrydde hodelus er å prøve kvelning. Noen mener at en kombinasjon av røyken fra alkoholen i Listerine og de essensielle oljene (tymol, eukalyptus, mentol og metylsalisylat) kan kvele lus. Andre sverger at å bløtlegge håret og hodebunnen i Listerine og sikre dem med en dusjhette effektivt vil kvele lus. Dette kommer i tillegg til påstander om den negative effekten alkoholen i Listerine kan ha på levende insekter. Disse påstandene er rett og slett ikke sanne.

Listerine inneholder en blanding av essensielle oljer (som metylsalisylat) som er kjent for å fjerne eller motvirke luseangrep selv, men bortsett fra å være en bekymring, vil disse planteoljene ikke drepe lus. Dette er rett og slett ikke en effektiv måte for Listerine å drepe lus på. For å svare, kan du kvele lus med Listerine eller ikke – tenk på at hodelus kan holde pusten i 6 timer, i tillegg til at alkohol fordamper mye raskere enn vann. Det ville være umulig å holde alt håret og hodebunnen, inkludert hårskaftet eller hårsekkene, mettet nok lenge nok til å ha noen effekt på lusene, selv om du bruker en dusjhette.

Hvis du har kommet hit på jakt etter instruksjoner om hvordan du behandler hodelus med Listerine, håper vi at vi ikke har skuffet deg ved å slå fast at bruk av Listerine til å behandle lus ikke fungerer. Ettersom forekomsten av superlus øker, fortsetter familier å lete etter hjemmemedisiner som vil bli kvitt lus. Dessverre er munnvann ikke effektivt til å drepe voksne lus. Effektive lusebehandlinger vil virke for å drepe de levende insektene og fjerne nitene som er tilstede i luseangrepet som et første skritt. Å prøve å behandle hodelus med Listerine vil ikke være effektivt når du prøver å eliminere lus eller bli kvitt en luseangrep.

KAN LISTERINE DREPE LUSEGG?

Ved effektiv behandling av hodelus må flere enn levende insekter behandles. Alle luseegg (luseskitt) skal fjernes fra håret. Noen hevder at Listerine hjelper til med å behandle lus enten ved å drepe nitene (egg) eller ved å hjelpe til med å løsne nitene fra hårstrået, og dermed hjelpe til med å fjerne lus. Sannheten er at ingenting er sterkt nok til å trenge gjennom vokslaget på luseeggskallet. Inne i skallet er det lille insektet som vil fortsette å vokse til det klekkes. Hvis disse nitene ikke fjernes ettersom de ligger i dvale før de klekkes, vil forsøket på å behandle lus mislykkes. Disse insektene, når de klekkes, vil starte et angrep på nytt.

HVORDAN KAN DU BRUKE LISTERINE FOR LUS?

Metoder for hjemmemedisiner varierer, men, som tilfellet er med Listerine, vil du nesten alltid finne at suksessen bak disse hjemmemedisinene ikke nødvendigvis er produktet som brukes, for eksempel lusesjampo; snarere er det behandlingen som helhet, inkludert oppfølgingen for å fjerne nitene, som er effektiv ved behandling av lus. Hvis du har problemer med å kvitte deg med hodelus på egenhånd, før du bruker slike drastiske hjemmemedisiner som ikke har vist seg å være trygge og kan forårsake irritasjon i hodebunnen, for eksempel å bruke Listerine til å behandle hodelus, bør du vurdere å kontakte en profesjonell lusefjerningstjeneste.

Den konvensjonelle prosessen som noen har brukt for å behandle lus med Listerine involverer en flertrinnsprosess. Som tidligere antydet, utenom å bløtlegge håret og hodebunnen med en rekke kjemikalier som ikke har vist seg å være trygge, er hovedbehandlingsfunksjonen som fungerer kjemmingsprosessen for å fjerne egg (nits) og hodelus og forhindre reinfeksjon ved bruk av naturlige repellenter. som tea tree olje. Husk at vi ikke går inn for denne planen og foretrekker å bruke et effektivt og trygt produkt som olivenolje. Noen bruker vaselin eller kokosolje, men igjen er vårt foretrukne verktøy olivenolje.

  1. Fukt håret og hodebunnen med Listerine og dekk til med en dusjhette.
  2. La Listerine sitte i 2 timer.
  3. Skyll håret med en blanding av vann og eddik.
  4. La eddiken stå på håret i 2 timer.
  5. Bruk en børstekam, gre håret fra hodebunnen og bunnen av hårsekken og gre gjennom håret.
  6. Gre håret med en bustkam til det ikke kommer flere insekter eller bust ut av håret.
  7. Vask håret ditt.
  8. Bruk tea tree olje for å motvirke gjenangrep av lus.
  9. Gjenta prosessen hver 5. dag for å bli kvitt smuler og insekter som kan bli igjen.

DREPER LISTERINE LUS I MØBLER?

Siden Listerine ikke er effektivt til å drepe hodelus, ville det være rimelig å forvente at det ikke ville være effektivt på møbler. Dette er riktig. Så hva bør du gjøre med møblene? Ingenting. Lus i møbler trenger ikke å bli drept fordi de ikke kan overleve i eller på møbler i mer enn 24 timer etter at de er skilt fra matkilden – blodet fra menneskehodet. Hvis du er for bekymret for insekter eller egg på møblene til å vente, kan du bruke en vakuum- eller lorulle for å plukke opp avfall fra boksene.

ER LISTERINE SKADELIG OG HVA ER KONSEKVENSEN?

SKADELIG LISTERINE

Brukt som anvist for munnvann er Listerine ikke skadelig. Men når et produkt brukes på en måte det ikke er ment å brukes, er det risikoer. I dette tilfellet kan det være uønskede effekter ved bruk av Listerine.

ØYESKADER

Selv om du sannsynligvis ikke med vilje ville bruke Listerine i øynene dine, siden det er en væske, kan det lett renne nedover hodet og ansiktet ditt der det kan komme i kontakt med øynene dine. Dette kan forårsake smerte og skade på øynene.

ALKOHOL FORGIFTNING

Listerines aktive ingrediensliste inkluderer alkohol. Alkoholen i Listerine er ment å være et antiseptisk middel. Hvis alkoholen i Listerine svelges, som enhver annen alkoholholdig drikk som konsumeres i overkant, kan det føre til rus. Å drikke Listerine vil ikke drepe hodelus.

ALLERGIER OG KJEMISKE FORBRENNINGER

Når du velger metoder for å utrydde hodelus, er det viktig å ta hensyn til den enkelte som behandles. Hvis du prøver å behandle noen med Listerine som er allergisk mot en av ingrediensene, kan du utløse en allergisk respons. I tillegg kan alkohol etterlatt på huden i lang tid forårsake kjemiske brannskader.

HÅRSKADE

Listerine er veldig uttørrende på grunn av alkoholinnholdet. Når du heller den på hårstråene dine, vil du sannsynligvis oppleve et problem med tørt hår. Det finnes bedre alternativer som ikke skader håret ditt.

HVORFOR ER SLIKE METODER FOR LUS FORTSATT POPULÆRE?

hodelus

Mange ser på hjemmemedisiner for lus når kjemiske behandlinger, for eksempel lusesjampo, som har fungert tidligere, viser seg å være ineffektive. Ettersom disse insektmiddlene blir mindre og mindre effektive, ser disse familiene etter alternative løsninger for hodelus, for eksempel hvordan bli kvitt lus med eddik og Listerine eller hva som dreper lus? I tillegg vil noen familier se på disse alternative løsningene i et forsøk på å spare penger. Det er noen lusemedisiner som kan virke, men det finnes mer enkle behandlingsalternativer som er effektive.

konklusjon

Hos oss i Skadedyrkontroll1  setter vi pris på gjør-det-selv løsninger for å bli kvitt uønskede skadedyr. Men løsningene må være trygg og effektiv. Ofte er slike lure tips og triks fra internett både uten virkning og dyre. Det å velge en vellprøvd og godkjent løsning på problemet sparer dere for penger, frustrasjon og arbeid med å forsøke flere metoder som viser seg å ikke ha en tilfredstillende virkning.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top