Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

mus om høsten 2022

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

mus om høsten 2022

Hva gjør mus om høsten?

De trekker inn i hus.  Mus oppholder seg gjerne i kjellere og andre steder som er varme og tørre, og de kan lett komme seg inn i hjemmet ditt gjennom små åpninger. Det er derfor viktig å tette igjen alle steder som kan være tilgangspunkter for mus.  

Musefeller kan være et effektivt verktøy for å fange mus, og det er viktig å følge instruksjonene for å sikre at fangsten blir effektiv. I tillegg til å tette igjen alle åpninger og sette opp musefeller, kan det også være nyttig å holde et øye med maten. Ikke la matrester ligge ute. Husk også å rydde opp i kjelleren eller andre steder der det kan være muligheter for at mus har gjemt seg. Fjern busker og trær fra husveggen og tett igjen alle åpninger rundt vinduer og dører.

Hva gjør mus om høsten? 

Mus oppholder seg gjerne i kjellere og andre steder som er varme og tørre, og de kan lett komme seg inn i hjemmet ditt gjennom små åpninger. Det er derfor viktig å tette igjen alle steder som kan være tilgangspunkter for mus.  

Musefeller kan være et effektivt verktøy for å fange mus, og det er viktig å følge instruksjonene for å sikre at fangsten blir effektiv. I tillegg til å tette igjen alle åpninger og sette opp musefeller, kan det også være nyttig å holde et øye med maten. Ikke la matrester ligge ute. Husk også å rydde opp i kjelleren eller andre steder der det kan være muligheter for at mus har gjemt seg. Fjern busker og trær fra husveggen og tett igjen alle åpninger rundt vinduer og dører.  

Mus i bolig

Mus kommer ofte inn i boliger om høsten når det begynner å bli kaldt, dette gjør de for p finne et trygt varmt sted å være når kulda setter inn. Følg godt med på boligen din om høsten, de er flinke til å holde seg skjult og de kan forårsake store skader.  

Mus er en av de mest frustrerende og tidkrevende opplevelsene en huseier kan gå gjennom. Mange huseiere tror at det er så enkelt å stoppe dem ved å tette igjen alle åpninger, men det er ikke alltid lett eller mulig å finne alle åpningene. 

Faktisk, hvis du virkelig vil bli kvitt disse irriterende skapningene, må du ofte være litt mer strategisk. Her er noen tips om hvordan du kan holde mus unna hjemmet ditt:  

  • Fjern busker og trær fra husveggen. Dette er vanligvis steder hvor mus gjemmer seg om dagen, så ved å fjerne dette dekket, vil du gjøre det mer vanskelig for dem å gjemme seg.
  • Tett igjen alle åpninger rundt vinduer,, dører og under kledning. En av de viktigste måtene å holde mus unna hjemmet ditt på, er å forhindre at de kommer inn i utgangspunktet. Tett igjen små åpninger med metalnetting, stålull eller musebørster.
  • Finn musas hemmelige ganger inn i hjemmet ditt. Mange ganger vil mus gjemme seg i steder du ikke vil tro, så det er viktig å gjøre en grundig sjekk av hjemmet ditt. Se etter små hull eller åpninger som de kan slippe seg inn, og tett dem.
  • Hold hjemmet ditt rent og ryddig. Mange ganger vil mus forsøke å komme inn i hjemmet ditt på jakt etter mat, så det er viktig at du ikke gir dem noe å spise. Opbevar maten din i tette bokser eller i skap.
  • Bruk musefeller. Disse er laget for å raskt og humant avlive mus. Sett opp flere musefeller der du tror mus ferdes. Mus er sjeldent alene, så bruk gjerne mange musefeller satt opp rett i nærheten av hverandre.
  • Bruk av musegift. Hvis alt annet mislykkes, kan du vurdere bruk av musegift som siste utvei. Dette er imidlertid ikke anbefalt, da det kan være farlig for miljøet, familien din og dyr, så bare bruk dette om alt annet mislykkes.

Disse små skadedyrene kan forårsake alvorlige skader på elektriske ledninger, møbler og andre ting i hjemmet ditt. De kan også være en helsefare hvis de forurenser maten din med urin og avføring. Det er derfor viktig å være klar over hvordan du kan forhindre at mus kommer inn i hjemmet ditt.  

Maten som musene normalt lever av ute i naturen om sommeren begrenses kraftig når kulda sette inn, derfor må de finne andre matkilder.  

Opplever du at mus kommer inn i huset ditt og du ikke vet hvordan du skal bli kvitt dem? Ta kontakt med oss i Skadedyrkontroll1, så kan vi gi råd eller hjelpe til. Vi har de beste løsningene. 

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top