Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Mus i hus

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Mus i hus

Det er ikke altid lett å bli kvitt mus når de først har flyttet inn en plass hvor de tydeligvis trives. Oftest hører man mus i vegger, på loft, i gulv, tak eller andre steder i konstruksjonen. Vi har lang erfaring med å bli kvitt mus i boliger. Ta kontakt for en uforpliktende samtale.

Ta kontakt

Mus i hus – Hvordan bli kvitt dem

Mus trenger mat, vann og et trygt sted å bo. Selv om gnagere trenger vann, varierer det mye mellom artene. Siden tilgang på mat påvirkes ofte av menneskelige aktiviteter, vil en viktig del av bekjempelser alltid være å fjerne tilgang på matdenne tilgangen. Vi må også fjerne alle muligheter for at de kan komme inn i konstruksjonen for å bli kvitt mus for godt. Dette er den mest effektive langsiktige løsningen er å holde gnagere unna. Følg rådene i avsnittene nedenfor, og du vil være ett skritt nærmere å holde boligen din og musefri for alltid.

mus i hus

Musearter i Norge

I Norge er det stort sett husmus, liten skogmus og stor skogmus vi finner inne i boliger. Stor skogmus er en stor mus som faktisk kan måle opp til 12cm i kroppen.Husmusa er den eneste musen som yngler innendørs hele året. Den kan  få opptil 8 kull i året innendørs og med opptil 12 unger i kullet kan en familie raskt bli til et kjempestort problem. Skogmusa kommer ofte inn i boliger om høsten for å overvintre. Den yngler normalt sett ikke innendørs, men kan alikevel lage store skader og skape mye ubehag når de kommer inn i hus og hjem.

Tegn på mus i huset

Hører du lyder av mus  veggen, under kjøkkenbenken, på loftet eller andre steder i huset?  Da er det på tide å sette igang tiltak, Finn ut hva som fungerer best for å holde mus unna hjemmet ditt. Mus kommer utenfra og finner veien inn gjennom små sprekker og åpninger i boligen vår.  Ofte er det mangel på, eller feil montert musebånd på boligen. Dette kan du løse ved å ettermontere musebørster eller tette med annet egnet materiale. Rotter trenger et hull på 12 millimeter, men mus trenger bare 6 millimeter åpning for å komme seg inn. Sørg derfor for å tette alle hull som er 6 millimeter eller mer. Kontroller ventiler, luftekanaler og andre mulige inngangspunkter har sikring mot mus.

Husk at mus er veldig dyktige klatrere. De kan klatre rett opp en yttevegg med kledning, dersom overflaten har en grov struktur.

Hvordan forebygge mot mus i hus

Det er vanlig at vi har mus rundt huset. derfor er det viktig å tette igjen alle mulige åpninger på huset som mus kan bruke for å komme inn. Sørg for å bruke egnet materiale for å tette eksisterende inngangspunkter. Ta bort mulige matkilder og hold omgivelsene er rene. Planter og andre ting som lagres inntil vegger lager flotte klatrestativ for mus. Mus er fantastiske klatrere, så ting bør holdes på god avstand fra veggene. Hold komposthauger så langt unna bygninger som mulig og gress klippes regelmessig.Unngå å mate fugler da dette er en matkilde for gnagere.  Ofte blir fugler matet med relativt store mengder mat. Dette skaper gode muligheter for at musebestanden øker kraftig.  

-Bruk plast søppeldunker med tettsittende lokk. Hvis den er sprukket eller hvis lokket mangler, kontakt renovasjonsselskapet for å skifte den.

-Se etter tegn på mus rundt mat, i kjøkkenkroker, inne i skap eller under vasker. Se også etter hekkemateriale som papir eller isolasjonsrester.

-Legg all mat som frokostblandinger, potetgull og kjeks i en lufttett beholder.

-Vask mat- og drikkebeholdere før de kastes.

-Rengjør søppel og sorteringsbøtter regelmessig.

-Hold toppen av ovnen ren og fri for matrester.

-Sørg for åholde mus unna ved å forsegle inngangspunkter rundt skap, innervegger, loft og vinranker med stålull, netting eller annen egnet fugemasse.

-Sjekk rørgjennomføring under kjøkkenbenken.

-Hvis du har funnet mus i huset ditt, bør du bruke en kombinasjon av teknikker for å bli kvitt dem igjen. fjerning av mat, vann, husly og innganger.

Hvordan fange mus

Har vi først fått mus i huset er det flere måter å bli kvitt dem på. Det første man må prøve er å fange mus i feller.

Hva er best å ha i fella?

Det beste man kan ha i fella er peanøttsmør, sjokoladepålegg eller åte kjøpt for å ha i musefelle. Har man mus i veggen, på loftet eller mus under gulvet, er det viktig å finne en plass hvor man kan sette fella for at man skal kunne fange den. Ofte vil mus komme opp gjennom gulvet i gjennomføringene under kjøkkenvasken. Mus finner og henter mat i vår matsøppel. Dette er en god plass å sette musefeller med et atraktivt åte. Etter man har fanget mus her og ikke hører mer lyder fra gulv, eller vegger, kan man tette igjen gjennomføringene med musenetting, musebørster eller annet egnet materiale. Byggskum alene er ingen god løsning, siden mus lett kan gnage seg gjennom dette på nytt.

Klappfeller

Bruk av klappfeller gir deg en klar bekreftelse på en fanget gnager og lar deg  bedre måle effektiviteten av behandlingen. Du kan også bli kvitt gnagere umiddelbart. Ved bruk av gift er det fare for at dyr dør på utilgjengelige steder. Dette fører til luktproblemer som kan være vanskelige å leve med.Klappfeller er den eldste typen felle og bruker en fjærstang for å drepe en gnager ved kontakt. En god måte å forhindre risiko for barn og dyr på, er ved å plassere fellene inne i en plastbeholdere med hull i sidene.

Elektriske feller

De senere årene har det blitt utviklet flere typer elektriske feller for fangst av mus. Noen av disse kan fange flere mus uten at de blir tømt. Når du bruker feller,  må man følge plassere feller der barn og andre dyr ikke kan nå dem, eller plasser feller i en sikker boks.

Musegift

Mange tyr til musegift hvis de har fått mus i hus. Hvis du velger å bruke gift, må du være forberedt på å håndtere disse potensielle konsekvensene. Ved bruk av musegift vil mus vil ofte dø på utilgjengelige steder. Lukten av kadaver vil vare i uker til måneder. Hvis du eller naboene dine har katter eller hunder, kan de dø eller bli alvorlig syke av å spise mus som har dødd av gift. Disse stoffene kan være dødelige for alle pattedyr eller fugler som får i seg dem og er ikke bare giftige for gnagere. I kroppen til rovfugler som ørner og ugler eller andre rovdyr som lever i naturen finner man ofte høye konsentrasjoner av musegift når de blir funnet døde. Dette beviser at de ofte inntar mus som har fått i seg gift. 

Hvis du, etter å ha vurdert risikoen for barn, kjæledyr og dyreliv, fortsatt bestemmer deg for at gift er nødvendig, ta følgende forholdsregler for å redusere risikoen:

-Les og følg alltid etikettinstruksjonene og andre lover. Du kan være ansvarlig for skader som følge av manglende overholdelse av gjeldende lover.

-Plasser kun åtestasjoner i nendørs, på steder som er helt utilgjengelige for barn og kjæledyr. 

Når alle tegn på gnagere er borte, fjern umiddelbart stasjonene. For å oppnå et godt resultat kreves vanligvis en kombinasjon av tiltak. Bruk flere teknikker og tilnærming for gnagerkontroll reduserer risikoen for å håndtere fremtidige angrep. En viktig del av puslespillet er forebyggende tiltak som å eliminere inngangspunkter, rydde opp og redusere vegetasjon rundt boliger, samt eliminere mat og vannkilder som tiltrekker seg mus.

Vi utfører trygg og effektiv skadedyrkontroll. Ta kontakt med Skadedyrkontroll1 for en uforpliktende samtale om ditt problem.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top