Skadedyrkontroll1

hvordan skadedyrfirmaer

Trygg og effektiv skadedyrkontroll

Reisetips for veggedyr

Det å få rotter inn i boligen, er en ubehagelig opplevelse. De kan lage store ødeleggelser. Brann, vannskader og luktproblemer, i tillegg til å være skremmende. I de tilfellene man opplever rotter i hus, bør man benytte seg av professjonell skadedyrkontroll. Våre lokale teknikere har høy kompetanse og kan hjelpe deg raskt.

Ta kontakt

Reisetips for veggedyr

Veggedyr

Veggedyr har ikke vinger og kan derfor ikke fly, men det hindrer dem ikke fra å reise nært og fjernt med sine fremragende evner til å haike – ofte gjemt i kofferter, esker og sko. Veggedyr er har en fremragende evne til å overleve i midlertidige habitater, som ryggsekker og personlig bagasje, samt under setene i biler, busser og tog. Veggedyr har ikke vinger og kan derfor ikke fly, så de er avhengig av transport for å spre seg i Norge.

Veggedyr er egentlig et “senge dyr“, de fleste veggedyr finner man i senger.

Følg disse trinnene for å unngå å ta med seg veggedyr hjem fra ferien i sommer:

Sommerferien nærmer seg, og etter en lang periode med begrensninger på grunn av korona, er det igjen fritt frem for å reise. Men før moroa i solen kan begynne, er det viktig å være oppmerksom på en plage du ikke ønsker å ha gjemt i bagasjen på returreisen – veggedyr. Veggedyr er utmerkede luresjeler, noe som betyr at hvis du ikke er forsiktig, kan gode minner og brunfarge være det eneste du ikke tar med deg hjem fra sommerferien.

Hvordan “lurer” veggedyr seg med?

Veggedyr har ikke vinger og kan derfor ikke fly. Det hindrer dem imidlertid ikke fra å reise nær og fjern takket være deres utmerkede evne til å lure seg med – ofte gjemt i kofferter, esker og sko. Veggedyr er kjent for å være gode reisende på grunn av deres evne til å overleve i midlertidige habitater, som for eksempel ryggsekker og personlig bagasje, samt under setene i biler, busser og tog.

Selv om veggedyr vanligvis finnes i sengedeler som madrasser og fjærer, kan de også gjemme seg bak listverk, tapet, polstrede møbler, bilderammer, brytere på stikkontakter og i møbelkriker – så de er ikke alltid lett å oppdage.

De fleste reisende forventer at veggedyr kun er et problem på hoteller. Imidlertid viser statistikk at disse skadedyrene er enda mer utbredt i hjem og leilighetsbygg. Reisende som velger å bestille overnatting gjennom andre typer tjenester, bør også være på vakt mot veggedyr. Uansett hvor du bor, følg disse tipsene for å forebygge veggedyr og sikre en bekymringsfri feriereise:

Ved ankomst til reisemålet:

Inspekter hele rommet nøye før du pakker ut, inkludert bak hodetavlen, under lamper og inne i kommoder, skuffer, sofaer og stoler. Trekke tilbake lakenet og inspiser madrassens sømmer og fjærboksen, spesielt i hjørnene, for små mørke flekker, levende insekter eller veggedyrskall. Plasser koffertene vekk fra sengen, helst på badet eller oppå en kommode eller lignende, under hele reisen for å sikre at veggedyr ikke kravler opp i kofferten. Den tryggeste plassen er på badet midt på flisegulvet eller på et bagasjestativ etter grundig inspeksjon.

Hvis du mistenker at rommet ditt er infisert, informer ledelsen og be om å få bytte rom umiddelbart. Pass på å unngå rom ved siden av og over/den mistenkte infeksjonen, da veggedyr enkelt kan flytte seg og spre seg via sprekker og åpninger i bygget.

Når du kommer hjem:

Inspiser koffertene utendørs før du tar dem inn i huset. Støvsug koffertene grundig før du lagrer dem. En håndholdt damprenser for klær er å foretrekke, da den kan drepe veggedyr eller egg som kan ha reist med deg hjem. Vask og tørk alle klærne dine – selv de som ikke har blitt brukt. Tørketrommelen dreper veggedyr i alle stadier.

Etter turen, hvis du pakker ut og mistenker at du kan ha tatt med deg veggedyr hjem, kontakt en lisensiert skadedyrbekjempelse så snart som mulig. Når veggedyr først har kommet inn i huset, vil de raskt etablere seg, og det er ekstremt vanskelig å bli kvitt dem.

Ta kontakt

Relaterte innlegg

Scroll to Top