Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Hvordan bli kvitt maur på sommeren

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Hvordan bli kvitt maur på sommeren

Hvordan bli kvitt maur og avverge fremtidige angrep

Ansett som en av de vanligste skadedyrene i Norge, kan maur dukke opp i overveldende antall om sommeren. Selv om disse skadedyrene sjelden overfører sykdommer, kan de være vanskelige å bli kvitt og kan lett ta over oppholdsrom, spesielt områder der mat eller fuktighet er tilstede som kjøkken og bad. I løpet av sommeren kan disse inntrengerne finnes overalt i hele hjemmet mens de søker etter mat og ly.

Stokkmaur

Disse maurene har fått navnet sitt fra deres evne til å grave ut tre og danne glatte tunneler gjennom strukturer. Stokkmaur spiser ikke veden, de bare tunnelerer og tygger gjennom den for å bygge reir. Disse artene utgjør en trussel for husholdninger på grunn av den strukturelle skaden deres reir kan forårsake. I tillegg har stokkmaur kraftige kjever og kan bite. En stokkmaurkoloni, når den er moden, kan inneholde mellom 10 000 og 20 000 arbeidere, med større kolonier som inneholder over 50 000 individer.

Stokkmaur

Små svarte maur/Sort jordmaur/sukkermaur

Små svarte maur, oppkalt etter sitt utseende, er åtseldyr som lever av en rekke sukkerholdige eller fete matvarer, inkludert godteri, frukt, fett, olje og kjøtt. På grunn av den lille størrelsen har reirene en tendens til å være små og derfor vanskelige å finne. Innendørs hekker de vanligvis i veggtomrom og råtnende tre. Disse maurene har stikk, men de er for små og svake til å utgjøre noen helsetrussel.

sukkermaur

Tips for å bli kvitt maur

Hvis du aldri har møtt maur i huset, kontoret eller skolen, regn deg selv blant de heldige få. Men hvis du er som folk flest, har du møtt dette irriterende skadedyret flere ganger– enten det er et reir av stokkmaur i hagen din eller en invasjon med sukkermaur som marsjerer over kjøkkenbenken din på jakt etter mat.

Maur er det mest plagsomme skadedyret i Norge på våren og sommeren. Flere typer er kjent for å angripe hjem og andre strukturer. Så det er ikke overraskende at så mange mennesker rapporterer å ha problemer med dette skadedyret.

Det er imidlertid noen enkle grep som huseiere kan ta for å redusere sjansene for å invitere maur inn i hjemmet ditt.

1. Kjenn de stedene de oftest oppholder seg

Det er nok ikke overraskende å høre at maur oftest angriper kjøkken. Tross alt er kjøkken fulle av mat og vann, alle maur, trenger mat og vann for å overleve. Bad, soverom, stuer, kjellere, innvendige vegger og i/rundt varmeenheter er også kjent for å tiltrekke seg maur.

Hvordan bli kvitt maur

2. Fjerne mat og vannkilder / Rengjøring

En annen viktig del for hvordan bli kvitt maur i hjemmet, ditt er fjerning av mat og vannkilder. Et maurproblem betyr ikke at hjemmet ditt er skittent. Men når vi ønsker å bli kvitt maur gjelder det å sikre at det ikke er tilgjengelig mat eller vann. Forsøk på maurbekjempelse vil være lite effektiv hvis ikke matsøl eller smuler blir fjernet slik at maur har mindre tilgang på mat. Ikke glem å rengjøre grundig fra små husholdningsapparater, skjærebrett og kjøkkenbenk. Å holde kjøkkenet ryddig vil bidra til å motvirke maur fra å komme inn. Oppbevar mat i lukkede sikre beholdere, og oppbevar moden frukt i kjøleskapet. Tørk av søl på krukker, spesielt alle som inneholder honning, sirup, brus eller andre søtsaker. Til slutt, bruk lokk på søppelbøtter og kast søppel regelmessig.

3. Ta bort kjæledyrmat på natten

Katter, hunder og andre kjæledyr kan invitere maur inn i hjemmet ditt. Mat- og vannskålene deres er et lokkemiddel for skadedyr som maur. Vil du ha bort maur, så sørg for å holde kjæledyrskålene rene og rydde opp i mat eller vann som søles umiddelbart. Velg å lagre tørr kjæledyrmat i en forseglet plastbeholder.

4. Fjerne eller tette igjen inngangspunkter

Ta deg tid til å inspisere utsiden av hjemmet ditt for enkle tilgangspunkter. Trær og busker bør trimmes vekk fra hjemmet, da grener kan gi maur motorveier innendørs. Forsegle eventuelle sprekker og sprekker på utsiden av hjemmet med silikonmasse, og vær spesielt oppmerksom på områder der rør kommer inn i boligen.

5. Bruk riktig metode

Uten riktig metode, kunnskap og verktøy, kan det å kjempe mot maur være en vanskelig kamp. Hva verre er, en maurkoloni vil fortsette å vokse hvis den ikke blir riktig behandlet. Dersom man ønsker å bruke maurgift, er det viktig at man velger riktig. Noen arter av maur kan forårsake alvorlig skade på eiendom (som stokkmaur). Selv om arten anses mest som plagsom. Kan faktisk maur også forurense maten vår.

Så hvis du finner maur i hjemmet ditt, og føler at du ikke kan klare kampen selv. Kontakt en autorisert skadedyrspesialist med en gang. De vil være i stand til å identifisere maurarten, oppdage sannsynlige inngangspunkter og bestemme et effektivt behandlingsforløp.

Trenger du å  vite mer om hvilke metoder og midler som virker best i din situasjon? Se www.skadedyrproffen.no

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top