Trenger du hjelp med skadedyr?

Reisetips for veggedyr

Følg disse trinnene for å unngå å ta med veggedyr hjem fra ferie denne sommeren

Sommerferien er nær og etter en lang Corona begrenset tilstand er det igjen fritt fram for reiser. Men før moroa i solen kan begynne, er det viktig å være oppmerksom på et skadedyr du ikke vil gjemme bort i bagasjen på hjemturen – veggedyr. Veggedyr er utmerkede haikere, noe som betyr at hvis du ikke er forsiktig, er kanskje ikke gode minner og brunfarge de eneste du tar med deg hjem fra sommerferien.

Hvordan «haiker» veggedyr?

Veggedyr har ikke vinger og kan derfor ikke fly; det hindrer dem imidlertid ikke i å reise nær og fjern med sine utmerkede haikeegenskaper – ofte gjemme seg i kofferter, esker og sko. Veggedyr er kjent som gode reisende på grunn av deres evne til å overleve i midlertidige habitater, som ryggsekker og personlig bagasje, samt under setene i biler, busser og tog.

Selv om veggedyr vanligvis finnes i sengedeler som madrasser og springfjærer, kan de også gjemme seg bak fotlister, tapeter, møbeltrekk, bilderammer, elektriske bryterdeksler og i møblenes sprekker – så de er ikke alltid lette å få øye på.

De fleste reisende forventer at veggedyr bare er et problem på hotell. Imidlertid viser statistikk at disse skadedyrene er enda mer utbredt i hjem og leilighetsbygg. Reisende som velger å bestille overnatting gjennom andre typer tjenester, bør også være på utkikk etter veggedyr. Uansett hvor du bor, følg disse tipsene for å forebygge veggedyr for å sikre bekymringsfrie feriereiser:

Når du ankommer reisemålet ditt:

  • Inspiser hele rommet grundig før du pakker ut, inkludert bak sengegavlen, under lys og inne i kommoder, skuffer, sofaer og stoler.
  • Trekk tilbake lakenet og inspiser madrasssømmene og boksefjærene, spesielt i hjørnene, for små mørke flekker, levende insekter eller veggedyrskinn.
  • Plasser kofferter bort fra sengen, gjerne på bad eller oppe på en kommode eller lignende under reisens varighet for å sikre at veggedyr ikke beveger seg opp i kofferten.
  • Det tryggeste stedet er på badet  midt på et flisgulv eller på et bagasjebrett etter at det er grundig inspisert.

veggedyr breddebilde reisetips for veggedyr

Hvis du mistenker at rommet ditt er infisert, varsle ledelsen og be om å bytte rom umiddelbart. Sørg for å unngå rom ved siden av og over/under det mistenkte angrepet, siden veggedyr lett kan bevege seg og spre seg via rengjøringsvogner, bagasje og til og med gjennom stikkontakter.

Når du kommer hjem

  • Inspiser koffertene dine utendørs før du tar dem med inn i huset.
  • Støvsug kofferten din grundig før du oppbevarer den. En hånddamper for plagg er å foretrekke fordi den kan drepe veggedyr eller egg som kan ha reist med deg hjem.
  • Vask og tørk alle klærne dine – også de som ikke har blitt brukt – Tørketrommel tar livet av veggedyr i alle stadier .

 

Etter turen, hvis du pakker ut og mistenker at du kan ha tatt med veggedyr hjem, ta kontakt med en autorisert skadedyrbekjemper så snart som mulig. Når veggedyr kommer inn i en husholdning, vil de raskt etablere seg, veggedyr er ekstremt vanskelige å bli kvitt.

 

Våre teknikere kan hjelpe med alle typer skadedyrproblemer. Ta kontakt nå for en gratis samtale