Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Problemer med rotter eller mus i hagen?

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Problemer med rotter eller mus i hagen?

Bli kvitt mus i hagen din! Oppdag hvorfor de dukker opp og hvordan du stopper dem. Matkilder som tiltrekker mus og rotter i hagen din kan være overfylte fuglematere, dyrefôr og kompostbeholdere. Lær hvordan du beskytter hageboden din og tetter inngangshullene for å holde gnagerne ute. Bruk disse enkle triksene som vil hjelpe deg med å bli kvitt disse ubudne gjestene. Ikke la musene ta over hagen din – ta kontroll nå!

Hvorfor er det mus i hagen din?

Mus og rotter er blant de mest synlige gnagerne i hagen vår, ikke minst fordi de er blant de største. Vi blir jevnlig tilkalt for å undersøke rotteproblemer i folks hager, som vanligvis skyldes noen vanlige faktorer.

5 vanlige årsaker til at du har mus i hageboden din

1. Fôring av fugler – Fuglematere er ofte forbundet med mus og rotter fordi mye mat faller ned på bakken. Dette kan reduseres ved å sørge for at hver fuglemater bare inneholder én type frø. Når det brukes blandete frø i fuglematerne, vil fuglene plukke ut de frøene de ikke liker, legge dem på bakken og spise bare de frøene de foretrekker.
2. Dyrefôr tilgjengelig fra kjæledyr som kaniner og høns – Lukten av mat i matskåler er en stor oppmuntring for mus og rotter som leter etter mat. Det er også svært vanlig at innhegninger er konstruert med hønsenetting som er stor nok for mus og unge rotter til å passere uhindret gjennom
3. Kompostbeholdere som er godt fylt og ikke har en solid base – Kompostbeholdere gir rotter et reirplass som oppvarmes av nedbrytningsinnholdet året rundt og har jevnlig tilgang til fersk mat fra kjøkkenet ditt. Stivelsesholdig mat som poteter er et populært måltid for rotter. De fleste kompostbeholdere har ikke en solid bunn, så vi må lage en som mus ikke kan trenge inn i. Dette er en enkel prosess som kan gjøres med terrassefliser og noe metallnett.
4. Skadde avløp og inspeksjonsdeksler – Skadde avløp og spesielt ødelagte inspeksjonsdeksler lar rotter komme uhindret inn i hagen din. Plutselig forekomst eller tilstedeværelse av hull nær eller ved avløpsdeksler er ideelle for gnagere som ønsker å komme inn i hagen din.
5. Store mengder avfall etterlatt eller forlatt – Rotter er ganske sårbare for virkningene av lite mat tilgjengelig og harde vinterforhold, men der det er ly, kan de trives under de mest ekstreme forhold. Når store mengder avfall blir liggende over lang tid, vil rotter bruke dette avfallet til føde og avl.

Med enhver tilgang på mat vil det være mulighet for gnagere å lage et hjem i nærheten.

Husk at rotter ikke har smakssans, men de har en utmerket luktesans.

Mus bosetter seg sjelden under forhold uten en god matkilde i nærheten. Av denne viktige grunnen bør du alltid spørre “Hvorfor er de der”.

Noen ganger vil årsaken være enkel og lett å identifisere, mens i andre situasjoner kan det være svært vanskelig

 

Slik forhindrer du mus i boden din

Noen få enkle trinn kan sikre at du aldri får et museproblem i boden din. Tiltak som vil hjelpe deg med å bli kvitt rotter inkluderer:

  1. Plasser hageboden din på en solid betongbase (de kan ikke grave seg gjennom dette).
  2. Omgi hageboden din med et 50 cm bredt og 20 cm dypt lag av singel/grus.
  3. Tett alle potensielle inngangshull.
  4. Oppbevar ikke matkilder som ikke er sikret.

Det høres enkelt ut, og det er det faktisk. Men hva er årsakene til problemet ditt? Det kan være en mye vanskeligere nøtt å knekke.

I mange tilfeller vil det avhenge av naboene dine! En annen årsak kan være nærheten din til naturlige aktivitetsområder som vannveier (elver, bekker og kanaler) og vannkilder (innsjøer, dammer og kanaler).

Uansett årsak er vi alltid klare til å hjelpe deg med å løse eller forebygge problemene dine. Ta kontakt med oss i Skadedyrkontroll1 i dag for en uforpliktende samtale.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top