Skadedyrkontroll1

Hvorfor er folk redd for edderkopper?

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Hvorfor er folk redd for edderkopper?

Grunner til frykt for edderkopper

Mange psykologiske og vitenskapelige årsaker kan forårsake frykt for edderkopper. Disse åttebeinte skapningene kan være skremmende for noen mennesker. Å ha en fobi for edderkopper kalles araknofobi. Her er noen av grunnene til at folk er redde for edderkopper.

 

Vet du hvorfor folk er redd for edderkopper? Det er bare naturlig å være redd for edderkopper, fordi de åttebeinte skapningene kan være skumle og få deg til å føle deg ukomfortabel. Det vil ikke være et hyggelig scenario hvis du finner edderkopper som streifer rundt på badet ditt eller kryper på sengen mens du sover. Disse scenariene kan hjemsøke mange mennesker har et skummelt utseende og noen er også farlige for mennesker.

Så ikke vær sjenert hvis du er redd for edderkopper. Edderkopper kan få mange mennesker til å grøsse.

redd for edderkopper

1. Edderkopp traumer

Ditt første møte med en edderkopp kan få deg til å føle deg syk. Edderkopptraume er en skremmende edderkopprelatert hendelse som kan ha innpodet frykt for edderkopper hos en person. Disse forferdelige hendelsene skjer ofte i barndommen. Barn som har hatt disse traumatiske opplevelsene er mer redde for edderkopper enn andre barn. Mange av oss har hatt skumle møter med en edderkopp; de kan ha krøpet inn i sengen vår mens vi sov eller skremt oss ved å gå om natten. I tillegg kan skumle edderkopphistorier også skape frykt for edderkopper hos barn.

2. Genetikk

De fleste er ikke redde for dødelige bitt av en edderkopp, men hva skremmer dem da? Merk at bare noen få arter av farlige edderkopper er funnet. De fleste edderkopper er ufarlige. Imidlertid er mange fortsatt redde for edderkopper. En forklaring på dette problemet er at frykten for edderkopper kan komme i familien. Mange som rapporterer at de er redde for edderkopper har et familiemedlem som er redd for edderkopper. Derfor kan frykten for edderkopper være genetisk.

3. Evolusjonær forhåndsprogrammering

Våre forfedre var mennesker som fryktet potensielt farlige skapninger som edderkopper. Vi kan frykte dyr som edderkopper fordi vi er etterkommere av de eldgamle menneskene. Disse menneskene unngikk farlige skapninger og ga genene sine videre til avkommet. Studier fant også at folk som er redde for edderkopper ofte er redde for andre skumle dyr.

4. Egenskaper til edderkoppen

Noen egenskaper ved edderkopper kan skremme noen mennesker. Deres åtte ben og uberegnelige bevegelser kan skremme folk. Deres uforutsigbare måte å bevege på og uforholdsmessige ben kan få oss til å føle oss ukomfortable.

5. kultur

Historisk analyse tyder på at frykten for edderkopper er et kulturelt fenomen. Araknofobi er et vanlig fenomen i europeiske land. Europeiske mennesker trodde en gang at edderkopper spredte sykdommer som den svarte pesten. Derfor er frykten for edderkopper mer vanlig blant europeere.

konklusjon: Folk har vært redde for edderkopper siden antikken. Selv om de fleste edderkopper er ufarlige, frykter folk fortsatt edderkopper på grunn av spesifikke edderkoppegenskaper, kulturelt fenomen, evolusjonær forhåndsprogrammering, genetikk, edderkopptraumer, etc. Frykt for edderkopper er naturlig. Men hvis du har araknofobi, har du mer enn bare frykt for edderkopper. Du kan trenge spesiell behandling for å kurere fobien din. Hvis du vet årsakene til frykten for edderkopper, vil du forstå problemet riktig.

PS:  De fleste norske edderkopper har gift i seg. Det er det likevel ingen grunn til panikk. Det finnes nemlig ingen edderkopper i Norge som er farlige for mennesker

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Ny metode mot skjeggkre

Gjennombrudd i bekjempelse av skjeggkre I et utviklingsprosjekt utført av Folkehelseinstituttet i samarbeid med forsikringsselskaper

Les mer »
Scroll to Top