Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Maur på kjøkken

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Maur på kjøkken

Maur på kjøkken

Opplever du maur inne på kjøkkenet er de der for å finne mat. Ofte vil maur komme inn i boliger på våren når tilgang på mat er liten ute. Da er kjøkkenet en enkel plass å finne føde for et maursamfunn.

Opplever du maur inne og ikke klarer å bli kvitt dem? Ta kontakt med os for en uforpliktende samtale. Vi kan hjelpe til med å løse ditt problem.

Hvorfor kommer maur inn på kjøkken?

På våren når mauren våkner fra sin vinterdvale er de på leting etter mat. Det er som regel lite mat å finne i naturen den første perioden maur har våknet. Under sin leting etter mat, ender ofte maur opp inne i boliger, og da vil de ofte ende opp på kjøkkenet hvor det er god tilgang på mat som de kan ta med seg tilbake til tua.

mauråte

Hva kan du gjøre for å hindre dem å komme dit?

Det kan være vanskelig å forhindre maur i å komme inn i bolig. Men hvis man er litt tålmodig, kan man se hvor maurene beveger seg for å finne ut hvor maur kommer inn i huset. Dersom man ikke finner noe mønster på hvor de går, kan man legge ut litt honning eller syltetøy for å se om maurene  etablerer en maursti. Etter at de har begynt å spise vil maur de umiddelbart returnere til reiret sitt. Følg da etter mauren for å se hvor den går. Noen ganger viser det seg at mmauren har etablert seg i konstruksjonen i boligen. Da kan det være greit å få litthjelp av et skadedyrfirma for å finne ut hva man bør gjøre.

Våre erfaringer med folk som oppdager maur på kjøkkenet, er at de ofte går løs på problemet med helt feil metoder. Dette resulterer i at problemet kan bli uoversiktlig og vasnkeligere å hanskes med.

Hvordan går vi frem for å løse et maurproblem?

Det viktigste er å finne ut hvor maurene har etablert seg. Selv om du finner maur på kjøkkenet, er det ikke sikkert det er der de bor. Etter man har funnet ut det, kan man begynne å sette igang en passende metode for å bekjempe samfunnet. Ofte vil det være vanskelig å blottlegge et samfunn inne i bolig, siden det i de fleste tilfeller ligger underet gulv, eller inne i en vegg. Ofte vil da forgiftet åte være en god plan for å løse et maurproblem. Selv om man har fått maur på kjøkkenet, betyr ikke det at det er der den bor.

Forgiftet åte bil maurene ta med seg fra plassen vi legger den ut og tilbake til samfunnet sitt. Dette resulterer i at samfunnet vil etterhvert gå i oppløsning. Maurspray er sjeldent riktig metode for å bli kvitt maur. Maurspray bør heller ikke brukes på kjøkken. Maurspray bør kun brukes for å ta livet av et blottlagt samfunn.

Hvor finner jeg maurreir?

Dersom man har heller, steinkanter mot plen, eller andre attraktive steder for maur, vil vi kunne avdekke reir under disse stedene. Der vil en maurspray, eller et vanningsmiddel være det riktige å bruke. Man vil da direkte behandle maurreir med et egnet maurmiddel. Dersom man ikke kan avdekke samfunnet vil man kunne bruke forgiftet åte også ute. Da er det viktig at man bruker et produkt beregnet for utebruk, slik som kvitt åtegranulat.

Er maurmiddel giftig for mennesker eller kjæledyr?

I utgangspunktet vil mengden gift være veldig liten med tanke på hvor store vi mennesker, eller våre kjæledyr er, slik at forgiftningsfaren vil være liten uansett med bruk av forgiftet åte. Vi velger altid å bruke refill lokkebokser for ekstra sikkerhet. Da ligger giften sikret inne i en stasjon.

Bruk av sprøytemiddel inne og spesielt på kjøkken, vil eksponere alle brukere for en mye større mengde gift. I tillegg kan ikke giften dekkes til, slik at eksponeringfaren vil være stor.

Hvilke produkter eller produktpakker anbefaler vi for egen bekjempelse?

Når det gjelder maur på kjøkken, er det alltid åtemiddel vi anbefaler. Vi i Sørlandet skadedyrkontroll er opptatt av å bruke de middlene som er mest effektive og som eksponerer oss og miljøet for minst mulig påvirkning.

Ta kontakt med Sørlandet skadedyrkontroll for en uforpliktende samtale om ditt problem. Det koster ingenting å ringe oss. Vi kan bistå med gratis befaring for å se hva vi kan gjøre for deg.

Steder vi utfører skadedyrkontroll

Larvik

Oslo

Bærum

Bergen

Moss

Ås

Tønsberg-Horten

Ønsker du å lese mer om skadedyr og skadedyrkontroll. Gå inn på FHI.no sine nettsider her

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top