Sørlandet skadedyrkontroll. Ta kontakt idag, gratis befaring!

Mus i hus

Har du fått uønskede gjester i huset?

Vi har skrevet litt for å hjelpe deg i kampen mot disse plagsomme gjestene.

Det er ikke altid lett å bli kvitt mus når de først har flyttet inn en plass hvor de tydeligvis trives. Får du ikke kastet dem ut selv, les førs våre tips nedenfor. Dersom ikke det hjelper, ta kontakt for en uforpliktende samtale.

Sørlandet skadedyrkontroll

Mus i hus – Hvordan bli kvitt dem

Mus trenger mat, vann og et trygt sted å bo. Selv om gnagere trenger vann, varierer det mye mellom artene. Siden tilgang på mat ofte påvirkes av menneskelige aktiviteter, vil en viktig del av bekjempelser alltid være å fjerne tilgang på mat. Vi må også fjerne alle muligheter for at mus kan komme inn i konstruksjonen for å bli kvitt dem for godt. Dette er den mest effektive langsiktige løsningen er å holde gnagere unna. Følg rådene i avsnittene nedenfor, og du vil være ett skritt nærmere å holde boligen din og musefri for alltid.

mus i hus

Tett igjen alle mulige inngangspunkter for å hindre at mus kommer inn i huset. Sørg for å bruke egnet materiale for å tette eksisterende inngangspunkter. Ta bort mulige matkilder og hold omgivelsene er rene.

Planter og andre ting som lagres inntil vegger lager flotte klatrestativ for mus. Mus er fantastiske klatrere, så ting bør holdes på god avstand fra veggene. Hold komposthauger så langt unna bygninger som mulig og gress klippes regelmessig.

Unngå å mate fugler da dette er en matkilde for gnagere. Mating av fugler er ofte en god kilde til mat.  Ofte blir fugler matet med relativt store mengder mat. Dette skaper gode muligheter for at musebestanden øker kraftig.  

Bruk plast søppeldunker med tettsittende lokk. Hvis den er sprukket eller hvis lokket mangler, kontakt renovasjonsselskapet for å skifte den.

Se etter tegn på mus rundt mat, i kjøkkenkroker, inne i skap eller under vasker. Se også etter hekkemateriale som papir eller isolasjonsrester.

Legg all mat som frokostblandinger, potetgull og kjeks i en lufttett beholder.

Vask mat- og drikkebeholdere før de kastes.

Rengjør søppel og sorteringsbøtter regelmessig.

Hold toppen av ovnen ren og fri for matrester.

Forsegle inngangspunkter rundt skap, innervegger, loft og vinranker med stålull, netting eller annen egnet fugemasse.

Sjekk rørgjennomføring under kjøkkenbenken.

Hvordan bli kvitt mus

Hvis du har funnet mus i hjemmet ditt, bør du bruke en kombinasjon av teknikker for å bli kvitt dem igjen. fjerning av mat, vann, husly og innganger.

Fange mus med feller

Klappfeller

Bruk av klappfeller gir deg en klar bekreftelse på en fanget gnager og lar deg  bedre måle effektiviteten av behandlingen. Du kan også bli kvitt gnagere umiddelbart. Ved bruk av gift er det fare for at dyr dør på utilgjengelige steder. Dette fører til luktproblemer som kan være vanskelige å leve med.

Klappfeller er den eldste typen felle og bruker en fjærstang for å drepe en gnager ved kontakt. En god måte å forhindre risiko for barn og dyr på, er ved å plassere fellene inne i en plastbeholdere med hull i sidene.

Elektriske feller

De senere årene har det blitt utviklet flere typer elektriske feller for fangst av mus. Noen av disse kan fange flere mus uten at de blir tømt. Når du bruker feller,  må man følge plassere feller der barn og andre dyr ikke kan nå dem, eller plasser feller i en sikker boks.

Mange tyr til musegift hvis de har fått mus i hus. Hvis du velger å bruke gift, må du være forberedt på å håndtere disse potensielle konsekvensene.

Mus vil ofte dø på utilgjengelige steder. Lukten av kadaver vil vare i uker til måneder.

Hvis du eller naboene dine har katter eller hunder, kan de dø eller bli alvorlig syke av å spise mus som har dødd av gift. Disse stoffene kan være dødelige for alle pattedyr eller fugler som får i seg dem og er ikke bare giftige for gnagere.

I kroppen til rovfugler som ørner og ugler eller andre rovdyr som lever i naturen finner man ofte høye konsentrasjoner av musegift når de blir funnet døde. Dette beviser at de ofte inntar mus som har fått i seg gift.

Hvis du, etter å ha vurdert risikoen for barn, kjæledyr og dyreliv, fortsatt bestemmer deg for at gift er nødvendig, ta følgende forholdsregler for å redusere risikoen:

Les og følg alltid etikettinstruksjonene og andre lover. Du kan være ansvarlig for skader som følge av manglende overholdelse av gjeldende lover.

Innendørs, plasser kun åtestasjoner på steder som er helt utilgjengelige for barn og kjæledyr. Hvis alle tegn på gnagere er borte, fjern umiddelbart stasjonene.

For å oppnå et godt resultat kreves vanligvis en kombinasjon av tiltak. Å bruke en flere teknikker og tilnærming til gnagerkontroll reduserer risikoen for å håndtere fremtidige angrep. En viktig del av puslespillet er forebyggende tiltak som å eliminere inngangspunkter, rydde opp og redusere vegetasjon rundt boliger, samt eliminere mat- og vannkilder som tiltrekker seg mus.

 Sikkerhetstips:

 Bruk hansker når du fjerner døde gnagere, reir eller andre reir.

 Spray desinfeksjonsmiddel eller døde reir

 Spray og rengjør området rundt døde kjæledyr eller reir med desinfeksjonsmiddel

 Vask hendene grundig med såpe og vann.

Trenger du hjelp av et skadedyrfirma? Ta kontakt med  for en uforpliktende samtale om ditt problem. Det koster ingenting å ringe oss. Vi kan bistå med gratis befaring for å se hva vi kan gjøre for deg.

Ta kontakt med skadedyrkontroll1 for en uforpliktende samtale om ditt problem. Det koster ingenting å ringe oss. Vi kan bistå med gratis befaring for å se hva vi kan gjøre for deg.