Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Maur, hvorfor kommer maur inn?

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Maur, hvorfor kommer maur inn?

Maur i huset

Maur i huset eller leiligheten kan være et sesongmessig eller helårsproblem. I de varmere månedene invaderer de hjemmene våre på jakt etter vann og mat, noe som gjør dem til det største skadedyret i Norge og i Europa.

attraktant

Hvorfor kommer maur inn i hus?

Av de artene vi har i Norge er sort jordmaur, stokkmaur, sort tremaur, skogsmaur og sauemaur de artene som vi kan få inn i boliger. Men i noen tilfeller kan vi ta med oss eksotiske arter som den egyptiske faraomuren. Disse er kjent for å være en av de vanskeligste, om ikke den vanskeligste, innendørsmauren å kontrollere.

Maur i huset eller leiligheten kan være et sesongmessig eller helårsproblem. I de varmere månedene invaderer de hjemmene våre på jakt etter vann og mat, noe som gjør dem til det største skadedyret i Norge og i Europa.

Alle maur kan være vanskelige å kontrollere. Av de artene vi har i Norge er sort jordmaur, stokkmaur, sort tremaur, skogsmaur og sauemaur de artene som vi kan få inn i boliger. Men i noen tilfeller kan vi ta med oss eksotiske arter som den egyptiske faraomuren. Disse er kjent for å være en av de vanskeligste, om ikke den vanskeligste, innendørsmauren å kontrollere.

sukkermaur

Hvorfor kommer maur inn?

Mange maurarter bygger reir og blir en plage når de leter etter mat i huset. Når de har oppdaget en god kilde til mat, vil de fortsette å komme inn for å hente maten og returnere til koloniene sine utendørs. Andre maurarter invaderer det indre av en bygning for å bygge reiret og bli fastboende.

Det er ikke vanskelig for maur å finne en måte å snike seg inn i hjemmene deres. De vanligste områdene for å finne maur i et hus er kjøkken, bad og kjeller. Maur kan også hekke på bakken eller i krypkjeller, noe som gjør dem vanskelige å få øye på.

Maur kan krype gjennom vinduer og dører til hjemmet ditt på jakt etter mat og vann. Du kan også gå inn i rommet ditt gjennom sprekker i veggene, sprekker i fundamentet, hull i gulvet og mye mer.

Hvis du har maur i huset, er det sannsynligvis stokkmaur, sukkermaur eller skogsmaur du har med å gjøre. Å forstå hvordan maur finner veien er det første trinnet til behandling av et maurangrep, så la oss undersøke inngangspunktene. Se maurstiens vei og følg hvor de kommer fra for å finne ut hvordan de kommer inn i huset ditt.

Maur kommer inn i hjemmet ditt på en rekke måter, inkludert gjennom plater og sprekker i gulvbord. Du tiltrekkes av alle slags matkilder, så hvis kjøkkenet ditt er altfor skittent og det er ferdiglaget frukt eller søte matrester, vil maur finne veien til dem. Maurkolonier kan bestå av tusenvis av maur, og kan være til stor sjenanse og kan til og med ødelegge boliger hvis de får holde på lenge nok.

Små svartmaur er på farten på jakt etter mat og trenger gjennom sprekker i fundamenter og yttervegger inn i hus. De hekker i trestammer, under steiner, blomsterbedd og sprekker heller. Hvis hjemmet deres gir enkel tilgang til mat og vann, blir de lenger og bygger reir i huset for å forstørre koloniene.

Maur som leter etter mat og vann har en sterk luktesans som hjelper dem å finne tilbake til hvor de var. Små svarte maur kan komme inn i huset når som helst på jakt etter mat og fuktighet, og angrep av disse maurene kan skyldes fuktighet i konstruksjonen eller feil oppbevaring av mat. Å finne maur i boligen betyr at et stort samfunn er tilstede utendørs og ligger i nærheten.

Stokkmaur er blant de vanligste treødeleggende maurene som finnes i Nord-Europa. Hvis det oppstår maursvermer inne og er det et sikkert tegn på at en koloni hekker i et hus.

Stokkmaur lever nede i  jorden  under steiner, eller i råttnende treverk. og får tilgang til hjem ved å søke etter matkilder og steder for å bygge satellittreir. Kjøkken og andre områder av huset hvor måltidene serveres er en populær steder for stokkmauren.

I områder av huset hvor overdreven fuktighet er kjent for å tiltrekke seg maur, er badene spesielt utsatt for angrep. Innendørsmaur bygger for eksempel reir i fuktige områder som bad, vaskerom, fuktige kjellere eller i tak som har fuktskader. Maur kan finne veien gjennom bittesmå sprekker og andre områder av huset som er vanlige gjemmesteder. For å hindre dem i å finne en vei inn i huset, bør huseiere forsøke å gjøre utsiden av huset så tett som mulig.

Å eliminere mat- og vannkilder for å redusere maurbesøk kan være like nyttig som å bruke åte for å kontrollere maur. Det saktevirkende insektmiddelet i åte gjør at det er effektivt for å eliminere maurkolonier. Åtebehandling er den mest effektive og mest miljøvennlige tilnærmingen for å stoppe maurangrep.

Grunner til at maur kommer inn?

  1. Tilgang til mat: Hjemmet ditt gir maur en konstant og pålitelig tilgang til mat, spesielt hvis det er matrester eller sukkerholdige stoffer tilgjengelig. I naturen kan det være mer utfordrende for maur å finne mat, spesielt i tøffe klima eller perioder med lite mat tilgjengelig.
  2. Tilgang til vann: Maur trenger også vann for å overleve. I huset ditt kan de finne pålitelige vannkilder, for eksempel lekkende rør eller fuktige områder. I naturen kan vann være mindre pålitelig eller mer utfordrende å finne, spesielt i tørt klima.
  3. Beskyttelse mot rovdyr og elementer: Hjemmet ditt gir maur beskyttelse mot rovdyr og tøffe værforhold. I naturen er maur utsatt for predasjon og kan bli påvirket av klimatiske forhold som regn, vind eller lave temperaturer.
  4. Trygge steder for å etablere kolonier: Inne i huset ditt kan maur finne mange skjulte og trygge steder for å etablere kolonier. Dette kan være under gulvet, i vegger, i møbler, etc. I naturen kan det være mer utfordrende å finne trygge steder, og kolonier kan bli forstyrret av rovdyr eller menneskelig aktivitet.

Dette er noen av grunnene til at maur kommer inn i boliger fremfor å bosette seg ute i naturen. Det er imidlertid viktig å merke seg at maur også spiller en viktig rolle i naturen, inkludert jordforbedring, nedbrytning av organisk materiale og bidrag til økosystemet. Derfor er det ideelt å håndtere maurinvasjoner på en måte som minimerer skaden på dem og deres bidrag til miljøet.

Les mer om hvordan du blir kvitt maur, eller våre anbefalte maurmiddel.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top