Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Lydskremmer/ultralyd mot mus

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Lydskremmer/ultralyd mot mus

Lydskremmer mot mus

Lydskremmere har dessverre ikke vist seg å være løsningen på museproblemer. Opplever du mus i huset eller boligen, er ikke dette løsningen på ditt problem.  Det er viktig å bekjempe mus raskt og effektivt, slik at de ikke gjør unødvendig mye skade.

Ta kontakt idag, så finner vi løsningen på ditt museproblem.

Ultralyd enheter produserer høye frekvenser som ikke er hørbare for oss mennesker. Produsentene av disse enhetene hevder at deres enheter er i stand til å avskrekke og fjerne et bredt spekter av skadedyr, inkludert mus. Imidlertid har vitenskapelige studier vist at ultralyd enheter ikke er effektive mot mus eller andre typer skadedyr.

Det er flere grunner til at ultralyd enheter ikke er effektive mot mus. Selv om vi vet at ultralyd kan være plagsomt for mus, er det usannsynlig at en enkelt enhet vil være i stand til å skremme bort alle mus i et område. Dette er fordi mus bare tilbringer en liten del av tiden sin i nærheten av en ultralyd enhet, og at mus raskt venner seg til en lyd i et område.

 

Dette kan sammenlignes litt med mennesker som bor nær en trafikert vei, disse vil etterhvert ikke legge merke til lyde av trafikk. Derfor er det sannsynlig at en ultralyd enhet vil kun være i stand til å avskrekke mus fra å flytte inn i et område, men ikke fjerne et etablert samfunn av mus som allerede har flyttet inn. Som et resultat anbefales ikke bruk av ultralyd enheter som et eneste skadedyrbehandlingsmetode.

Ultralyd enheter bør kun brukes i kombinasjon med andre metoder, som for eksempel fysiske barrierer eller klappfeller. Ultralyd skremmere virker ikke som en behandlingsmetode. 

Hva sier proffene om lydskremmere?

Lydskremmere har dessverre ingen bekjempende effekt. Vi mener at lydskremmere kan ha en forebyggende effekt på steder som har risiko for inntrenging av mus og gnagere, slik at mus tenekr seg om 2 ganger før de velger å komme inn. Vi tror dette har en effekt og vil derfor anbefale at disse monteres på hytter og hus som har høy risiko for mus. Men ikke tenk at dette vil være en problemsløser, for ofte vil mus alikevel finne stedet så attraktivt at de velger å overse lydskremmeren.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top